Ullala OST Filem PETTA Lakonan Superstar Rajinikanth

Ullala OST Filem PETTA Lakonan Superstar Rajinikanth. Assalammualaikum semua! Wahh kali ini ruby inginberkongsi tentang sesuatu yang amat membanggakan. Kita rakyat Malaysia terkenal dengan pelbagai bangsa. Malah ada dari kalangan kita yang fasih berbahasa Melayu, Mandarin, Tamil, Sabahan, Sarawakian, English dan bahasa lain. Kalau di Melaka, ramai masih boleh bertutur dalam bahasa Portugis tau. Beruntung kita berada di Malaysia, kita boleh bertutur dan tahu budaya kaum lain. Oleh kerana kita ni boleh bertutur dan mempunyai rakan berbangsa India, sudah semestinya kita suka tonton filem dan drama Tamil. Super Star Rajinikanth tidak perlu diperkenalkan lagi. Dari ruby kecil mesti tonton filem dia setiap hujung minggu. Best!

Ullala OST Filem PETTA Lakonan Superstar Rajinikanth

Sempena dengan tayangan filem akan datang, majlis pelancaran lagu (cover song) bertajuk “Ullala” daripada filem Petta. Lagu ini akan dinyanyikan oleh penyanyi tempatan kita, Azwan & Mu’adz. Mereka yang berbangsa melayu juga pemah menyanyikan sebuah lagu tempatan Tamil yang bertajuk “Azhagu” yang mendapat perhatian dan kepujian orang ramai. Mereka sebagai peminat besar Superstar Rajinikanth, berhadapan untuk menyanyikan lagu Tamil ini dengan bangganya. Saran Z merupakan direktor dan Sound Engineer projek ini, composer dan pengarah filem di Malaysia. Yuwaji sebagai pengurus projek ini dan pelatih penyanyi serta penulis lirik dan skrip terkenal di Malaysia.

Jom tonton lagu Ullala OST Filem PETTA Lakonan Superstar Rajinikanth ni. Apa pendapat anda semua?

Azwan Berkebolehan Menyanyikan Lagu Tamil

“AZWAN” telah terlibat dalam seni vokal sejak zaman sekolahnya, dibawa dan dibesarkan di Kelantan, beliau menguasai seni Tarannum (Bacaan Al-Quran) dan memenangi beberapa pertandingan sehingga tahun-tahun beliau di UPM dan memulakan nyanyian profesionalnya kerjaya dengan menyertai kumpulan nasyeed tempatan yang dikenali sebagai “Fareast” sebagai vokal utama. Mereka mencatatkan 8 album dan telah dihidupkan industri sehingga hari ini.

AZWAN juga dikenali oleh komuniti nyanyian India apabila lagu Kaatrin Mozhi yang dibuangkan kembali menjadi Viral. Beliau telah menerima banyak tawaran dari komposer dan pengeluar di dalam dan di luar Malaysia tetapi lagu yang dilancarkan sepenuhnya adalah dengan kumpulan SALAAM bertajuk “AZHAGU” yang dikeluarkan pada Hari Malaysia 5 tahun lalu di atasnya memenangi Pertandingan Vokal India yang dianjurkan di dalam negara.

Di samping MU’ADZ dan seorang lagi ahli dalam SALAAM AZWAN berjaya menarik perhatian ramai dengan suara merdunya sambil mengekalkan penampilan yang rendah hati. Trek lainnya dalam bahasa Tamil yang direkodkan dan dikeluarkan adalah “Appa” (Bapa).

Patutlah mereka berdua lancar menyanyikan lagu Ullala OST Filem PETTA Lakonan Superstar Rajinikanth. Untung mereka!

Cabaran Mu’adz Dzulkefly Menyanyikan Lagu Tamil

Mu’adz telah berada di dalam industri kreatif sebagai artis nasyid solo (genre pilihannya sebelum ini) dan sangat memberi tumpuan kepada memberi inspirasi kepada orang lain dan secara konsisten sebagai penyokong dalam usaha kemanusiaan di peringkat tempatan & dengan memperkasa belia & perpaduan negara.

Penyanyi yang fasih dalam pelbagai bahasa ini, lulus dari HUM dengan Anugerah Pelajar Terbaik di LLBS. Meninggalkan pengajian undang-undang untuk mengejar impiannya dan telah mengembara ke lebih daripada 8 negara benua lain untuk persembahan lagu dan beberapa lagi ketika melakukan pengacaraan TV untuk siri dokumentari TV AlHijrah.

Lagu Carta Lagu terdahulu adalah trek dan projek yang dipanggil “# 1moment4them” kerjasama dengan Faizal Tahir, Aizat Amdan & Noh Salleh (dan Mizz Ninna) usaha untuk membantu Pelarian Syria di Jordan. Trek lain adalah “chill-out religious” percubaan yang dihasilkan oleh Letto Band dan Noe Letto sendiri di Indonesia dan lagu ‘hadeeth’ yang dilancarkan pada tahun 2007.

Kejayaan Malik Streams

Syarikat Malik Streams Corporation Sdn. Bhd. merupakan sebuah syarikat hartanah, produksi perfileman, perniagaan import dan eksport, pengurup wang serta beberapa lagi perniagaan. Syarikat Malik Streams Corporation Sdn. Bhd. di bawah kepimpinan Ybhg Dato’ Abdul Malik bin Dasthigeer merupakan syarikat produksi perfileman hindi dan tamil yang terbesar di Malaysia dan telah berjaya membawa masuk beberapa filem hindi dan tamil ‘box office’ ke dalam Negara Antara filem yang dibawa masuk ke Malaysia ialah:

  1. Dilwale
  2. Thangamagan
  3. Lingaa
  4. Pitchaikaaran
  5. Kanithan
  6. Goal
  7. Their
  8. Kabali
  9. Miruthan
  10. Singam 3
  11. Adangamaaru
  12. Tuppaki Munai
  13. K.G.F Chapter 1
  14. Thimiru Pudichawan
  15. Sandakozhi 2
  16. 60 Vayathu Maaniram
  17. Irumbuthirai
  18. Sketch
  19. Chennai 2 Singapore
  20. Indrajith
  21. VIP 2
  22. Thupparivalan
  23. Kadamban
Dari Kiri, Muadz, Fazura dan Ybhg Dato’ Abdul Malik bin Dasthigeer

Daripada semua “blockbuster film” edaran Malik Streams Corporation, filem Kabali dengan lakonan Superstar Rajinikanth mencecah kutipan yang paling tinggi sebanyak 13 juta di Malaysia.

Superstar Rajinikanth Beraksi Dalam Filem PETTA Pada 10 Januari 2019!

Tibalah masa untuk melihat lakonan semula yang gempak oleh legenda filem Tamil, Superstar Rajinikanth dengan filem baru beliau. Superstar Rajinikanth akan kembali dengan filem terbaru bemama “Petta” pada 10hb Januari 2019. Kami dengan gembira ingin mengumumkan bahawa syan’kat Malik Streams Corporation Sdn Bhd merupakan syarikat distribusi filem ini bukan sahaja di Malaysia, malah di seluruh dunia. Kami juga ingin mengatakan bahawa, dalam sejarah negara, kami merupakan syarikat Malaysia yang pertama yang memiliki hak distribusi antarabangsa filem ini dimana tayangan filem ini akan ditayangkan di lebih daripada 22 negara antarabangsa yang mempunyai kadar peminat Rajinikanth yang begitu tinggi.

Filem PETTA
Directed byKarthik Subbaraj
Produced byKalanithi Maran[
Written byKarthik Subbaraj
StarringRajinikanth
Vijay Sethupathi
Simran
Trisha
M. Sasikumar
Nawazuddin Siddiqui
Bobby Simha
Music byAnirudh Ravichander
CinematographyTirru
Edited byVivek Harshan
Production
company 
Sun Pictures
Distributed bySun Pictures & Malik Streams Corporation
Release date10 January 2019
Running time172 minutes[
CountryIndia
LanguageTamil

Selaku syarikat filem distribusi yang sah, Malik Streams Corporation telah bercadang dan merancang pelbagai promosi dan publisiti. Antaranya acara dan majlis promosi akan datang sempena dengan filem “Petta” adalah acara Guinness Book Of Record Attempt Largest Movie Poster on a Scaffholding di Kuala Lumpur.

161 Filem Lakonan Superstar Rajinikanth

Superstar Rajinikanth merupakan legenda filem Tamil yang tersohor di mata dunia, telah berlakon dalam 161 fllem termasuklah filem bertajuk “Petta” yang akan dikeluarkan pada 10hb Januari 2019 di seluruh dunia sempena sambutan perayaan Ponggal. Filem “Petta” merupakan filem aksi berbahasa Tamil yang ditulis dan diarahkan oleh Karthik Subbaraj dan dihasilkan oleh Kalanithi Maran (Sun Pictures). Filem ini dibintangi oleh Rajinikanth dengan pelakon-pelakon yang lain termasuk Vijay Sethupathi, Simran, Trisha, M. Sasikumar, Nawazuddin Siddiqui, Bobby Simha, J. Mahendran dan Guru Somasundaram. Lagu-lagu di dalam filem ini dikarang oleh Anirudh Ravichander.

Rajinikanth mempunyai kadar peminat yang tinggi di seluruh dunia, termasuk negara kita Malaysia dimana peminatnya tidak mengira agama, bangsa dan budaya yang turut menunjukkan sambutan luar biasa dalam setiap filem yang beliau dibintangi. Beliau merupakan bintang filem yang mempunyai kadar peminat yang tinggi di Asia: Selepas kedudukan Jackie Chan, Superstar Rajinikanth merupakan orang kedua dalam mempunyai peminat yang tertinggi di seluruh dunia.

Profil Superstar Rajinikanth Sentiasa Dicontohi

Rajinikanth bukan sahaja seorang bintang Filem, malah beliau juga merupakan ikon yang ramai dicontohi. Beliau sentiasa mempercayai kepada sikap kesederhanaan yang mengekalkan profil rendah. Beliau merupakan insan yang suka menghulurkan bantuan kepada orang yang tidak berkemampuan yang sanggup melakukan kerja-kerja amal. Beliau mempunyai perikatan yang begitu baik dengan tanah air kita, Malaysia dimana beliau tinggal di Malaysia selama 2 bulan semasa penggambaran filem Kabali.

Kami syarikat tempatan, Malik Streams Corporation melaksanakan tanggungjawab kami dalam mempromosikan negara kita Malaysia, melalui bidang perfrleman dengan menganjurkan pelbagai promosi antarabangsa yang mendapat perhatian orang ramai di seluruh dunia. Keunggulan aktiviti promosi dan publisiti sebegini akan mendapat liputan luas dan khas daripada media antarabangsa dimana ia akan dilihat oleh ratusan juta orang serta dapat mencapai publisiti negara kita yang agak tinggi di mata dunia dan reputasi negara akan meningkat secara langsung.

Langkah Promosi Filem PETTA Di Malaysia

Selaku syarikat distribusi khas, Malik Streams Corporation telah mengusahakan publisiti dan promosi yang luar biasa untuk filem “PETTA”. Diantaranya adalah :

1. Malik Streams Corporation mengambil bahagian bersama sebagai penaja pelumba, Darshan Rhaj dalam “Malaysian DRIFT Challenge 2018” di Speedway Plus Circuit, Subang Jaya pada 29hb & 30hb Disember 2018 serta melakukan “Car Wrapping” poster filem “PETTA” atas kereta lumbaan.
2. Kenderaan seperti lori Treler, Kontena, Kereta Sport (Lamborghini, Mustang, Audi R8, BMW 5 series), SUV dan MPV dihiasi dengan poster filem “PETTA” digunakan sepanjang road shows sebagai “moving advertisement”.
3. Promosi fllem “PETTA” ditayangkan di 10 LED Screen di sekitar Kuala Lumpur dan Johor.
4. Melakukan promosi dan publisiti melalui iklan poster filem di bas RapidKL sebanyak 25 buah khas di sekitar Kuala Lumpur dan Penang.
5. Pengiklanan filem “PETTA” melalui label edisi khas botol air minuman.
6. Promosi filem “PETTA” menerusi media sosial melalui selebriti tempatan.
7. “Petta New Year & Pongal Celebration”, tayangan istirnewa filem pada 12hb Januari 2019 bersama dengan semua bintang pelakon dalam fllem “PETTA”, anjuran Malik Streams Corporation.
8. Peraduan Cabaran TIKTOK lagu Ullala OST filem PETTA lakonan Superstar Rajinikanth turut diadakan!

Menangi Hadiah Eksklusif Filem PETTA Melalui Peraduan Facebook Rasmi Malik Streams Production & Distribution

Sesiapa yang akan mengambil dalam bahagian promosi “PETTA” ini melalui road shows atau mana-mana saluran promosi, anda boleh mengikuti laman sosial rasmi facebook Malik Streams Production & Distribution untuk memenangi hadiah seperti berikutnya:

  1. T-shirt PETTA
  2. Gold coin
  3. Tiket Tayangan Perdana Filem PETTA
  4. Meet & Greet bersama Superstar Rajinikanth di India
  5. Meet & Greet bersama Dato Sri Siti Nurhaliza & dan memenangi tiket VVIP Konsert “Dato Sri Siti Nurhaliza ON TOUR”
  6. Kalendar PETTA
  7. Poster PETTA

Ruby tidak sabar ingin menonton filem PETTA, sudah lama tidak merasakan adrenalin rush bila situasi aksi berlawan diantara Superstar Rajinikanth dan pelakon lain. Hehehe. Lagu Ullala OST Filem PETTA Lakonan Superstar Rajinikanth dinyanyikan oleh Azwan & Mu’adz juga tidak kurang hebatnya! Mesti jaga pernafasan, sebab bahasa tamil ni laju. Ruby tengok mereka nyanyi relax je. Lancar! Terbaiklah!

Website : www.malikstreams.com.my
Instagram : www.instagram.com/malikstreams
Facebook : www.facebook.com/malikstreams

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

20 thoughts on “Ullala OST Filem PETTA Lakonan Superstar Rajinikanth

    TENGKUBUTANG

    (January 11, 2019 - 10:15 am)

    Sampai sekarang tau.. TB tertanya-tanya macam mana Rajanikanth ni boleh dikenali raai dan popular sangat.. walhal kalau ikut pada paras wajah.. biasa-biasa aje.. huhuhu.. tapi bila tengok lakonan dia.. wowww.. terus melekat kot.. eh.. terpecah tembelang pulak gi tau suka tengok dram/filem Tamil .. hehehe.. suka sound effect dia tu Ruby.. hahaha.. apa-apa pun.. filem Petta ni akan amsuk list TB utnuk ditonton.. thanks ruby.. kalau tak baca entri ni.. TB tak tahu kot..
    TENGKUBUTANG´s last blog post ..F-BURN BANTU TURUNKAN BERAT BADAN?My Profile

    Syafiera Yamin

    (January 10, 2019 - 11:33 am)

    wahhhh dah berlakonnnnnn sampai 16 filem, hero handsome kot, teringat dengan satu movie seram tamil yang lakalaklakalkalkalakaaaa tu macam lebih korang muka hero tu.. haha mesti filem ni worth to watch dengan aksi yang ada dalam ni.. cerita tamil kalau filem aksi memang perrrggghhhhhhhh hebat… siap ada contest ingat nak join la sebab nak menangi hadiah menarik heee..

      Ruby

      (January 14, 2019 - 5:03 pm)

      161 filem wakkkk

    AlongMurni

    (January 10, 2019 - 11:16 am)

    AM mmg suka tgk movie tamil.. Mmg xpenah lg miss semua movie lakonan rajnikanth, vijay kumar la.. Mmg selalu tgk malam2 sebelum tido.. Tgk ulang2 byk kali pun x bosan.. Layan abiss woo

    henrytan

    (January 10, 2019 - 9:09 am)

    to be honest, i dont know anyone of them, seeing all the commenters above all knows him makes me guilty.. :X i only remember seeing those bollywood movie dancing around the trees. anyway good that now they are getting famous by doing all these marketing so that people get to know them better! perhaps it’s time to give it a try to watch!
    henrytan´s last blog post ..EPF Increases Minimum Basic Savings to RM240,000 At Age 55 Effectively Starting 2019My Profile

    Rawlins GLAM

    (January 10, 2019 - 8:00 am)

    Dah berlakon 161 filem dah? Oh my! Memang pencapaian yang sangat membanggakan. Lagi membanggakan adalah kebolehan anak tempatan menyanyikan lagu dalam bahasa lain. Rawlins pun teringin nak belajar bahasa lain – makin banyak bahasa yang dikuasai, makin ramai kawan kan.
    Rawlins GLAM´s last blog post ..The Beauty Power of Cleanser + Serum In A BottleMy Profile

    Nadia Johari

    (January 10, 2019 - 1:34 am)

    Wah pelakon legend you alls, rajinikant, tangan tu mesti pusing dn ke atas..ehhee..mesti hebat ceriat ni kan..pergh orang kita nyanyi lagu tamil..terbaiklaa..ada contest tu..tetiba nak join pulak..hehee..mana tau lcuk kan
    Nadia Johari´s last blog post ..HADIAH SURPRISE BUNGA UNTUK ORANG TERSAYANG DENGAN KK FLORIST SERVIS PENGHANTARAN BUNGA SEKITAR KOTA KINABALUMy Profile

    Chaza Xiaojie

    (January 10, 2019 - 12:46 am)

    Hero tamil Rajinikant memang terkenal. Suami cx kemain suka lagi kalau dia berlakon. Terbaik! Cx kenal gitu² jela. Ahaha Kemain sedap lagi lagu Ulllala ni. Cx jadi macam teruja bila 2 org anak muda melayu pandai nyanyi lagu tamil. Terbaik! Lepas ni Santesh bawa market melayu dan mereka dua ni bawa market india. Terbaik! Harmori negara kita kan?
    Chaza Xiaojie´s last blog post ..Intermittent Fasting Journey: Diet Puasa Hari ke-29My Profile

    Mahamahu

    (January 9, 2019 - 11:18 pm)

    OMG Rajanikanth memang lagend sebab selalu kalau cite Tamil tak sah kalau dulu Tak ada hero kegemaran ramai ni. Tak sangka pula orang kita boleh cover lagu Tamil macam ni memang berbakat sangat heheheh kita nak cover lagu bahasa Melayu pun tercungap-cungap wakakakaka…
    Mahamahu´s last blog post ..The Pearl Kuala Lumpur Menerima Anugerah Best Muslim-Friendly HotelMy Profile

    Syiera

    (January 9, 2019 - 11:18 pm)

    Hahaha. Dari kecik dibesarkan dengan filem beliau. Hero pujaan ramai ni. Husband syira minat betul filem tamil. Lagu ost ni not bad la. Walaupun syira tak da la minat sangat filem tamil.
    Syiera´s last blog post ..Kulit Si Manja Sensitif? Cubalah Chomel BabyMy Profile

    Alia

    (January 9, 2019 - 11:00 pm)

    Wahhh.. Muda gila rajinikhanth dalam cita ni.. Dia kalau berlakon xpernahnya nampak tua.. Hakikat dia dah tua kan… Tpi bangga la ada local kita yg mnyanyi lagu tamil ni kan

    Hanny Abdullah

    (January 9, 2019 - 10:54 pm)

    Tak sabar nak tengok cite hero idaman sis ni..hehehe. Memang banyak jugak cite dia sis tengok, last filem dia yang sis tengok Kabali. Ehhh sedap pulak lagu ni ekk..sambil menaip ni sambil goyang goyang bahu sis dibuatnya..hahaha

    cindyrina

    (January 9, 2019 - 8:55 pm)

    I dulu masa kecik memang peminat Rajni but sekarang dah besar tgk K drama je. Filem lakonan Rajni semua tak boleh di lupakan sebab hebat dia ni. Your write up ni buat I nak tengok filem ni la. Macama best je. Huhuhuh pandai dia nyanyi lagu tamil wei.

    Jane Chua

    (January 9, 2019 - 6:29 pm)

    Wah… Lagu tamil pun dia boleh naynyi. Memang terror and can’t wait to watch his movie soon.

    Julia Mahir

    (January 9, 2019 - 4:52 pm)

    Wahhh hero terhebat Rajinikanth tuuuuu. Dia kalau berlakon, aksi mmg no 1 paling tip top! Kita x kenal pulak penyanyi tu, ni first time dengar nama diorang, tapi berbakat diorang tu ye.
    Julia Mahir´s last blog post ..DIY Kids Art & Craft at Craftomon’s, MyTown Kuala LumpurMy Profile

    Suria Amanda

    (January 9, 2019 - 3:03 pm)

    Mesti best citer dia ni..sesekali akak layan gak citer tamil tapi kena tengok la jalan cerita la…kalau Rajinikanth ni berlakon akak mesti nak tengok…nampak dia muda plak walau hakikatnya dia dah tua kan…
    Suria Amanda´s last blog post ..Hanya Kerana Craving Australia Cherry…My Profile

    amirnawawi

    (January 9, 2019 - 3:03 pm)

    Wah! Terbaiklah. Tak sangka ada penyanyi Melayu yang boleh mengalunkan lagu tamil dengan baik. Dengan segala sebutan yang sukar tu.

    Tapi filem ni wajib tengok la. Dahla saya ni peminat filem Superstar Rajinikanth ni. Apatah algi ini filem terakhir dia, memang wajib tengok la jawabnya. Tak sabar nak tunggu keluar pawagam.
    amirnawawi´s last blog post ..Teraso Salai, Masak Lemak Cili Api Terbaik Di Kuala LumpurMy Profile

    ezna

    (January 9, 2019 - 12:41 pm)

    Rajnikanth ni dah berumur dah tapi kuat lagi dia berlakon filem aksi ni eh?. Citer Kabali memang ada tengok tapi tak suka ada banyak scene tembak2 ni. Ganas juga. Huiii sports car tu warna warni sungguh la.
    ezna´s last blog post ..Tahun baru, rutin baruMy Profile

    Mek Onie

    (January 9, 2019 - 11:20 am)

    Ranjinikanth berlakon memang filem wajib tengok la kak ruby oiii! Superstar Tamil yang best gila kot! Uishh baru tahu kewujudan Azwan dan Mu’adz ni. Hebatnya nyayian dorang,terbaik ah!

    kylie cre8tone

    (January 9, 2019 - 11:13 am)

    such a lovely launching .. looks like it’s a great film to be shown soon ya… nice to meet up with superstar.. yeah! let’s go watch the filem..

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.