Bateri Kereta Kong, Nasib Baik Ada BATERIKU.COM

Nasib Baik Ada BATERIKU.COM. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi penagalaman ruby dan kereta. Ya Allah masa kejadian ni berlaku, memang salah ruby. Sebab ruby leka. Huhuhu. Ruby terlupa tutup lampu hadapan kereta! Dari jam 1 petang hingga 7 malam! Astagfirullahalazim. Masa ni ruby pergi ke Karnival Upin & Ipin di MAEPS Serdang tahun 2017 bersama Adam dan Aten. Ruby masih ingat lagi tarikh itu. 24 November 2017. Hari Jumaat. Konon nak datang karnival waktu tak ramai orang la kan. Hahaha.

Bateri Kereta Kong, Nasib Baik Ada BATERIKU.COM

Masa dalam gelap menuju ke tapak parkir kereta, dari jauh nampak satu kereta bercahaya. Alamak! Terus Aten tanya, akak, akak, akak lupa tutup lampu kereta ke? Ruby terus ke kereta dan berdoa moga-moga boleh start enjin. Memang sah! Tak boleh start. Ok rilek dulu. Cari kereta lain yang boleh jumper. Sebab ruby ada alat jumper tu. Tapi kita kan perempuan, segan ya rabbi nak buka mulut bertanya dekat pemandu kereta yang lain. Macam biasa la, kita taknak terima penolakan disaat panik macam ni.

Ada seorang uncle tengok ruby buka bonet depan kereta dalam gelap. Dia tanya,
“adik cari apa dalam tu?”.
“Ermmm pakcik, saya tak cari apa-apa. Kereta tak boleh start, boleh bantu jump start kan?”
“Boleh, kejap ya”

Masa terima perkataan boleh tu, lega bukan kepalang. Masa tu juga si Aten call suami dia si Feeq. Kena bahan la ruby ni kan. Kahkahkahkah. Lepas tu Feeq cakap “cuba cari bateriku.com”. Masa tu masuk lama web mereka. Panik sungguh, klik sana sini. Cari lokasi. Pastu “ahhhhhh baik aku call”. Call BATERIKU.COM, tenang je mereka ni melayan ruby. Dengan tak tau kat mana lokasi tapak parkir kereta. Nak jumpa pasukan BATERIKU.COM pun tak tau nak cakap kat mana?

Pengalaman Menagajar Kita

Bateri Kereta Kong, Nasib Baik Ada BATERIKU.COM

Tiba-tiba kereta boleh start enjin, Terima kasih bebanyak pakcik! jasa pakcik Allah swt je boleh balas. Saya doakan pakcik murah rezeki. Maaf saya tiada apa-apa boleh bagi sebab dah shopping kat Karnival sampai lupa diri. Sebak plak rasa. Pakcik tu pun tak kisah. Siap cakap “pakcik bantu kita sesama manusia. Moga selamat sampai ke rumah ya, nanti terus tukar bateri” pakcik yang bantu tadi tu pun balik.

Sambung balik perbualan bersama pasukan BATERIKU.COM, mereka siap tunggu kat telefon lagi??!! Hahaha. Nampak tak bila kita panik semuanya seakan pantas. Masa dah boleh start enjin, ruby hantar Aten pulang dan kemudian pasukan BATERIKU.COM ingatkan ruby supaya jangan matikan enjin dan kami set untuk jumpa di kawasan rumah ruby sahaja. Mereka suruh log in aplikasi dan set maps agar mudah untuk pasukan BATERIKU.COM mencari lokasi. Alhamdulillah sempat sampai.

Semak & Tukar Bateri PERCUMA

Masa pasukan BATERIKU.COM tiba, ruby ingatkan mat rempit ke yang sampai. Sekali seorang pomen bersama 4 wheel drive, Toyota Hilux kot? Masa tu juga hujan, kami berpayung cek bateri dan tukar bateri. Masa dia nak tukar bateri tu, ruby risau la salah bagi maklumat tentang bateri yang sesuai. Dia bergi buka ruang belakang kenderaan dan ruby tengok “pergggghhh banyaknya bateri, Bagusnya!!!”.

Proses penukaran dari BATERIKU.COM juga profesional. Sebab mereka akan gunakan alat untuk check voltan bateri lama sebelum menukar kepada bateri yang bersesuaian. Bateri juga anda boleh pilih mengikut bajet. Sama ada ingin waranti lama atau jenama bateri yang anda idamkan. Jika anda tidak pasti? Pasukan BATERI.COM sedia membantu untuk pilih. Di BATERIKU.COM jenama bateri yang ada adalah Amaron GO MF, Amaron GO DIN atau Century Marathoner MF. Semuanya tersedia.

Aplikasi BATERIKU.COM

BATERIKU.COM mempunyai aplikasi tersendiri yang tersedia di Google Play dan Apple Play Store. Anda boleh klik di URL bawah ini untuk daftar aplikasi.

Google Play : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bateriku.customer&hl=en
Apple Store : https://itunes.apple.com/my/app/bateriku/id1149657692?mt=8

Apa Yang Menarik Di Aplikasi BATERIKU.COM?

Penggunaan aplikasi lebih cepat dan mudah berbanding masuk ke laman web. Anda boleh terus set maps dan pasukan BATERIKU.COM terus mencari anda. Dibawah ini ruby kongsikan apa yang terdapat di dalam aplikasi tersebut.

Bateri Kereta Kong, Nasib Baik Ada BATERIKU.COM
Bateri Kereta Kong, Nasib Baik Ada BATERIKU.COM
Bateri Kereta Kong, Nasib Baik Ada BATERIKU.COM
Bateri Kereta Kong, Nasib Baik Ada BATERIKU.COM
Bateri Kereta Kong, Nasib Baik Ada BATERIKU.COM
Bateri Kereta Kong, Nasib Baik Ada BATERIKU.COM
Bateri Kereta Kong, Nasib Baik Ada BATERIKU.COM
Bateri Kereta Kong, Nasib Baik Ada BATERIKU.COM
Bateri Kereta Kong, Nasib Baik Ada BATERIKU.COM
Bateri Kereta Kong, Nasib Baik Ada BATERIKU.COM
Bateri Kereta Kong, Nasib Baik Ada BATERIKU.COM
Bateri Kereta Kong, Nasib Baik Ada BATERIKU.COM
Bateri Kereta Kong, Nasib Baik Ada BATERIKU.COM
Bateri Kereta Kong, Nasib Baik Ada BATERIKU.COM
Bateri Kereta Kong, Nasib Baik Ada BATERIKU.COM

Mudahkan? Anda hanya perlu daftar no telefon sahaja. Selebihnya BATERIKU.COM akan uruskan. Proses yang sangat mudah di saat kecemasan. Sekarang kalau nak tukar bateri selepas habis waranti pun boleh. Tidak perlu ke bengkel kereta. Jimat masa.

Cara Hubungi BATERIKU.COM

Mungkin anda panik…… Hehehe. Selain menggunakan aplikasi, anda boleh hubungi BATERIKU.COM dan mereka akan datang kepada anda di lokasi yang anda tetapkan. Anda tidak pasti sama ada perlu menukar bateri baru atau kekalkan bateri yang lama? BATERIKU.COM akan menyemak terlebih dahulu dan semua caj adalah PERCUMA. Hanya bayar bateri sahaja!

Pasukan BATERIKU.COM sentiasa berada berhampiran anda untuk menjawab panggilan anda. Hubungi kami sekarang!

Tol Bebas 1300-22-2324
Whatsapp 012-938 8621
PERCUMA | HANTAR. SEMAK. PASANG
Waktu Beroperasi : Dari 7 Pagi – 1 Pagi selama 365 HARI.

Web : www.bateriku.com
Facebook : www.facebook.com/bateriku
Instagram : www.instagram.com/baterikudotcom

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

21 thoughts on “Bateri Kereta Kong, Nasib Baik Ada BATERIKU.COM

    henrytan

    (February 14, 2019 - 10:39 am)

    last time i called bateriku too when my car battery kong… didnt know now they got app to use! lagi senang! haha

    AlongMurni

    (January 31, 2019 - 1:27 pm)

    Bagus ada aplikasi bateri.com nie sebenarnya.. Senang digunakan dan sangat penting.. Boss AM pun penah enjin kete alza xboleh start.. Jadi AM pun suruh boss guna aplikasi ini.. Nyata mmg servis yg terbaik..

    Rane Chin

    (January 31, 2019 - 11:20 am)

    That’s nice. I gonna download BATERIKU.COM app too for any emergency case just in case. Nowadays I takut drive my lao yah kereta. Scared it will spoil in the middle of the road again. I hope this year can manage to change to a better car to avoid any incidents again haha.
    Rane Chin´s last blog post ..‘Infinite Prosperity’ Chinese New Year at IPC Shopping CentreMy Profile

    Ayu Rafikah

    (January 31, 2019 - 8:52 am)

    Pernah guna servis bateri.com ni tapi masa tu rasanya takde apps lagi. Just telefon jer. Tapi perkhidmatan dia memang pantas dan mudah

    Mimi

    (January 31, 2019 - 7:50 am)

    Bila kereta tak boleh start memang kita rasa cuak dan cemas kan. Kalau saya pun dah gelabah macam ni. Orang lelaki rileks je minta tolong orang lain nak jumper bateri. Kita yang oerwmpuan ni malau sikit. Tapi nasib baik ada bateriku.com yang boleh membantu kita bila bila masa sahaja bila diperlukan.

    Rawlins GLAM

    (January 31, 2019 - 7:21 am)

    Rawlins pun pernah terkena kejadian bateri kong di hentian Sg Buluh. Nervous gak tapi servis diorang memang laju – pastu takde caj penghantaran plak tu. Gembira sungguh kan.
    Rawlins GLAM´s last blog post ..Prepare Halal, Fast & Healthy Pasta by Master PastoMy Profile

    JMR

    (January 31, 2019 - 6:06 am)

    Series berguna sangat servis bateriku.com ni. Ye la, bateri kete boleh kong anytime, anywhere..respon pantas diorg memang membantu ramai orang. Setiap org wajib save kontek bateriku.com
    JMR´s last blog post ..Tonton Netflix Guna PlayStation 4.My Profile

    Julia

    (January 31, 2019 - 2:56 am)

    Ya Allah…kita pun pernah mati bateri atas jalan. Kat tgh2 jem org balik keje plak tu. Maka berkelah la tepi jalan tunggu org bwk bateri dtg. Tp masa tu takde lagi Bateriku ni. Skrg senang la sikit leh tekan2 je phone.
    Julia´s last blog post ..Really tall and long shelf at BookXcess in Gurney Paragon, PenangMy Profile

    Hanny Abdullah

    (January 31, 2019 - 1:22 am)

    Sis dah 2 kali guna service bateriku ni, memang pantas diaorg datang. Waktu kejadian nasib baik sis still kat rumah, terus panggil diaorg dtg..harapkan sis nak buat sendiri memang idok le..hehehe

    Bonda chanteq

    (January 30, 2019 - 11:24 pm)

    Wahhh baru tahu ada apps ni….kalo tau ada apps ni xde laa susah2 masa bateri kong tgh banda kl hari tu…nasib laaa ada abg ipar sekita kl dtg membantu…lps ni kena install apps ni utk kemudahan…

    Liez

    (January 30, 2019 - 10:56 pm)

    kawan-kawan liez ada yg guna khidmat Bateriku dan diaorang kata sangat membantu.
    sbb ramai yang bawak kereta sendiri and yang bujang tu tak tahu nak minta tolong dekat siapa kan..
    dengan perkhidmatan macam ni memudahkan terutama kaum hawa

    Mahamahu

    (January 30, 2019 - 10:43 pm)

    Bateriku ni memang dah ramai orang kata bagus dan service mereka terbaik. Kita juga pernah sekali cuba khidmat mereka cepat dan pantas. Penting waktu kecemasan terutama orang perempuan yang seorang jer pandu kereta sangat membantu tau….
    Mahamahu´s last blog post ..Me Famiglia Membawa Citarasa Itali Ke Lidah Rakyat MalaysiaMy Profile

    adianiez AIDA

    (January 30, 2019 - 7:17 pm)

    wow ada apps dah.
    and terperinci. siap ada harga, jenis kereta… terbaik lah!
    di melaka ni, few times tgk powil bateriku.com ni, ruby.
    means that di melaka ada la servis nyer. alhamdulillah.
    memudahkan. aida ada pengalaman kereta, bateri kong, tgh jalan. seksa!!!
    aduhai. sib baik dekat dgn tempat keje mr.asben. call dia. dia yg call pomen.
    so, ada bateri.com on the road ni memang memudahkan. servis yg patut ada sejak dulu kala.

    Kayathre

    (January 30, 2019 - 5:40 pm)

    Very good information. Thank you for sharing. Will be very useful.
    Kayathre´s last blog post ..3 Days 2 Nights at Symphony SuitesMy Profile

    Sherry

    (January 30, 2019 - 3:47 pm)

    so good to know of this as we driving sometimes didn’t know when it’s gonna happen. Now most people having smart phone device easy to use website or even called them if need bateri for car. I going to let my family to know of this too as they too using cars often better safe up the numbers.
    Sherry´s last blog post ..DISNEY AND THE ROADSTER RACERS SUPER-CHARGED @KIDDOMO UNIVERSE, STARLING MALLMy Profile

    Airah Syahirah

    (January 30, 2019 - 12:07 pm)

    memang memudahkan pemandu bila ada kemudahan macam ni lagi-lagi perempuan yang senang kelam kabut hihi airah pun sama kalau jadi dekat airah memang tak tahu la nak buat apa. lepasni kena save siap-siap number bateriku.com

    Chrissella

    (January 30, 2019 - 11:55 am)

    Bagus App macam ni, dah download pun, tapi belum pernah guna lagi. Simpan untuk kecemasan nanti. Kalau perkara macam tu terjadi dekat saya, mesti saya panik gile. hihihihihihi

    Ezna

    (January 30, 2019 - 11:00 am)

    Amboi Ruby banyak drama ni masa bateri kong. Nasib baik ada jugak orang tolong dan tempat tak boleh start tu kat tempat orang ramai dan bukan tempat yang sunyi kan. Alhamdulilah semuanya ok.
    Ezna´s last blog post ..Yang mana satu….idaman kalbu….My Profile

      Ruby

      (January 30, 2019 - 3:57 pm)

      Hahahaha. Drama swasta kak. Tulah, nasib baik ada orang. Actually saya parking kat MAEPS yang takda orang parking sebab under vendor. Vendor lain dah balik. Wuwuwuwuwuw

    Syamimi

    (January 30, 2019 - 10:28 am)

    Allah.. Lamanya on lampu kereta ruby..
    Kalau kita pun panik. Lagi lagi kalau suami takde.
    Ada juga dengar pasal bateriku.com ni
    Tapi belum pernah lagi cuba.
    Mana tahu satu hari nanti ke kan diperlukan khidmat mereka.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.