Anggun Chef Fusion Kreatif Menyediakan Menu Kegemaran Rakyat Malaysia Dalam Masakan Antarabangsa

Anggun Chef Fusion Kreatif Menyediakan Menu Kegemaran Rakyat Malaysia Dalam Masakan Antarabangsa. Assalammualaikum semua. Ruby ada tempat best untuk korang semua makan dan mengeteh. Hehehe. Pertama kali ruby ke Anggun Cafe dan sudah mula jatuh hati dengan menu dan suasana yang disediakan. Ruby peminat kopi, malah peminat soda juga, dan ruby juga penggemar teh tarik. Jadi, lokasi mana yang ada semua ini dalam satu tempat? Bukan kopi masam yang biasa kita bancuh sendiri k. Ni kopi piawwwwww punya. Suka suka suka!

Anggun Chef Fusion Kreatif Menyediakan Menu Kegemaran Rakyat Malaysia Dalam Masakan Antarabangsa

Semasa ruby dijemput untuk memperkenalkan Anggun Chef, ruby fikir oh ni mesti chef selebriti memana yang cun  giler dah buka cafe. Bila disemak semula sejarah penubuhannya, mereka sudah membuka perniagaan ini sejak tahun 2011!!! Sekarang tahun 2019 dan ruby baru tahu tentang Anggun Chef. Better late dari tak tahu langsung kan! Hahaha.

8 tahun bukannya mudah untuk usahawan terus bangkit dan konsisten berada di dalam industri. Ia adalah sesuatu yang menakjubkan! Tahniah Anggun Chef! Mesti korang tidak sabar nak tahu apa yang ruby makan semasa di Anggun Cafe baru-baru ini.

Menu Di Anggun Chef Cafe

1. Chicken Parmigiana & French Fries

Anggun Chef Fusion
2. Fresh Veggies Sandwich with Pesto Sauce

Anggun Chef Fusion
3. Rendang Peanut Butter Beef Burger

Anggun Chef Fusion
4. Asam pedas Lamb Grill with Fries

Anggun Chef Fusion
5. Chilli Clams Spaghetti

Anggun Chef Fusion
6. Deep Fry Chicken Chop with Black Pepper Sauce

Anggun Chef Fusion
7. Nasi minyak

Anggun Chef Fusion
8. Dessert Fruit Cake with Ice Cream

Anggun Chef Fusion
9. Teh Tarik

Anggun Chef Fusion
10. Honey Lemon Tea

Anggun Chef Fusion
11. Coffee & Non Coffee Drink Hot/Cold

Anggun Chef Fusion

Anggun Fusion Signature Gravies

  • ASAM PEDAS gravy
  • RENDANG PEANUT BUTTER gravy
  • SEAFOOD SAUCE gravy

Anggun Fusion Ready-To-Eat Gravies

  • BEEF RENDANG gravy
  • CHILLI CRAB gravy
  • SAMBAL DIP gravy
  • SATAY SAUCE gravy
  • SOUR & SPICY gravy
  • VEGETARIAN GREEN CURRY gravy

Anggun Fusion Beverages

  • HONEY LEMON TEA
  • TEH TARIK

Senarai Harga Anggun Chef

Anggun Chef Kreatif Menyediakan Menu Kegemaran Rakyat Malaysia Dalam Masakan Antarabangsa

Anggun Chef Kreatif Menyediakan Menu Kegemaran Rakyat Malaysia Dalam Masakan Antarabangsa

Anggun Chef Kreatif Menyediakan Menu Kegemaran Rakyat Malaysia Dalam Masakan Antarabangsa

Misi Anggun Chef

Anggun Chef tekad mengeluarkan produk dan jenama terkenal di dunia dan membekalkan makanan Malaysian Premium Fusion yang dicipta daripada kreativiti yang unik, meletup dengan rasa yang mengagumkan, berkualiti tinggi namun mudah untuk disediakan. Jadi, anda boleh nikmati Anggun Chef dimana-mana aje!

Siapa Anggun Chef Fusion

Anggun Fusion ditubuhkan pada tahun 2011 oleh Cik Noorimie Azura Mohamad atau lebih dikenali sebagai Mimie kepada ramai. Mimie adalah tukang masak dalam latihan, tetapi beliau adalah seorang pencinta dunia masakan sejak dari usia muda. Sekarang, dengan lebih daripada 5 tahun penglibatan dalam industri makanan dan minuman, Mimie berada di dalam misi untuk menggabungkan pengalaman kulinernya yang diperoleh dari pelbagai bahagian dunia untuk mencipta resipi yang menakjubkan.

Anggun Chef Fusion

Sebagai chef, dia bercita-cita untuk menyampaikan makanan yang unik dan jujur dengan sentuhan, menggunakan teknik moden dan ramuan terbaik dari bandar Kuala Lumpur. Keghairahan beliau dalam dunia makanan terus berkembang semasa perjalanan beliau mengembara ke seluruh dunia dan diilhamkan oleh pelbagai jenis makanan. Hebat kan?

Peraduan Anggun Chef Fusion di Media Sosial

Bagi anda yang meminati hidangan unik dari Anggun Chef, Ruby sedang menjalankan peraduan untuk pengikut ruby.my. Caranya mudah sahaja. Sila kongsikan apakah plan anda untuk memasak bersama Anggun Chef dan saus apa menjadi pilihan?

Anggun Chef Fusion

Pemenang akan memenangi 1 set saus istimewa yang mengandungi 4 botol Ready-To- Cook (RTC) Anggun Chef Premium Sauce Gravies bernilai RM 40. Nak nak nak?

www.anggunfusion.com
www.instagram.com/anggun_chef
www.facebook.com/anggunchefofficial
www.facebook.com/anggunfusion

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

17 thoughts on “Anggun Chef Fusion Kreatif Menyediakan Menu Kegemaran Rakyat Malaysia Dalam Masakan Antarabangsa

    Racheal

    (April 18, 2019 - 6:33 pm)

    This is so mouth watering. It makes me so hungry by reading the your blog. I have hear about this brand and kinda curious about it. For sure I will want to check this out

    Mawardi

    (April 18, 2019 - 4:51 pm)

    Tengok ramai betol orang guna produk masakan anggun chef ni. Nakpak macam semua bnda ada. Mudah nk masak kata diorang. Sedia bahan campak2 masukkan anggun chefy pnya product dah siap. Nanti nk carilah jugak

    awang

    (April 12, 2019 - 6:15 pm)

    menariknya..menu2 dia nampak sedap2 belaka..ada peraduan ya, murni nak join laa mana tau menang boleh cuba 4 jenis saus tu..boleh dijadikan semangat untuk lebih rajin memasak..

    Hanny Abdullah

    (April 12, 2019 - 3:58 pm)

    Nak nak nak..nak try jugak. Selalu masak green curry mcam2 bahan sis kena guna, penat gila nak cari bahan lagi..nak menumbuk pagi..pakai tu ni, kalau ada paste ni mudah n senang le sikit kerja sis..sure sedap sb ramai yg kata sedap

    Zandra Siti

    (April 12, 2019 - 2:16 pm)

    Ada peraduan ya? The price quite reasonable jugak lah, ada yang same style sampai 20 hengget. Ni boleh try tanpa berat mata memandang berat lagi tangan menyeluk dompet. Haha. This place is Mitec ke? macam pernah nampak.
    Zandra Siti´s last blog post ..Jam Tangan August Timepiece – Ringkas, Mewah dan KlasikMy Profile

    Zandra Siti

    (April 12, 2019 - 2:14 pm)

    Ada peraduan ya? For the food price quite reasonable dengan food yg same style tapi sampai 20 hengget. Ni nasib bawah 20 hengget boleh je cuba. Ni kat MITEC ke? Macam pernah nampak.

    Nadia johari

    (April 12, 2019 - 9:35 am)

    Perghh nampak sedap sangat ni.. Makanan western ade dibuat menubtempatan.. Kene try ni lain daripada yang lain.. Siap ade pes lagi.. Nampak sedap..

    emi

    (April 12, 2019 - 8:31 am)

    omg akak, chicken parmigiana tu nampak sedap sangat. Terliur sungguh. Harga pun taklah mahal. Bagi emi harga macam tu masih consider murah dan mampu milik. Nanti kalau emi ke sini, chicken parmigiana ni menu first yg emi akan cuba.

    Fadzi Razak

    (April 12, 2019 - 8:11 am)

    Saya nak join. Saya plan nak masak daging rendang menggunakan saus rendang beef. Sebabnya dari hari tu husband asyik duk tanye tanye, reti masak rendang tak? Boleh masak rendang tak? Rasa nak makan rendang lah. Kite orang perempuan mana boleh menyerah kalah bab bab memasak ni. Tak nak lah cakap tak pandai walaupun tak pandai kan. Kalau pakai beef redang ni, senang sikit. Konon konon kata kite buat from scratch tapi sebenarnya pakai saus ni je. Ras mesti macam original buat dari hasil air tangan isteri hahaha
    Fadzi Razak´s last blog post ..10 Pilihan Pelaburan Dalam MalaysiaMy Profile

    Syamimi

    (April 12, 2019 - 7:36 am)

    Nampak menarik. Olahan resepi tu pun nampak macam sedap je.. Belum pernah lagi la rasa burger, tapi ada rasa rendang sume tu. Nampak unik disitu..

    Ayu Rafikah

    (April 12, 2019 - 5:59 am)

    Hidangan fusion kat sini semua nampak sedap dan menarik. Boleh oergi lagi jauh lagi sebenarnya. Pernah try pes dia mmg terbaik
    Dan sedap

    Maisarah

    (April 12, 2019 - 12:08 am)

    Wow.. nampak sedap menu yang disediakan tu. Banyak pilihan pula. Ada masakan tempatan dan western. Nasi minyak pun ada haaa. Bila tengok harganya pula, bagi saya kira berpatutan dah tu. Gulp.. kena cuba jugalah nanti makan kat sini, terliur dah ni hehehe
    Maisarah´s last blog post ..Efek Ramping Segera dengan Shapee 2 Way Body ShaperMy Profile

    Bella Jamal

    (April 11, 2019 - 10:11 pm)

    Menarik! Pilihan gravy sauce dia memang kelainan ye. Tak cliche. Btw, harus kena rasa dulu adakah boleh kena dgn citarasa kann. Macammanalah rasa dia bila blend dengan burger ek. Harus cuba ni nanti. Nak joinlah contest tu. Btw, just nyatakan apa resepi kita ke dengan pilihan sos tu?

    Julia Mahir

    (April 11, 2019 - 4:03 pm)

    Alaa selalu tgk org post pasal Chef Anggun Cafe ni, nampak sesedap tapi tak pernah try lagi. Mmg kena masuk wishlist kalau balik KL ni sobsss
    Julia Mahir´s last blog post ..Penang International Food Festival (PIFF) 2019 is here!My Profile

    Saidila Rahman

    (April 11, 2019 - 3:59 pm)

    aduihhhhh kenapalah semuanya nampak sedap , setahu akak fusion ni citarasa orang yang suka kelainan dari hidangan asal …tengok yang menu ni semuanya banyak east meet west ….membawang basket tu nampak best kan…ajak geng lepak ambil membawang bolehlah order…
    Saidila Rahman´s last blog post ..JANGAN TIDUR SEBELUM LAKUKAN INIMy Profile

    TENGKUBUTANG

    (April 11, 2019 - 3:20 pm)

    Woww.. TB geram tengok menu-menu yang ada kat Chef Fusion ni.. semua nampak sedap je ni.. dah lama tak makan fast food.. bolehlah rasmikan makan kat sini.. hehehe.. rasa nak try Chicken Parmigiana & French Fries tu.. terliur tengok
    TENGKUBUTANG´s last blog post ..Rangkaian Produk Penjagaan Bayi JOIELLE BABY | Selamat Untuk Bayi AndaMy Profile

    ciktom

    (April 11, 2019 - 11:11 am)

    sphagetti dengan chicken chop tu nampak sedap sangat! adui asal la jauh..kalau dekat boleh pergi terjah skang tengah cuti..huhu..saus sour & spicy tu macam best je kalau masak siakap sweet sour..hehe
    ciktom´s last blog post ..Seronok Beli Buku Kanak-kanak Murah Berkualiti di Online Bookstore My Children’s BookMy Profile

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.