Impian Anak Anda Bakal Menjadi Kenyataan Bersama Chewies

Impian Anak Anda Bakal Menjadi Kenyataan Bersama Chewies. Assalammualaikum semua! Ruby teruja ingin kongsikan pertandingan terbaru anjuran Chewies dan Watsons Malaysia. Sebab, ia adalah melibatkan anak-anak kita. Bila kali terakhir kita bertanya kepada anak-anak tentang impian dan cita-cita? Kebanyakan masa melihat mereka bermain permainan, pergi sekolah, makan dan tidur. Adakah mereka sudah menanam impian? Cuba tanya dan dengar jawapan mereka.

Impian Anak Anda Bakal Menjadi Kenyataan Bersama Chewies

Sepanjang anak-anak Ruby membesar, mereka didedahkan dengan persekitaran yang kita tidak terfikir langsung akan memberi kesan. Latar belakang keluarga, genetik, rancangan televisyen, keadaaan semasa, persekitaran dan kerjaya ibu bapa memainkan peranan kepada impian anak-anak. Pendedahan yang kita ingin corakkan kepada mereka memainkan peranan penting. Sebagai contoh, Ruby meminati tentang angkasa, filem Marvel dan siri televisyen penyiasatan jenayah. Manakala, suami suka main permainan PS4 menyelesaikan masalah dan menyelamatkan keadaan. Apabila Ruby bertanya kepada Adam, apa impian Adam?

Impian Anak Anda Bakal Menjadi Kenyataan Bersama Chewies

Impian Adam Ingin Bertemu Dato’ Dr. Sheikh Muszaphar Shukor Al Masrie bin Sheikh Mustapha

Ruby bertanya kepada Adam, kenapa ingin jumpa Angkasawan Pertama Malaysia? Dia hanya jawab “Adam nak tengok uncle tu, nak tahu dia wujud dan betul ke boleh ke angkasa?”

Ibu terkedu dan ya, ia semudah itu. Bukan untuk jumpa untuk sesi interview panjang lebar. Tetapi nak tahu betul ke Dato’ Dr. Sheikh Muszaphar ni wujud?

Walaupun Ruby tunjuk video dan gambar lama Dato’ ke angkasa. Adam masih ingin tahu. Betul ke?

Ruby faham situasi ini bakal memberi impak kepada kehidupan Adam, setelah dia percaya. Pasti dia lebih girang untuk belajar tentang Al-Quran dan Sains. Adam seorang yang pemalu, dia belajar dari apa yang dia lihat. Kemudian diterjemahkan dari perbuatan. Kadang-kadang melihat dia melukis dan mewarna adalah cara dia berkongsi apa yang difikirkannya.

Impian Anak Anda Bakal Menjadi Kenyataan Bersama Chewies

I Have A Big Dream

AJ Research & Pharma Stln. Bhd (AJRP) dengan kerjasama Watsons Malaysia telah melancarkan pertandingan kanak-kanak sebagai kempen tahunan Tanggungjawab Sosial Korporat Chewies 2019 untuk membantu kanak-kanak memenuhi mimpi mereka.

Setiap kanak-kanak mempunyai impian. Kanak-kanak perlu kuat dan sihat dari segi mental dan fizikal untuk berimpian besar. Tubuh yang sihat membuat mereka gembira. Sangat penting untuk meningkatkan sistem imunisasi tubuh anak dan memastikan bahawa mereka dapat berjuang untuk mencapai impian mereka tanpa perlu risau tentang kesihatan mereka.

Impian Anak Anda Bakal Menjadi Kenyataan Bersama Chewies

Dalam kempen CSR ini, setiap kanak-kanak layak untuk berimpian tanpa mengira siapa dan di mana mereka berada. Kanak-kanak perlu melukis atau menulis impian mereka untuk penyertaan. Penyertaan ini tidak memerlukan sebarang pembelian produk Chewies. Bagaimanapun, Chewies akan mendermakan RM1 daripada setiap unit Chewies yang terjual dalam tempoh kempen ini. Wang ini akan diberikan kepada sekolah pemenang utama. Dengan ini, kami ingin memberi motivasi kepada lebih ramai kanak-kanak untuk mengemukakan impian mereka supaya mereka boleh menyumbang kepada sekolah mereka.

Dua Kategori Pertandingan

1. Kategori Melukis : 4 hingga 6 tahun
2. Kategori Menulis Esei : 7 hingga 12 tahun (mana-mana bahasa dengan had hanya 100 patah perkataan)

Impian Anak Anda Bakal Menjadi Kenyataan Bersama Chewies

Terma dan Syarat Pertandingan

1. Semua penyertaan mesti dihantar melalui foto ke contesthealth@watsons.com.my
2. Penghakiman akan berdasarkan beberapa faktor; Kualiti foto dihantar untuk kejelasan yang lebih jelas, Kreativiti dan Keaslian, dan Relevan berdasarkan tema.
3. Semua penyertaan mesti dikemukakan sebelum 11.59PM ; 4 September 2019.
4. Hadiah:

i. Pemenang Utama : 3 Impian Pemenang akan dipenuhi dan menerima 3 x Hamper Chewies bernilai RM 150 untuk kedua-kedua kategori umur
ii. 5 x Hamper Chewies bernilai RM 150 untuk hadiah Saguhati bagi kedua-dua kategori umur
iii. 1,000 Watsons Points akan dikreditkan ke dalam akaun ibu bapa semua pemenang.

Mengenai Produk Chewies

Chewies adalah produk suplemen kanak-kanak yang ditubuhkan di Malaysia sejak 1960-an. Rangkaian produk termasuk Multivitamin, Lysine, Taurine, Vitamin C & Immunolicious. Suplemen ini digunakan untuk menyokong pertumbuhan dan perkembangan kanak-kanak. Immunolicious adalah produk yang paling popular dari rangkaian Chewies. Bahan-bahan di dalam Immunolicious adalah Wellmune, bahan yang dipatenkan dan telah memenangi anugerah dari Amerika Syarikat.

Wellmune adalah glucan beta semula jadi yang terbukti secara klinikal untuk membantu menguatkan sistem imun kanak-kanak. Wellmune adalah ekstrak Beta 1,3 / 1,6 glucan dari yis roti. Ia mampu memacu sistem ketahanan badan untuk melawan patogen yang berbahaya.

Impian Anak Anda Bakal Menjadi Kenyataan Bersama Chewies

Bagaimana Wellmune membantu menyokong sistem imun?

Wellmune dibawa ke dalam badan melalui tisu imun khusus di dalam usus. Di sana, sel imun melubangi Wellmune dan merendahkannya menjadi serpihan kecil yang mengikat ke neutrofil, sel-sel imun yang paling banyak di dalam tubuh. Didahului oleh Wellmune, neutrofil bergerak lebih cepat untuk mengenali dan membunuh cabaran asing.

Sehingga sistem imun bekerja secara optimum dalam usia mereka, kanak-kanak perlu menambah pertahanan semula jadi tubuh mereka dengan tambahan seperti penggunaan harian Wellmune. Kajian klinikal menunjukkan bahawa kanak-kanak yang mengambil Wellmune melaporkan 67% kurang simptom jangkitan saluran pernafasan atas (URTI) & kurang sakit (68% berbanding dengan plasebo).

Mengapa format gummy?

Gummy adalah bentuk yang digemari oleh kebanyakan kanak-kanak, terutama bagi kanak-kanak yang  memilih makanan. Mereka yang lemah dalam sistem imuniti mengalami kesukaran menelan tablet. Immunolicious terdapat dalam 3 perisa iaitu Strawberry, Orange dan Mango (30’s & 60’s). Ia juga mempunyai pek perjalanan (10 gummy) yang memberikan perlindungan kepada kanak-kanak semasa mereka melancong. Disarankan 2 gummies setiap hari. 97% ibu bersetuju bahawa Chewies membantu meningkatkan sistem imuniti anak mereka.

www.ajrph.com
www.instagram.com/chewiesmy
www.facebook.com/chewiesmy

www.watsons.com.my
www.facebook.com/watsonsmalaysia
www.instagram.com/watsonsmy

13 thoughts on “Impian Anak Anda Bakal Menjadi Kenyataan Bersama Chewies”

  1. Dulu sewaktu masih mengajar di sekolah yang sangat istimewa muridnya, berjaya juga menjemput angkasawan negara ke majlis sekolah. Tak sangka waktu itu program menjadi viral ditambah dengan kehadiran syed munawar sayed mustar. rindu pula buat event yang besar macam tu lagi.

  2. Lia pulak teruja bola ada contest macam ini untuk kanak-kanak. atleast dapat merealisasikan impian mereka kan. umur dari muda dah perlu pupuk mereka ke arah macam ni kan.

  3. Rawlins nak share dengan adik-adik la peluang untuk menyertai contest nie.
    Tapi betul – kita tak pernah bertanya pada anak-anak apa impian mereka kan.

    Comelnya nak jumpa angkasawan je

  4. Wah suplement baru untuk anakke ni..bgusla contest dia..hadiah pun not bad..boleh la sesiapa yanga ada anak dengan dah ada impian tu , join ni..bgus adam.dah pandai dia, siap ada dh impian dia nak jadi apa

  5. kALAU SAYA MASIH KECIK KANAK-KANAK SAYA NAK BERSAMA BERMAIN BADMINTON DENGAN LAGENDA NEGARA DATUK LEE CHONG WEI KERANA SANGAT MENGIDOLAKAN BAKAT DAN JUGA SEMANGAT BELIAU AHH GITUWWW HEHEHE UNTUNG KANAK-KANAK SEKARANG BOLEH SERLAH BAKAT DI PERINGKAT MUDA DENGAN ADANYA PERTANDINGAN SEPERTI INI… mOGA ADAM MENCAPAI SEGALA CITA-CITANYA…

  6. Pernah dengar Chewies ni tapi tak tahu vitamin apa. Barulah tau lps ruby kongsi. Pandai jawapan si adam tu, dah nampak dah hala tuju dia kan. Aktiviti yang bagus dianjurkan watson untuk perkembangan anak-anak.

  7. Anak anak suka vitamin jenis gummy gini. Senang di makan, sedap lak tu… CUMa nya jenuh kena sorokkan sebab dah sedap depa dok ulang makan macam makan nasi. HAhaaa… Bagus inisiatif Watson ni. Jenama lain patut contohi.

  8. Bestnya adam ada Seat sendiri siap ada nama. Kemain ya. Kalau daLam bentuk guMmy nie mesti budak2 suka. Yelah, bila yg tablet tu Certain budak xsuka dan tak boleh nak telan

  9. Nak bagi Aneeq join jugak lah. hari tu baru ajak aneeq join contest mewarna. baru dapat hadiah sagu hati dia dah excited melompat lompat. bila tanya dia, nak join contest lagi tak, laju dia jawab nak. ni nak try bagi dia join contest yang ni pulak.

  10. anak kita akan terdedah dengan banyak jenis penyakit sebab anak anak kita ni suka explore dunia ni. Kita menjaga mereka luaran dan biarlah supplement menjaga mereka dari dalam. selain daripada itu kita kena beri mereka makanan yang seimbang untuk tumbesaran mereka. Best tu ada pertandingan. Menyerlahkan kreativiti anak anak kita.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.