Susuk RM1 Juta

KUALA LUMPUR: Dalam tempoh lima tahun dia mendakwa sudah berhabis kira-kira RM1 juta semata-mata mahu kelihatan seperti anak patung popular Barbie. Bagi Izubiela Rasi atau Bella, 29, atau lebih dikenali dengan nama Instagram @izubielazaffmarekan setiap kali memuat naik fotonya di Instagram mahupun Facebook, pasti ada di antara pengikutnya menyamakan dirinya seperti doll atau anak patung. […]

Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018

Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018

Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018. Assalammualaikum semua! Minggu lepas ruby dipilih untuk menyertai Guardian Malaysia’s Wellness Retreat dan ruby happy sampai melompat-lompat. Sebab dalam fikiran, boleh la “me time” sebab kalau nak pi me time sorang-sorang macam takut la pula kan. Kalau sambil bekerja, ruby bersyukur sangat. Lokasi yang pihak Guardian pilih adalah Philea Resort […]

Pizza Hut Chicken Cheesy Bites Baharu

Pizza Hut Chicken Cheesy Bites Baharu

Pizza Hut Chicken Cheesy Bites Baharu. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi menu baharu Pizza Hut iaitu Chicken Cheese Bites. Nampak macam menu biasa-biasa kan? Sekali ada cili la pula dekat kerak tepi tu. Seronok kalau makan ni sambil blindfold. Baru la adil nak food testing kan. Wakaka. Macam cerita lawak Jepun dulu tu. […]

Perkhidmatan Shuttle Bas Ke Konsert K-POP iKON & WINNER

Perkhidmatan Shuttle Bas Ke Konsert K-POP iKON & WINNER

Perkhidmatan Shuttle Bas Ke Konsert K-POP iKON & WINNER. Assalammualaikum semua! Dalam tempoh kurang seminggu dari sekarang, dua kumpulan idol K-Pop yang bernaung di bawah pengurusan YG Entertainment, iKON dan WINNER akan berada di Malaysia. Konsert iKON 2018 CONTINUE TOUR IN KUALA LUMPUR dan WINNER 2018 EVERYWHERE TOUR IN KUALA LUMPUR, anjuran MacpiePro itu akan menggegarkan Stadium Malawati, Shah Alam pada […]

Dr Buds Organics

Ibu-Ibu Perlu Tahu Produk Penjagaan Kulit Dari Dr Buds Organics

Ibu-Ibu Perlu Tahu Produk Penjagaan Kulit Dari Dr Buds Organics. Assalammualaikum semua! Hari ini di segmen ibuhood, ruby ingin berkongsi tentang produk dari Dr Buds Organics. Sebelum ini ruby ada dengar tentang produk ini. Kemudian ada sertai beberapa acara mereka. Cuma keberkesanan produk sahaja ruby belum cuba. Sebab anak ruby dah besar dan tidak memerlukan […]

Nikmati Gabungan Indomie Di IndoBowl Cafe

Nikmati Gabungan Indomie Di IndoBowl Cafe

Nikmati Gabungan Indomie Di IndoBowl Cafe. Assalammualaikum semua, hari ini ruby ingin berkongsi tentang kafe yang mempunyai menu Indomie dan sangat sedap. Sedap itu subjektif, tapi jika anda dah biasa makan Indomie, pasti anda suka kafe ini. Selalu makan Indomie kosong aje kan? Tetapi di IndoBowl Cafe ini anda dapat makan Indomie dengan ayam goreng […]

Philips Airfryer XXL

Philips Airfryer XXL Tampil Dengan Dua Teknologi Baharu

Philips Airfryer XXL Tampil Dengan Dua Teknologi Baharu. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi tentang produk baru dari Philips. Kali ini pasti ramai ibu bapa akan membeli. Sebab Philips Airfryer tampil dengan saiz XXL. Macam saiz baju pula kan. Hahaha. Tapi serius ia lagi mudah untuk anda yang seperti ruby yang suka masak seekor ayam, […]

ViewSonic M1 LED Projector Bersaiz Ultra 

ViewSonic M1 LED Projektor Mudah Alih Melindungi Mata

ViewSonic M1 LED Projektor Mudah Alih Melindungi Mata. Assalammualaikum semua! Ya hari ini ruby ingin berkongsi tentang peranti baru. Ia amat diperlukan oleh kita semua! Jika dahulu, projektor hanya berada di bilik mesyuarat dan tersimpan rapi di dalam stor. Kini, anda boleh ViewSonic M1 LED Projektor Mudah Alih kemana-mana sahaja! Satu set lengkap mengandungi Projektor M1, kabel kuasa, kabel […]

Pencarian Watsons Malaysia’s Top Influencer

Pencarian Watsons Malaysia’s Top Influencer

Pencarian Watsons Malaysia’s Top Influencer. Assalammualaikum semua! Wah kali ini ruby ingin berkongsi tentang peraduan terkini yang bakal menarik perhatian kita semua yang bergelar influencer. Hehehe. Mana la tahu kot ada rezeki ke kan? Join aje! Setakat hari ini, 500 penyertaan ruby dapat lihat pada cabaran pertama. Fuhh gigih la nak pilih 50 orang Influencer. […]

Neogence Hyaluronic Acid Hydrating Series

Neogence Hyaluronic Acid Hydrating Series

Neogence Hyaluronic Acid Hydrating Series. Assalammualaikum semua! Yay kali ini ruby ingin berkongsi tentang produk yang bagus untuk anda yang memiliki kulit wajah yang kering atau kusam. Haaa jangan tidak tahu jika kulit anda kusam, ia tanda kulit anda jenis kering la kan. Kurang minum air, tidak cukup tidur, selaran matahari dan bawah mata hitam. […]