DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory

DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory

DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory. Assalammualaikum semua! Baru-baru ini ruby telah mencuba drone dari siri Mavic Air. Ruby kagum dengan drone ini sebab ia sangat mudah. Malah menggunakan aplikasi dari telefon pintar DJI GO 4. Boleh rekod video, pilih fungsi yang kita nak drone ambil gambar atau rekod. Kemudian dari aplikasi yang […]

Rancang Percutian Keluarga Ke Hanoi Dan Osaka

Rancang Percutian Keluarga Ke Hanoi Dan Osaka

Rancang Percutian Keluarga Ke Hanoi Dan Osaka. Assalammualaikum semua! Ruby nak berkongsi cerita tentang apa yang ruby plan untuk bercuti bersama keluarga kecil ruby. Yaaa seperti anda sedia maklum, ruby memang suka travel. Kalau seorang diri, bujang trang tang tang mungkin dah semua negara ruby pergi. Tapi, bila dah bekeluarga, ruby rasa nak hangkut suami […]

hoco. Malaysia Melancarkan Hoco O2O Berkonsepkan Kedai Runcit

hoco. Malaysia Melancarkan Hoco O2O (Online-To-Offline)

hoco. Malaysia Melancarkan Hoco O2O (Online-To-Offline). Assalammualaikum semua! Hari ini ruby berkesempatan ke pelancaran hoco. di Plaza Low Yat. Kebiasaanya ruby ke hoco. MyTown Shopping Center sebab berdekatan dengan rumah. Ingatkan kedai biasa-biasa je. Yelah ruby pergi pun sebab mencari power bank dan usb cable type C. Kadang terlupa bawa wayar, kadang terlupa bawa power […]

Who Runs The World With Mong Chin

Who Runs The World With Mong Chin Di Saluran LIFETIME Asia

Who Runs The World With Mong Chin Di Saluran LIFETIME Asia. Assalammualaikum semua. Baru-baru ini ruby telah menghadiri pelancaran rancangan baru saluran Lifetime Asia 709. Program ini seperti dokumentari pengembaraan seorang “influencer” terkenal dari Singapura yang suka menyertai larian. Oleh kerana dia suka sertai larian, peluang untuk berlari di luar negara telah membuka peluang untuk […]

Majlis Pra-Pembukaan Putrade Allsuites di Royal Perak Golf Club

Majlis Pra-Pembukaan Putrade Allsuites di Royal Perak Golf Club

Majlis Pra-Pembukaan Putrade Allsuites di Royal Perak Golf Club. Assalammualaikum semua! Ruby telah pergi ke Putrade Allsuites di Royal Perak Golf Club ini, masyallah cantik betul lapangan golf dia, kemas, teratur dan tenang. Hari ini Ruby nak berkongsi sedikit pasal Putrade Allsuite Di Royal Perak Golf Club semasa majlis pra pembukaan Putrade Allsuites di Royal […]

Penjagaan Kulit Klinikal DR WU

Penjagaan Kulit Klinikal DR WU

Penjagaan Kulit Klinikal DR WU. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin kongsikan kelas penjagaan kulit yang ruby telah hadir siang tadi. Rasa beruntung sebab diperkenalkan dengan produk DR. WU Hydrating System. Kulit ruby memang mengalami fasa perubahan hormon, kekeringan, kadang-kadang berminyak dan paling ruby risau adalah ruby jenis berpeluh. Jadi apabila kekerapan berpeluh tu berlaku, […]

TollyJoy Baby Day 2018 : Kemurungan Selepas Bersalin Dan Kesihatan Mental Bayi

Tollyjoy Baby Day 2018 : Kemurungan Selepas Bersalin Dan Kesihatan Mental Bayi

Tollyjoy Baby Day 2018. Assalammualaikum semua! Ya ini tahun kedua ruby join Tollyjoy Baby Day. Sedar tidak sedar dah 4 tahun telah diadakan program seperti ini! Tahniah Tollyjoy! Bila ada program macam ni, barulah rasa dekat dengan jenama kegemaran ibu ibu. Kalau ada bayi, pasti ada produk Tollyjoy di rumah. Hehehe. Sama ada dari segi […]

Rutin Minum Air Kosong Bersama BROS

Rutin Minum Air Kosong Bersama BROS

Rutin Minum Air Kosong Bersama BROS. Assalammualaikum semua! Dah lama tidak berkongsi cerita tentang penjagaan kesihatan. Melalui pengalaman ruby, ruby amalkan rutin minum air kosong ni sejak dari sekolah. Mak ruby selalu sediakan botol air. Pelbagai kemungkinan boleh berlaku. Diantara contohnya adalah mungkin ruby dahaga di sekolah dan air di kantin semua air manis. Kemudian […]

Ekspo Elektronik Shopee Dari 23 hingga 26 Julai 2018

Ekspo Elektronik Shopee Dari 23 hingga 26 Julai 2018

Ekspo Elektronik Shopee Dari 23 hingga 26 Julai 2018. Assalammualaikum semua! Ya Shopee kembali lagi dengan tawaran hebat. Kali ini jualan hebat produk elektronik untuk anda! Sama ada ia untuk keperluan pejabat, rumah dan diri sendiri. Semuanya tersedia untuk anda. Jangan lepaskan peluang tau! Ruby nak beli kamera digital yang boleh flip skrin. Untuk memudahkan […]

Asia Comic Con Malaysia

Asia Comic Con Malaysia

Asia Comic Con Malaysia! Assalammualaikum semua! Finally Comic Con diadakan di Malaysia. Baru lah seronok! Hahaha. Nak pergi dengan anak-anak pun seronok. Cuma hari ini pada 13 Julai 2018 ruby berkesempatan hadir ke acara perasmian Asia Comic Con di Sunway Pyramid Convention Centre. Jadi dapat lah ruby kongsikan dengan pengikut ruby di laman sosial tentang […]