Natrabu Express Putrajaya

Masakan Minang Natrabu Xpress Putrajaya

Masakan Minang Natrabu Xpress Putrajaya . Assalammualaikum semua, dah lama ruby tidak berkongsi tentang ulasan makanan. Kali ini ruby ingin berkongsi tentang masakan minang yang sudah dibuka di Putrajaya! Ya, sekarang warga Putrajaya dan sekitarnya boleh datang ke Natrabu Xpress Putrajaya di Presint 15. Jika tidak silap ruby, orang Putrajaya panggil lokasi itu Nadi 15. […]

Canon Membawa Inovasi Ke Tahap Baru Dengan Sistem EOS R

Revolusi Canon EOS R

Revolusi Canon EOS R. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi tentang kamera. Baru-baru ini Canon telah melancarkan kamera terkini mereka beserta sistem dan lensa baru mereka. Semuanya telah di tambah baik. Malah ruby juga suka kamera full-frame 30.3MP, kelajuan fokus 0.05 saat. Pasti setiap jurufoto menanam impian untuk memiliki sistem EOS R yang baharu dari […]

Marvel Spiderman PS4

Marvel Spiderman PS4 Marvel Spiderman PS4. Cuti panjang 4 hari dengan anak-anak layan main game Marvel Spiderman, Adam dan Alif memang minat dengan superhero ni. Hari-hari kalau boleh nak pakai baju Spiderman dia tu. Marvel Spiderman PS4 Spiderman kali ini di buat oleh Insomniac Games yang terkenal dengan video game Ratchet& Clank,  gameplay untuk Spiderman […]

CANMAKE Tokyo Memperkenalkan Koleksi 2018

CANMAKE Tokyo Memperkenalkan Koleksi 2018

CANMAKE Tokyo Memperkenalkan Koleksi 2018. Assalammualaikum semua! Ya hari ini kita akan mengenali mekap dari jenama CANMAKE. Ini adalah kali pertama ruby menggunakan CANMAKE dan ruby suka dengan “first impression” produk ini. Dari segi bungkusan comel, koleksi warna dan kualiti produk memang tip top. Ruby ingatkan produk ini sesuai untuk remaja sahaja. Tapi sangkaan ku […]

Baja Sawit Murah Dari GoSawit

Baja Sawit Murah Dari GoSawit

Baja Sawit Murah Dari GoSawit. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi ilmu pertanian. Walaupun nampak macam berat je topik ni, tapi ruby rasa nak ambil tahu tentang proses terhasilnya minyak mentah kelapa sawit. Dari kuantiti minyak mentah kelapa sawit yang banyak, pasti ia disebabkan penggunaan baja yang bagus kan? Selain dari penjagaan yang berkala […]

Makanan Kesihatan Tambahan Nature's Bounty Eksklusif Hanya Di Watsons

Makanan Kesihatan Tambahan Nature’s Bounty

Makanan Kesihatan Tambahan Nature’s Bounty. Assalammualaikum semua! Kali ini ruby ingin berkongsi tentang vitamin. Kebanyakan dari kita sentiasa memberi perhatian kepada penampilan peribadi seperti ingin kelihatan sihat, cantik, berseri dan kekal bertenaga sepnjang masa. Pemakanan seimbang amat penting, tetapi ada kalanya kita sibuk dengan kerjaya sehingga lupa untuk mengambil diet keperluan badan. Maka, mulalah melangkau […]

Konsert K-POP iKON Dan WINNER Bakal Berlangsung Oktober 2018

Konsert K-POP iKON Dan WINNER Bakal Berlangsung Oktober 2018. Assalammualaikum semua! Ya ruby peminat K-POP. Hahaha. Muzik K-POP ni memang lain dari yang lain. Kita secara automatik boleh menghafal dan mengenali selebriti tersebut. Walaupun ramai ahli dalam sesuatu kumpulan kan? Hehehe. Jadi, untuk anda yang meminati iKON dan WINNER, inilah masanya untuk melihat mereka menyanyi […]

Follow Me Anti-Bakteria Dengan Formulasi Baharu

Follow Me Anti-Bakteria Dengan Formulasi Baharu

Follow Me Anti-Bakteria Dengan Formulasi Baharu. Assalammmualaikum semua! Dah lama ruby tidak berkongsi tentang mandian keluarga. Terbaru ruby sedang menggunakan Follow Me Anti-Bakteria. Apa sahaja formula mandian, sabun pencuci tangan dan sanitasi yang anti-bakteria, pasti ruby akan beli. Pelbagai jenama ruby dah cuba, tetapi dengan Follow Me ia lebih selesa sebab kulit lebih lembut dan […]

RELIFE by Menarini Group Berkongsi Ilmu Kecantikan

RELIFE by Menarini Group Berkongsi Ilmu Kecantikan

RELIFE by Menarini Group Berkongsi Ilmu Kecantikan. Assalammualaikum semua, hari ni ruby ingin berkongsi topik yang agak berat tetapi ruby suka. Hahaha. Ruby suka membaca dan mengkaji, jadi dalam masa yang sama ia boleh mendidik pengikut blog ini. Semoga ia bermanfaat dan terima kasih! Bila bercerita tentang pakar estetik, pakar dermatologi dan pakar pembedahan plastik. […]

Texas Chicken New Crunchy Deals RM 5.50 Jer?

Texas Chicken New Crunchy Deals RM 5.50 Jer?

Texas Chicken New Crunchy Deals RM 5.50 Jer? Assalammualaikum semua! Musim sejuk dan demam macam ni, teringin makan bubur bersama ayam goreng. Tapi, nak buat sendiri macam tidak berdaya. Ruby sekeluarga kalau demam, selsema dan batuk, mesti sama-sama. Bergilir-gilir pas baton sakit. Bila anak sakit, ibu bapa sihat ok la kan. Bila ibu bapa sakit, […]