MISS PINKLADY Program Realiti Online Pertama Di Malaysia

MISS PINKLADY Program Realiti Online Pertama Di Malaysia

MISS PINKLADY Program Realiti Online Pertama Di Malaysia. Assalammualaikum semua! Ya hari ini 1 Disember 2018 bakal berlangsung program realiti online pada jam 9 malam. Ruby teruja sangat nak tengok realiti online seperti America’s Next Top Model tu. Akhirnya di Malaysia ada program seperti itu, barulah sesuai dengan budaya kita kan. Uji bakat pencarian MISS […]

Tahniah Pemenang Shopee Seller Awards 2018-5

Tahniah Pemenang Shopee Seller Awards 2018

Tahniah Pemenang Shopee Seller Awards 2018. Assalammualaikum semua! Kali ini ruby ingin berkongsi dengan anda berkenaan Anugerah Penjual Shopee. Ini adalah kali kedua ruby hadir ke acara berprestij ni. Pada kali pertama mereka telah adakan anugerah ini pada 30 March 2017 bertempat di Doubletree by Hilton http://ruby.my/2017/03/shopee-seller-awards-2017/. Anugerah ini adalah cara Shopee mengiktiraf peniaga cemerlang […]

Hilton Garden Inn South Kini Dibuka

Hilton Garden Inn South Kini Dibuka

Hilton Garden Inn South Kini Dibuka. Assalammualaikum semua! Ruby berkesempatan melihat hotel baru oleh Hilton Garden Inn. Kali ini di hati bandar raya Kuala Lumpur! Ya! Pertama kali kesini dan ruby seronok sebab semuanya mudah apabila menginap di sini. Ada pengangkutan awam. Monorail, bas percuma GOKL City Bus line merah dan berjalan kaki kemana sahaja […]

BLACKPINK 2019 World Tour In Kuala Lumpur

BLACKPINK 2019 World Tour In Kuala Lumpur

BLACKPINK 2019 World Tour In Kuala Lumpur. Assalammualaikum! Annyeonghaseyo!! Wah pastinya ramai peminat KPOP dan BLACKPINK tidak sabar untuk mendapatkan tiket konsert mereka. Ruby mula mengenali BLACKPINK ni dengan lagu ‘Ddu-Du Ddu-Du’. Nampak tak ruby dah lama meninggalkan KPOP, yang ruby suka Super Junior, FT Island, Rain, Girl’s Generation dan Wonder Girls. Hahaha! MasyaAllah nampak tak […]

Belajar Matematik Lebih Seronok Bersama Teknik Grolier Keymatic

Belajar Matematik Lebih Seronok Bersama Teknik Grolier Keymatic

Belajar Matematik Lebih Seronok Bersama Teknik Grolier Keymatic. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi tentang perkara yang ibu bapa sering bimbang iaitu proses perkembangan akademik anak-anak. Semasa usia anak ruby 2 tahun, nampak anak macam seronok belajar. Kita nyanyi dan dia ikut. Tapi bila tunjuk nombor, dia tak tahu nombor itu nombor berapa. Jadi, […]

200 Pelanggan Jakel Menunaikan Umrah Percuma

200 Pelanggan Jakel Menunaikan Umrah Percuma

200 Pelanggan Jakel Menunaikan Umrah Percuma. Assalammualaikum semua. Alhamdulillah Jakel terus memberi pulangan kepada pelanggan setianya. Membeli belah di Jakel tidak rugi, kerana kita akan dapat pulangan balik. Ruby sentiasa ikuti Jakel di sosial media dan mendapati mereka sangat aktif memaklumkan apa sahaja peraduan dan jualan murah yang sedang berlangsung. Jadi, kita tidak ketinggalan! 200 […]

Ayamas Kitchen Perkenal 10 Jenis Dim Sum Sejuk Beku Halal

Ayamas Kitchen Perkenal 10 Jenis Dim Sum Sejuk Beku Halal

Ayamas Kitchen perkenal 10 jenis Dim Sum sejuk beku halal. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi tentang menu baharu dari Ayamas Kitchen. Ia adalah menu yang ruby sangat suka! Kebiasaannya ruby akan makan Dim Sum semasa bulan Ramadan di hotel. Sebab mereka menawarkan buffet berbuka puasa sekali ada Dim Sum. Memang sedap! Tapi, mahal […]

Duyung Secekak Ditemui Di Pantai Remis

Duyung Secekak Ditemui Di Pantai Remis

Duyung Secekak Ditemui Di Pantai Remis. Menggemparkan! duyung terdampar di Pantai Remis? Kelibat seorang puteri duyung persis watak Ariel di dalam filem Walt Disney The Little Mermaid, menarik perhatian ramai. Kelihatan bersantai di atas tambakan batu di Pantai Remis, Kuala Selangor, aksi duyung yang cantik berambut merah berombak dan lebat melebihi paras pinggang itu, cukup […]

Fakta Menarik Tentang Muslim Volunteer Malaysia

Fakta Menarik Tentang Muslim Volunteer Malaysia

Fakta Menarik Tentang Muslim Volunteer Malaysia. Macam pernah dengar nama MVM, tetapi tahukah anda apakah tujuan pertubuhan dan adakah mereka aktif membantu sehingga kini? Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi tentang pertubuhan sukarelawan. Nak jadi sukarelawan untuk bantu aktiviti kemanusian memang kegemaran ruby dari sekolah lagi. Tapi, lagi ruby teringin untuk menubuhkan satu pertubuhan sukarelawan. […]

Alami Dunia Magikal Whimsical Christmas Di Suria KLCC

Alami Dunia Magikal Whimsical Christmas Suria KLCC

Alami Dunia Magikal Whimsical Christmas Suria KLCC. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin kongsikan informasi menarik tentang program yang sedang berlangsung di Suria KLCC. Kita beruntung berada di Malaysia kerana mempunyai pelbagai perayaan yang boleh disambut bersama tidak mengira kaum dan agama. Suria KLCC adalah pusat membeli-belah yang tidak pernah ketinggalan menampilkan tema menarik setiap […]