ViewSonic M1 LED Projector Bersaiz Ultra 

ViewSonic M1 LED Projektor Mudah Alih Melindungi Mata

ViewSonic M1 LED Projektor Mudah Alih Melindungi Mata. Assalammualaikum semua! Ya hari ini ruby ingin berkongsi tentang peranti baru. Ia amat diperlukan oleh kita semua! Jika dahulu, projektor hanya berada di bilik mesyuarat dan tersimpan rapi di dalam stor. Kini, anda boleh ViewSonic M1 LED Projektor Mudah Alih kemana-mana sahaja! Satu set lengkap mengandungi Projektor M1, kabel kuasa, kabel […]

Pencarian Watsons Malaysia’s Top Influencer

Pencarian Watsons Malaysia’s Top Influencer

Pencarian Watsons Malaysia’s Top Influencer. Assalammualaikum semua! Wah kali ini ruby ingin berkongsi tentang peraduan terkini yang bakal menarik perhatian kita semua yang bergelar influencer. Hehehe. Mana la tahu kot ada rezeki ke kan? Join aje! Setakat hari ini, 500 penyertaan ruby dapat lihat pada cabaran pertama. Fuhh gigih la nak pilih 50 orang Influencer. […]

Neogence Hyaluronic Acid Hydrating Series

Neogence Hyaluronic Acid Hydrating Series

Neogence Hyaluronic Acid Hydrating Series. Assalammualaikum semua! Yay kali ini ruby ingin berkongsi tentang produk yang bagus untuk anda yang memiliki kulit wajah yang kering atau kusam. Haaa jangan tidak tahu jika kulit anda kusam, ia tanda kulit anda jenis kering la kan. Kurang minum air, tidak cukup tidur, selaran matahari dan bawah mata hitam. […]

Natrabu Express Putrajaya

Masakan Minang Natrabu Xpress Putrajaya

Masakan Minang Natrabu Xpress Putrajaya . Assalammualaikum semua, dah lama ruby tidak berkongsi tentang ulasan makanan. Kali ini ruby ingin berkongsi tentang masakan minang yang sudah dibuka di Putrajaya! Ya, sekarang warga Putrajaya dan sekitarnya boleh datang ke Natrabu Xpress Putrajaya di Presint 15. Jika tidak silap ruby, orang Putrajaya panggil lokasi itu Nadi 15. […]

Canon Membawa Inovasi Ke Tahap Baru Dengan Sistem EOS R

Revolusi Canon EOS R

Revolusi Canon EOS R. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi tentang kamera. Baru-baru ini Canon telah melancarkan kamera terkini mereka beserta sistem dan lensa baru mereka. Semuanya telah di tambah baik. Malah ruby juga suka kamera full-frame 30.3MP, kelajuan fokus 0.05 saat. Pasti setiap jurufoto menanam impian untuk memiliki sistem EOS R yang baharu dari […]

Marvel Spiderman PS4

Marvel Spiderman PS4 Marvel Spiderman PS4. Cuti panjang 4 hari dengan anak-anak layan main game Marvel Spiderman, Adam dan Alif memang minat dengan superhero ni. Hari-hari kalau boleh nak pakai baju Spiderman dia tu. Marvel Spiderman PS4 Spiderman kali ini di buat oleh Insomniac Games yang terkenal dengan video game Ratchet& Clank,  gameplay untuk Spiderman […]

CANMAKE Tokyo Memperkenalkan Koleksi 2018

CANMAKE Tokyo Memperkenalkan Koleksi 2018

CANMAKE Tokyo Memperkenalkan Koleksi 2018. Assalammualaikum semua! Ya hari ini kita akan mengenali mekap dari jenama CANMAKE. Ini adalah kali pertama ruby menggunakan CANMAKE dan ruby suka dengan “first impression” produk ini. Dari segi bungkusan comel, koleksi warna dan kualiti produk memang tip top. Ruby ingatkan produk ini sesuai untuk remaja sahaja. Tapi sangkaan ku […]

Baja Sawit Murah Dari GoSawit

Baja Sawit Murah Dari GoSawit

Baja Sawit Murah Dari GoSawit. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi ilmu pertanian. Walaupun nampak macam berat je topik ni, tapi ruby rasa nak ambil tahu tentang proses terhasilnya minyak mentah kelapa sawit. Dari kuantiti minyak mentah kelapa sawit yang banyak, pasti ia disebabkan penggunaan baja yang bagus kan? Selain dari penjagaan yang berkala […]

Makanan Kesihatan Tambahan Nature's Bounty Eksklusif Hanya Di Watsons

Makanan Kesihatan Tambahan Nature’s Bounty

Makanan Kesihatan Tambahan Nature’s Bounty. Assalammualaikum semua! Kali ini ruby ingin berkongsi tentang vitamin. Kebanyakan dari kita sentiasa memberi perhatian kepada penampilan peribadi seperti ingin kelihatan sihat, cantik, berseri dan kekal bertenaga sepnjang masa. Pemakanan seimbang amat penting, tetapi ada kalanya kita sibuk dengan kerjaya sehingga lupa untuk mengambil diet keperluan badan. Maka, mulalah melangkau […]

Konsert K-POP iKON Dan WINNER Bakal Berlangsung Oktober 2018

Konsert K-POP iKON Dan WINNER Bakal Berlangsung Oktober 2018. Assalammualaikum semua! Ya ruby peminat K-POP. Hahaha. Muzik K-POP ni memang lain dari yang lain. Kita secara automatik boleh menghafal dan mengenali selebriti tersebut. Walaupun ramai ahli dalam sesuatu kumpulan kan? Hehehe. Jadi, untuk anda yang meminati iKON dan WINNER, inilah masanya untuk melihat mereka menyanyi […]