TULUS Di Malaysia

TULUS Di Malaysia

TULUS Di Malaysia! Assalammualaikum semua! Kali ini ruby ingin berkongsi satu berita yang ruby juga teruja. Penyanyi TULUS dari Indonesia sudah memasuki pasaran Malaysia! Jadi, ruby tidak perlu minta sahabat dari Indonesia untuk dapatkan album TULUS pada masa akan datang. Hehehe. Dulu, album TULUS berjudul TULUS dan GAJAH ruby minta sahabat dari Bandung beli kan. Memang […]

Ikhlas Beramal Ibadah Di Bulan Ramadan

Ikhlas Beramal Ibadah Di Bulan Ramadan

Ikhlas Beramal Ibadah Di Bulan Ramadan. Assalammualaikum semua! Kali ini ruby ingin berkongsi cerita tentang ruby sekeluarga. Ruby, suami, anak-anak dan keluarga besar ruby. Bulan Ramadan adalah bulan yang paling ruby nantikan. Pada bulan ini, ruby berniat ingin melakukan solat teraweh di masjid, surau atau madrasah seperti zaman sekolah dulu. Ikhlas Beramal Ibadah Di Bulan […]

Bulan Ramadan, Bulan Eratkan Siratulrahim

Bulan Ramadan, Bulan Eratkan Siratulrahim

Bulan Ramadan, Bulan Eratkan Siratulrahim. Assalammualaikum semua pembaca ruby.my. Bulan Ramadan adalah bulan yang paling ruby nantikan dan tertunggu-tunggu. Bila makin hampir, makin lahir perasaan rindu kepada saudara mara dan kenangan masa kecil. Ruby tidak pasti sama ada anda juga mengalami keadaan itu, ia sesuatu yang membuatkan kita berasa rendah diri dan tercari-cari cara untuk […]

DJI Tello- Drone Kecil di Pasaran

DJI Tello- Drone Kecil di Pasaran.Syukur alhamdulillah berkat bulan puasa, Ruby dapat mencuba satu lagi drone baru yang dikeluarkan oleh DJI. Ianya di panggil Tello, dengar nama pun dah kiutkan. Tello ni saiz dia lebih kecil dari DJI Spark, ramai yang anggap Tello ini tidak ubah seperti mainan kerana saiznya yang kecil. DJI Tello- Drone […]

Fashion On Wheel Pertama Di Malaysia

Fashion On Wheel Pertama Di Malaysia

Fashion On Wheel Pertama Di Malaysia. Assalammualaikum semua! Baru-baru ini ruby berkesempatan ke pelancaran Fashion On Wheel. Ini adalah trak pertama yang menyediakan rekaan fesyen dari pelbagai jenama. Disini anda boleh membeli pakaian raya, pakaian ikut musim, pakaian trend terkini, hijab, bag dan aksesori. Beruntung bagi wanita bekerjaya kerana anda mempunyai masa untuk membeli pakaian raya. […]

Mood Republik KL Raya Fest 2018

Mood Republik KL Raya Fest 2018

Mood Republik KL Raya Fest 2018. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi tentang perkara yang semua wanita dan lelaki suka! Shopping persiapan raya! Hoorayy. Teruja kan nak siap kan persiapan raya, walaupun raya tu 3 hari pertama je bergaya. Tapi, kita perlu membeli pakaian untuk hari-hari biasa juga. Betul tak? Hahaha. Ruby ada pengalaman […]

Jom Berbuka Puasa Di Iftar@KL 2018

Jom Berbuka Puasa Di Iftar@KL 2018

Jom Berbuka Puasa Di Iftar@KL 2018. Assalammualaikum semua! Sedar tidak sedar, dah 7 tahun rupanya program Iftar@Kuala Lumpur ni. Ruby tahu program ni melalui rakan-rakan facebook yang sertai berbuka puasa di sini. Pada mulanya ruby fikir, ala untuk orang bujang boleh la join. Ruby ada anak kecil dan suami, agak sukar untuk ke Dataran Merdeka. Risau […]

Tahniah Kepada 20 Pemenang Bertuah Peraduan Mission Foods #poweryourlunchbox

Tahniah Kepada 20 Pemenang Bertuah Peraduan Mission Foods #poweryourlunchbox

Tahniah Kepada 20 Pemenang Bertuah Peraduan Mission Foods #poweryourlunchbox. Assalammualaikum semua! Masih ingat lagi peraduan #poweryourlunchbox yang dianjurkan oleh Mission Foods dan hadiahnya berupa voucer tunai AEON bernilai RM 1000 untuk seorang pemenang? RM 20,000 adalah jumlah keseluruhan kerana pihak Mission Foods menambah lagi 10 pemenang. Beruntungya sesiapa yang masuk peraduan ini, siapa sangka 20 […]

Pelancaran Ritz Guarana Natural Flour

Pelancaran Ritz Guarana Natural Flour

Pelancaran Ritz Guarana Natural Flour. Assalammualaikum semua, hari ini ruby ingin berkongsi tentang produk berasaskan Guarana yang popular kerana manfaatnya kepada kita semua. Jika dulu, kita hanya mengetahui kopi Guarana sahaja. Sekarang, setelah ruby hadir ke Pelancaran Ritz Guarana Natural Flour. Ruby tertanya-tanya apa itu Guarana, kenapa boleh jadi tepung sedangkan Guarana hanya terkenal untuk minuman […]

Cawangan Baru PRIMAVALET Kini Di Wangsa 118

PRIMAVALET Wangsa 118

Cawangan Baru PRIMAVALET Wangsa 118. Assalammualaikum semua! Masih ingat lagi liputan ruby berkenaan PRIMAVALET? Sebelum ini mereka melancarkan Koleksi PRIMAVALET Raya 2018 yang menampilkan ramai selebriti dan pereka fesyen. Sekarang mereka melebarkan sayap dengan pembukaan cawangan terbaru iaitu dekat dengan ruby. Hehehe. Ruby seronok sangat bila dimaklumkan ada butik hebat di Wangsa Maju. Kalau buka […]