Fashion On Wheel Pertama Di Malaysia

Fashion On Wheel Pertama Di Malaysia

Fashion On Wheel Pertama Di Malaysia. Assalammualaikum semua! Baru-baru ini ruby berkesempatan ke pelancaran Fashion On Wheel. Ini adalah trak pertama yang menyediakan rekaan fesyen dari pelbagai jenama. Disini anda boleh membeli pakaian raya, pakaian ikut musim, pakaian trend terkini, hijab, bag dan aksesori. Beruntung bagi wanita bekerjaya kerana anda mempunyai masa untuk membeli pakaian raya. […]

Mood Republik KL Raya Fest 2018

Mood Republik KL Raya Fest 2018

Mood Republik KL Raya Fest 2018. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi tentang perkara yang semua wanita dan lelaki suka! Shopping persiapan raya! Hoorayy. Teruja kan nak siap kan persiapan raya, walaupun raya tu 3 hari pertama je bergaya. Tapi, kita perlu membeli pakaian untuk hari-hari biasa juga. Betul tak? Hahaha. Ruby ada pengalaman […]

Cawangan Baru PRIMAVALET Kini Di Wangsa 118

PRIMAVALET Wangsa 118

Cawangan Baru PRIMAVALET Wangsa 118. Assalammualaikum semua! Masih ingat lagi liputan ruby berkenaan PRIMAVALET? Sebelum ini mereka melancarkan Koleksi PRIMAVALET Raya 2018 yang menampilkan ramai selebriti dan pereka fesyen. Sekarang mereka melebarkan sayap dengan pembukaan cawangan terbaru iaitu dekat dengan ruby. Hehehe. Ruby seronok sangat bila dimaklumkan ada butik hebat di Wangsa Maju. Kalau buka […]

Koleksi PRIMAVALET Raya 2018

Koleksi PRIMAVALET Raya 2018

Koleksi PRIMAVALET Raya 2018. Assalammualaikum semua, wah semakin terasa meriahnya Hari Raya Aidilfiti pada bulan Jun 2018. Subhanallah syukur masih bernyawa untuk berpuasa dan beraya bersama seisi keluarga. Dalam hidup ruby, perkara paling seronok dan berkat adalah apabila dapat pulang ke kampung dan berjumpa, makan, bersembang bersama keluarga dan saudara mara. Itu adalah kenangan sepanjang […]

Cawangan Keempat MAX Fashion Kini Di 1Utama

Cawangan Keempat MAX Fashion Kini Di 1Utama

Cawangan Keempat MAX Fashion Kini Di 1Utama. Assalammualaikum semua! Siapa pernah ke MAX Fashion? Ruby selalu ke cawangan Sunway Putra Mall. Masa mula-mula masuk dulu, ingatkan butik pakaian yang mahal. Tapi tidak, harga amat berpatutan dan banyak koleksi terkini di jual. Sebagai contoh koleksi berenda dan flare yang sedang hangat di pasaran sudah pun di […]

Sihat Berpeluh Dengan Jonlivia ActivPants S5+

Sihat Berpeluh Dengan Jonlivia ActivPants S5+. Assalammualaikum semua, wah sekarang sedang hangat seluar panas yang sesuai untuk kita pakai setiap hari. Malah ia lebih efektif membakar lemak, mengeluarkan toksin melalui peluh dan cepat kecilkan peha. Giteww. Betul tak? Tapi, tahu tak anda apa itu Hotpants? Jika ingin membeli seluar ini, pastikan anda terus membaca artikel […]

Jalan Jalan Japan 1 Shamelin Mall

10% Diskaun Pembukaan Jalan Jalan Japan 1 Shamelin Mall

10% Diskaun Pembukaan Jalan Jalan Japan 1 Shamelin Mall! Wow!! Assalammualaikum semua! Alhamdulillah ruby dapat berkongsi lagi perkara menarik dan pastinya membuatkan anda semua teruja. Siapa tidak suka shopping? Shopping barang-barang preloved dalam kondisi terbaik. Why not kan? Betul tak? Ruby pun selalu jual balik produk yang ruby tidak digunakan lagi. Macam barang-barang baby. Lagi […]

Bianco Mimosa Ke New York Couture Fashion Week

Bianco Mimosa Ke New York Couture Fashion Week

Bianco Mimosa Ke New York Couture Fashion Week. Assalammualaikum semua, sejak akhir-akhir ini ruby berpeluang bertemu dengan usahawan wanita yang berjaya dan menjadi sumber inspirasi untuk ruby terus melangkah kehadapan. Walaupun ruby berlainan profession dan minat, tetapi kata-kata semangat dan perjalanan mereka membuat kita rasa bersemangat. Walaupun berniaga kecil-kecilan pasti ada cabaran. Betul tak? Empayar […]

Koleksi Pakaian Muslimah Terkini Di Carousell

Koleksi Pakaian Muslimah Terkini Di Carousell

Koleksi Pakaian Muslimah Terkini di Carousell semakin meriah sejak akhir-akhir ni. Hahaha. Nampak tak? Nampak tak? Nampak tak tangan dah gatal nak membeli-belah di dalam talian? Tambahan bulan Ramadan makin tiba dan Raya Aidilfitri menyusul nanti. Jadi, elok la kita plan awal-awal untuk pakaian raya. Bukannya senang nak cari warna sedondon sama dengan tema keluarga. Tahun ni tema […]

Suria KLCC Spring/ Summer Fashion Week 2017

Suria KLCC Spring / Summer Fashion Week 2017

Suria KLCC Spring/ Summer Fashion Week 2017 kembali dengan pelbagai promosi menarik dan pertunjukan fesyen menampilkan trend terkini khusus untuk para penggemar fesyen. Majlis pelancaran Minggu Fesyen Suria KLCC berlangsung hari ini dengan pertunjukan fesyen jenama berasal dari Portugal, Sacoor Brothers. Jenama yang terkenal dengan dutanya Christiano Ronaldo iaitu ikon bolasepak bertaraf antarabangsa masakini menampilkan koleksi musim bunga/panas 2017 sesuai untuk […]