Bufet Ramadan 2018 “Taste of ASEAN” D’Saji KL Titiwangsa

Bufet Ramadan 2018 “Taste of ASEAN” D’Saji KL Titiwangsa

Bufet Ramadan 2018 “Taste of ASEAN” D’Saji KL Titiwangsa. Assalammualaikum semua, alhamdulillah Ramadan makin tiba. Lagi satu bulan sahaja lagi! Harap-harap anda semua dah ganti puasa! Hehe. Hari ini ruby ingin kongsikan Buffet Ramadan dari Restoran Terapung S’Saji KL Titiwangsa. Jika dulu, masa zaman sekolah ruby buat majlis akhir tahun pelajar sekolah tingkatan 5 disini. […]

Mission Supersoft Original Wraps

Mission Supersoft Original Wraps

Mission Supersoft Original Wraps. Assalammualaikum semua! Alhamdulillah misi untuk mengamalkan pemakanan yang sihat lagi jimat akan tercapai! Hahaha. Sebab ruby dah jumpa satu wrap. Wrap ini bernama Mission Supersoft Original Wraps. Nama produk dari Mission Foods Malaysia ini seakan-akan kena pula dengan tema diet kita kan. Adakah ia satu kebetulan atau penjenamaan produk ini memang hebat? Hehehe. […]

Pengalaman Mencuba Raclette Fête Dan Keju Eropah

Pengalaman Mencuba Raclette Fête Dan Keju Eropah

Pengalaman Mencuba Raclette Fête Dan Keju Eropah. Assalammualaikum semua! Ruby ingin berkongsi tentang keju dan keju ini sangat istimewa kerana ia berasal dari Eropah. Kebiasaannya ruby hanya membeli keju Mozzarella, Parmesan dan Cheddar sahaja. Tetapi disaat ruby mencuba keju eropah, ruby baru faham kenapa keju ni unik dan sedap. Sumber dari susu apa dan berapa […]

Anchor Food Professionals Pastry And Culinary Challenge 2018

Anchor Food Professionals Pastry And Culinary Challenge 2018

Anchor Food Professionals Pastry And Culinary Challenge 2018. Assalammualaikum semua! Siapa peminat produk dari jenama Anchor? Haaa mesti tahu senarai produk tenusu Anchor, agak mustahil jika yang tidak tahu jenama ni. Hehehe. Ruby mula tahu berkenaan jenama ini semasa ibu ruby sibuk membuat kuih muih dan kek. Cheese, Cream Cheese, Butter, Culinary Cream dan Whipping […]

Nando's Malaysia Kini Berusia 20 Tahun

Sini Ada Ayam! Nando’s Malaysia Kini Berusia 20 Tahun

Sini Ada Ayam! Nando’s Malaysia Kini Berusia 20 Tahun. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi dengan anda kisah ruby dan Nando’s Malaysia bersempena ulang tahun ke-20 mereka. Sejak kenal Nando’s, memang terus jatuh cinta. Ayam peri-peri memang dah terus jatuh cinta, tetapi ruby suka pilihan hidangan sampingan yang sentiasa diperbaiki. Tidak pernah bosan dengan […]

CAROMA Bentong Ginger

Mudah Mengamalkan Halia Dengan CAROMA Bentong Ginger

Mudah Mengamalkan Halia Dengan CAROMA Bentong Ginger. Assalammualaikum semua. Hari ini ruby ingin berkongsi pengalaman mengamalkan herba halia. Halia ni memang kegemaran ruby dari kecil lagi. Paling suka bila mak masak ayam masak halia. Adik-beradik lain mesti asingkan halia, tapi ruby makan halia macam snek. Hehe. Rasa panas badan tu melegakan dan sihat. Mudah Mengamalkan […]

Bukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City Ampang

Jus GlamoHealth Membantu Pesakit Batu Karang

Jus GlamoHealth Membantu Pesakit Batu Karang. Assalammualaikum semua, kali ini Ruby ingin berkongsi informasi tentang satu produk daripada GlamoHealth iaitu minuman botani. Kita sering membaca dan mendengar tentang risiko pesakit yang menhidap batu karang. Tetapi kita tidak pasti punca bagaimana batu-batu itu terbentuk di dalam buah pinggang kita. Ia adalah garam galian yang terkumpul dan membentuk […]

Formulasi Terkini Anmum Materna Tanpa Gula Tambahan Dan Rendah Lemak

Formulasi Terkini Anmum Materna Rendah Lemak Dan Tanpa Gula Tambahan

Formulasi Terkini Anmum Materna Rendah Lemak Dan Tanpa Gula Tambahan. Assalammualaikum semua! Ruby ingin kongsikan tentang Anmum Materna. Walaupun ruby dah tutup kilang untuk hamil lagi dan tidak hamil pun sekarang, tetapi informasi ini sangat bagus untuk kita semua. Boleh dikongsikan bersama dikalangan ahli keluarga, sahabat dan sesiapa sahaja! Para suami pun boleh ambil tahu. […]

AirAsia Santan Combo Meal, Santan Complete My Meal Dan Lil' Star Combo

AirAsia Santan Combo Meal, Santan Complete My Meal Dan Lil’ Star Combo

AirAsia Santan Combo Meal, Santan Complete My Meal Dan Lil’ Star Combo. Assalammualaikum semua! Bila bab makan mesti kita macam tiada idea nak makan apa. Walaupun menu tersedia depan mata, siap dengan gambar sekali. Hahaha. Tapi nak buat macam mana, setiap orang pasti ada sebab kenapa dia fikir terlalu lama untuk memilih satu makanan dan minuman! […]

Santan Combo Meal

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Pra-Tempahan AirAsia Santan Combo Meal

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Pra-Tempahan AirAsia Santan Combo Meal. Assalammualaikum semua! Ya hari ini hari ruby ada mood nak bercerita tentang pengalaman menaiki penerbangan AirAsia bersama suami dan anak-anak. Hehehe. Memang seronok bawa suami dan anak-anak bercuti. Kebiasaannya ruby join FAM trip dan melihat keindahan alam bersendirian. Bila pulang ke rumah, bercerita dengan suami […]