200 Pelanggan Jakel Menunaikan Umrah Percuma

200 Pelanggan Jakel Menunaikan Umrah Percuma

200 Pelanggan Jakel Menunaikan Umrah Percuma. Assalammualaikum semua. Alhamdulillah Jakel terus memberi pulangan kepada pelanggan setianya. Membeli belah di Jakel tidak rugi, kerana kita akan dapat pulangan balik. Ruby sentiasa ikuti Jakel di sosial media dan mendapati mereka sangat aktif memaklumkan apa sahaja peraduan dan jualan murah yang sedang berlangsung. Jadi, kita tidak ketinggalan! 200 […]

Fakta Menarik Tentang Muslim Volunteer Malaysia

Fakta Menarik Tentang Muslim Volunteer Malaysia

Fakta Menarik Tentang Muslim Volunteer Malaysia. Macam pernah dengar nama MVM, tetapi tahukah anda apakah tujuan pertubuhan dan adakah mereka aktif membantu sehingga kini? Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi tentang pertubuhan sukarelawan. Nak jadi sukarelawan untuk bantu aktiviti kemanusian memang kegemaran ruby dari sekolah lagi. Tapi, lagi ruby teringin untuk menubuhkan satu pertubuhan sukarelawan. […]

Alami Dunia Magikal Whimsical Christmas Di Suria KLCC

Alami Dunia Magikal Whimsical Christmas Suria KLCC

Alami Dunia Magikal Whimsical Christmas Suria KLCC. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin kongsikan informasi menarik tentang program yang sedang berlangsung di Suria KLCC. Kita beruntung berada di Malaysia kerana mempunyai pelbagai perayaan yang boleh disambut bersama tidak mengira kaum dan agama. Suria KLCC adalah pusat membeli-belah yang tidak pernah ketinggalan menampilkan tema menarik setiap […]

8 Tips Membeli Secara Online Semasa ezbuy 11.11 Craziest Sale

8 Tips Membeli Secara Online Semasa ezbuy 11.11 Craziest Sale

8 Tips Membeli Secara Online Semasa ezbuy 11.11 Craziest Sale. Assalammualaikum semua! Wah demam ezbuy 11.11 Craziest Sale sedang berlangsung! Masa ini lah paling sesuai untuk berbelanja lebih. Ruby dah sediakan bajet untuk membeli-belah kali ini. Ia adalah tabung tahunan yang ruby sediakan untuk shopping! Hehehe. Nak berbelanja kena bijak, sebab takmo ikat perut dikemudian […]

Peraduan SHOP YOUR WAY TO KOREA Di Guardian Malaysia

Peraduan SHOP YOUR WAY TO KOREA Di Guardian Malaysia

Peraduan SHOP YOUR WAY TO KOREA Di Guardian Malaysia. Assalammualaikum semua! Wahhh siapa la yang taknak pergi ke KOREA selama 7 Hari tu. Ya Allah ruby pun join peraduan ni tau. Sebab nak merasai semua aktiviti yang disediakan oleh Guardian Malaysia tu. Hehe. Anda semua boleh join peraduan kira Happy Mask ni dengan hanya berbelanja di […]

Agensi Kaunseling dan Pengurusan Kredit (AKPK)

Agensi Kaunseling dan Pengurusan Kredit (AKPK)

Agensi Kaunseling dan Pengurusan Kredit (AKPK). Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi tentang AKPK. Ramai yang memerlukan bantuan AKPK tetapi segan dan takut. Takut dapat tahu informasi lengkap tentang hutang, CTOS, CRISS dan semua info kad kredit. Tetapi tahukah anda, ketakutan itu adalah kelegaan. Hehehe. AKPK ni bukan ejen kutip hutang yang sentiasa telefon […]

AKPK Dan VISA Lancar Kempen Treat Your Money Right

AKPK Dan VISA Lancar Kempen Treat Your Money Right

AKPK Dan VISA Lancar Kempen Treat Your Money Right. Assalammualaikum semua! Baru-baru ini ruby telah hadir ke acara pelancaran kempen baru dari AKPK dan VISA. Ia adalah selaras dengan World Savings Day 2018 yang berlangsung pada 31 Oktober pada setiap tahun. Program ini dapat menggalakkan ramai rakyat Malaysia lebih berani menyenaraikan apa yang mereka belanjakan […]

11 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Di SGshop Pada 11.11 Ini

11 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Di SGshop Pada 11.11 Ini. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin kongsikan tentang laman e-dagang yang mampu memberi anda pengalaman membeli-belah luar biasa. Murah, kuantiti banyak dan terus dari China! Kebiasaannya kita dapat melihat video para usahawan ke Guangzhou China untuk membeli barang keperluan perniagaan mereka. Dari rak pakaian, […]

Pelancaran Aplikasi Dan Rancangan Manhajj Mutawwif Musim Kedua-1

Pelancaran Aplikasi Dan Rancangan Manhajj Mutawwif Musim Kedua

Pelancaran Aplikasi Dan Rancangan Manhajj Mutawwif Musim Kedua. Assalammualaikum semua, alhamdulillah artikel kali ini amat memberi panduan kepada umat Islam yang sentiasa bercita-cita ingin menunaikan Umrah dan Haji. InsyaAllah kita semua akan kesana. Doakan ruby dapat menunaikan Umrah dan Haji ya. InsyaAllah. Pelancaran Aplikasi Dan Rancangan Manhajj Mutawwif Musim Kedua Seiring perkembangan semasa, teknologi semakin […]

Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018

Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018

Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018. Assalammualaikum semua! Minggu lepas ruby dipilih untuk menyertai Guardian Malaysia’s Wellness Retreat dan ruby happy sampai melompat-lompat. Sebab dalam fikiran, boleh la “me time” sebab kalau nak pi me time sorang-sorang macam takut la pula kan. Kalau sambil bekerja, ruby bersyukur sangat. Lokasi yang pihak Guardian pilih adalah Philea Resort […]