Penghibur Helmi Gimmick Menerima Penganugerahan Doktor Kehormat Dari Sabi University Perancis

Penghibur Helmi Gimmick Menerima Penganugerahan Doktor Kehormat Dari Sabi University Perancis

Penghibur Helmi Gimmick Menerima Penganugerahan Doktor Kehormat Dari Sabi University Perancis. Assalammualaikum semua! Wah tidak sangka anugerah seperti ini akan diterima oleh seorang penghibur. Walaupun beliau tidak kelihatan aktif di sosial media. Tetapi, beliau tahu tujuan dan impian beliau. Tahniah Helmi Gimmick. Penghibur Helmi Gimmick Menerima Penganugerahan Doktor Kehormat Dari Sabi University Perancis “Helmi Gimmick […]

Dutch Lady Pure Farm Fresh Milk Peneman Barista

Dutch Lady Pure Farm Fresh Milk Peneman Barista

Dutch Lady Pure Farm Fresh Milk Peneman Barista. Assalammualaikum semua! Baru-baru ini ruby telah hadir ke Cafe Malaysia 2019 yang berlangsung di MITEC. Ruby tertarik dengan program ini sebab mereka menghimpunkan semua tentang kopi di sini. Pengusaha kedai kopi, penjual produk kopi, mesin kopi, saluran air, bungkusan dan macam-macam lagi. Tapi yang paling best adalah […]

Pengalaman DPL Di Wax Candy

Pengalaman DPL Di Wax Candy

Pengalaman DPL Di Wax Candy. Assalammualaikum semua! Wah tak pernah ruby tulis cerita pengalaman membersihkan bahagian bulu di badan kan? Ya! Ini adalah pengalaman pertama kali ruby ke salon untuk beri hadiah kepada diri sendiri. Wanita harus menjaga kecantikan luar dan dalam tau. Baru lah rasa selesa dan berkeyakinan! Pengalaman DPL Di Wax Candy Kebiasaannya […]

Adam Dan Alif Laksanakan Cabaran HP Little Makers

Adam Dan Alif Laksanakan Cabaran HP Little Makers

Adam Dan Alif Laksanakan Cabaran HP Little Makers. Assalammualaikum semua! Buat ibu bapa semua, pasti anda terfikir apa yang perlu dilakukan semasa anak-anak cuti sekolah. Nak balik kampung, kita yang dewasa pula tiada cuti. Hahaha. Malah kita juga perlu berjimat dari keluar ke pusat membeli-belah. Pasti ada je barang yang akan dibeli. Belum lagi ditambah […]

10 Bintang Untuk Lakonan Super Star Rajinikanth & Sinematografi Filem PETTA

10 Bintang Untuk Lakonan Super Star Rajinikanth & Sinematografi Filem PETTA

10 Bintang Untuk Lakonan Super Star Rajinikanth & Sinematografi Filem PETTA. Assalammualaikum semua! Seperti anda sedia maklum artikel tentang filem PETTA yang telah ruby kongsikan sebelum (http://ruby.my/2019/01/filem-petta-lakonan-superstar-rajinikanth/) ini amat mendapat perhatian yang memberangsangkan. Kini, ruby nak mengulas filem PETTA setelah menonton pada 12 Jan 2019 yang lalu. Filem ini telah mula ditayangkan pada 10 Jan […]

Filem PETTA

Ullala OST Filem PETTA Lakonan Superstar Rajinikanth

Ullala OST Filem PETTA Lakonan Superstar Rajinikanth. Assalammualaikum semua! Wahh kali ini ruby inginberkongsi tentang sesuatu yang amat membanggakan. Kita rakyat Malaysia terkenal dengan pelbagai bangsa. Malah ada dari kalangan kita yang fasih berbahasa Melayu, Mandarin, Tamil, Sabahan, Sarawakian, English dan bahasa lain. Kalau di Melaka, ramai masih boleh bertutur dalam bahasa Portugis tau. Beruntung […]

Muslim Volunteer Malaysia Bakal Melaksanakan 89 Program Kemanusiaan Pada Tahun 2019

Muslim Volunteer Malaysia Bakal Melaksanakan 89 Program Kemanusiaan Pada Tahun 2019

Muslim Volunteer Malaysia Bakal Melaksanakan 89 Program Kemanusiaan Pada Tahun 2019. Assalammualaikum semua! Masih ingat lagi tentang artikel Muslim Volunteer Malaysia yang ruby tulis dahulu? http://ruby.my/2018/11/muslim-volunteer-malaysia/. Kini mereka telah bersiap sedia untuk pengembaraan baru dan penambahan Ikon MVM bagi tahun 2019. Bagi ruby, MVM adalah salah satu agensi kemanusiaan yang sangat aktif dan kreatif. Mereka […]

Pelancaran Projek Sunway Soapful Oleh DYTM Raja Muda Selangor

Pelancaran Projek Sunway Soapful Oleh DYTM Raja Muda Selangor

Pelancaran Projek Sunway Soapful Oleh DYTM Raja Muda Selangor. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi tentang sesuatu yang membanggakan kepada alam sekitar, masyarakat dan diri kita. Sunway Hotels & Resorts telah melancarkan Projek Soapful bersama Pertubuhan Kebajikan Anak Yatim Darul Ehsan Malaysia (PKAYDEM). PKAYDEM merupakan rumah kebajikan yang menerima 1,000 unit sabun yang dibuat […]

Pengalaman Sinematik Hebat Di MBO Cinemas Atria Shopping Gallery

Pengalaman Sinematik Hebat Di MBO Cinemas Atria Shopping Gallery

Pengalaman Sinematik Hebat Di MBO Cinemas Atria Shopping Gallery. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi tentang cawangan baru MBO Cinemas yang terletak di kawasan komuniti Petaling Jaya. Pertama kali ruby kesini, ruby teruja melihat perubahan tentang MBO Cinemas. Amat berbeza dengan Galaxy Ampang yang ruby pernah pergi pada tahun 2011. Siapa sangka MBO Cinemas […]

Touch 'n Go eWallet

Tawaran Eksklusif Touch ‘n Go eWallet Kini Di Mid Valley Megamall Dan The Gardens Mall

Tawaran Eksklusif Touch ‘n Go eWallet Kini Di Mid Valley Megamall Dan The Gardens Mall. Assalammualaikum semua, pada tahun 2018 ni banyak peningkatan kepada servis Touch ‘n Go. Mereka wujudkan aplikasi yang sangat memudahkan pengguna. Ruby nampak Touch ‘n Go mula menunjukkan pelbagai inisiatif untuk terus menjadi servis di barisan hadapan kepada rakyat Malaysia. Finally! […]