Bulan Ramadan, Bulan Eratkan Siratulrahim

Bulan Ramadan, Bulan Eratkan Siratulrahim

Bulan Ramadan, Bulan Eratkan Siratulrahim. Assalammualaikum semua pembaca ruby.my. Bulan Ramadan adalah bulan yang paling ruby nantikan dan tertunggu-tunggu. Bila makin hampir, makin lahir perasaan rindu kepada saudara mara dan kenangan masa kecil. Ruby tidak pasti sama ada anda juga mengalami keadaan itu, ia sesuatu yang membuatkan kita berasa rendah diri dan tercari-cari cara untuk […]

Fashion On Wheel Pertama Di Malaysia

Fashion On Wheel Pertama Di Malaysia

Fashion On Wheel Pertama Di Malaysia. Assalammualaikum semua! Baru-baru ini ruby berkesempatan ke pelancaran Fashion On Wheel. Ini adalah trak pertama yang menyediakan rekaan fesyen dari pelbagai jenama. Disini anda boleh membeli pakaian raya, pakaian ikut musim, pakaian trend terkini, hijab, bag dan aksesori. Beruntung bagi wanita bekerjaya kerana anda mempunyai masa untuk membeli pakaian raya. […]

Mood Republik KL Raya Fest 2018

Mood Republik KL Raya Fest 2018

Mood Republik KL Raya Fest 2018. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi tentang perkara yang semua wanita dan lelaki suka! Shopping persiapan raya! Hoorayy. Teruja kan nak siap kan persiapan raya, walaupun raya tu 3 hari pertama je bergaya. Tapi, kita perlu membeli pakaian untuk hari-hari biasa juga. Betul tak? Hahaha. Ruby ada pengalaman […]

Jom Berbuka Puasa Di Iftar@KL 2018

Jom Berbuka Puasa Di Iftar@KL 2018

Jom Berbuka Puasa Di Iftar@KL 2018. Assalammualaikum semua! Sedar tidak sedar, dah 7 tahun rupanya program Iftar@Kuala Lumpur ni. Ruby tahu program ni melalui rakan-rakan facebook yang sertai berbuka puasa di sini. Pada mulanya ruby fikir, ala untuk orang bujang boleh la join. Ruby ada anak kecil dan suami, agak sukar untuk ke Dataran Merdeka. Risau […]

Cawangan Baru PRIMAVALET Kini Di Wangsa 118

PRIMAVALET Wangsa 118

Cawangan Baru PRIMAVALET Wangsa 118. Assalammualaikum semua! Masih ingat lagi liputan ruby berkenaan PRIMAVALET? Sebelum ini mereka melancarkan Koleksi PRIMAVALET Raya 2018 yang menampilkan ramai selebriti dan pereka fesyen. Sekarang mereka melebarkan sayap dengan pembukaan cawangan terbaru iaitu dekat dengan ruby. Hehehe. Ruby seronok sangat bila dimaklumkan ada butik hebat di Wangsa Maju. Kalau buka […]

13 Sebab Memilih Sweetpictures Untuk Hari Bahagia Anda

13 Sebab Memilih Sweetpictures Untuk Hari Bahagia Anda

13 Sebab Memilih Sweetpictures Untuk Hari Bahagia Anda. Assalammualaikum semua! Ya hari ini ruby ingin kongsikan satu perkhidmatan fotografi dan videografi yang sangat hebat pada abad ini. Fotografi dan videografi tidak dapat dipisahkan, setiap hari perkhidmatan ini diinginkan. Selain di majlis perkahwinan, mereka diperlukan di acara dan sebagai blogger, Ruby juga memerlukan jurufoto dan juruvideo. […]

Food Discovery Bersama Volkswagen Malaysia

Food Discovery Bersama Volkswagen Passenger Cars Malaysia (VPCM)

Food Discovery Bersama Volkswagen Passenger Cars Malaysia (VPCM). Assalammualaikum semua! Wah sedar tidak sedar program ini telah berjaya dan ruby belum kongsikan bersama anda semua betapa ruby seronok sangat dapat sertai Food Discovery bersama Volkswagen Passenger Cars Malaysia (VPCM). Ruby dapat pandu uji Tiguan Highline, Beetle Sport, Vento Highline, Golf Sportline dan Passat Comfortline Plus […]

Hari Tapir Sedunia 2018 Bersama Watsons Malaysia

Hari Tapir Sedunia 2018 Bersama Watsons Malaysia

Hari Tapir Sedunia 2018 Bersama Watsons Malaysia. Assalammualaikum semua! Wah hari ini adalah Hari Tapir Sedunia! Setiap tahun pada 27 April, ia adalah Sambutan Hari Tapir Sedunia. Kini, sambutan sudah mencecah ke tahun ke 10! Tahniah kepada anda semua! Saban tahun kita semakin berilmu tentang kehidupan liar dan kepupusan mereka. Ruby pertama kali dapat tengok […]

Koleksi PRIMAVALET Raya 2018

Koleksi PRIMAVALET Raya 2018

Koleksi PRIMAVALET Raya 2018. Assalammualaikum semua, wah semakin terasa meriahnya Hari Raya Aidilfiti pada bulan Jun 2018. Subhanallah syukur masih bernyawa untuk berpuasa dan beraya bersama seisi keluarga. Dalam hidup ruby, perkara paling seronok dan berkat adalah apabila dapat pulang ke kampung dan berjumpa, makan, bersembang bersama keluarga dan saudara mara. Itu adalah kenangan sepanjang […]

Pesta Ulang Tahun Ke-6 Lazada Malaysia-2

Pesta Ulang Tahun Ke-6 Lazada Malaysia

Pesta Ulang Tahun Ke-6 Lazada Malaysia. Assalammualaikum semua! Yahoo Lazada dah 6 tahun! Happy birthday! Ruby masih ingat lagi 6 tahun lepas membeli-belah di lazada menggunakan laptop. Hahaha. Masa tu buat perbandingan harga dan seronok dengan free delivery. Setiap tahun semakin canggih dan tahun keenam ini Lazada kemaskini lagi aplikasi mereka bagi memudahkan ruby dan […]