GROW Di Tropicana City Mall

Adam & Alif Belajar Kaedah Penanaman Hidroponik Bersama GROW Di Tropicana City Mall

Adam & Alif Belajar Kaedah Penanaman Hidroponik Bersama GROW Di Tropicana City Mall. Assalammualaikum semua. Jarang betul ruby nak menulis tentang anak-anak. Kadang-kadang memang teringin nak berkongsi perkembangan mereka. Tapi ibu tak sempat nak snap gambar. Zaman sekarang kalau penulisan blog tiada gambar macam hambar je kan. Hehe. Jadi, ibu pun redha anak membesar dengan […]

Syampu CLEAR Superfresh Apple Baharu

Syampu CLEAR Superfresh Apple Baharu

Syampu CLEAR Superfresh Apple Baharu. Assalammualaikum semua! Dah genap satu bulan pelancaran Syampu CLEAR Superfresh Apple. Ruby baru nak kongsikan pengalaman ruby menggunakan syampu ni. Sebagai muslimah berhijab, ruby lebih suka mencari syampu seperti CLEAR Ice Cool Menthol. Bukan sebab kulit kepala berkelimumur. Tetapi sebab cuaca panas dan berpeluh dan berminyak rambut tu, jadi bila pulang […]

Pencarian Wanita Melayu 2018

Pencarian Wanita Melayu 2018 Kini Bermula

Pencarian Wanita Melayu 2018 Kini Bermula. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin kongsikan program ratu cantik serikandi Melayu dah bermula! Masih ingat artikel ruby http://ruby.my/2018/03/pencarian-wanita-melayu-2018/ ramai yang bertanya “masih ada ke wanita melayu yang sopan santun?” “masih ada ke wanita melayu yang pandai memasak?” “masih ada ke gadis melayu yang bijak dan hebat seperti serikandi?”. Apabila ruby […]

AVISENA Specialist Hospital

Penjenamaan Semula DEMC Specialist Hospital Kepada AVISENA Specialist Hospital

Penjenamaan Semula DEMC Specialist Hospital Kepada AVISENA Specialist Hospital. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi tentang penjenamaan baru hospital DEMC. Bagi anda yang ada pengalaman mendapat perkhidmatan di hospital popular di Shah Alam ini, pasti anda gembira dengan layanan dan kualiti servis yang pihak hospital berikan. Betul tak? Ruby juga mempunyai pengalaman menginap di DEMC […]

Pencarian Wanita Melayu 2018

Pencarian Wanita Melayu 2018

Pencarian Wanita Melayu 2018 – Plaza Shah Alam (PWM2018). Assalammualaikum semua! Pasti ramai teruja untuk menyertai program yang ruby ingin kongsikan ini. Program ala-ala ratu cantik, peragaan dan pencarian bakat ini adalah anjuran Plaza Shah Alam. Ia akan membuka tirai bagi tahun 2018 dan ini adalah tahun ke lima. Mula dianjurkan pada tahun 2014, Pencarian Wanita Melayu diwujudkan […]

Himpunan Usahawan Bumiputera 2018

Himpunan Usahawan Bumiputera 2018. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin kongsikan dengan anda apakah program yang bakal berlangsung dan manfaat-manfaat yang anda boleh capai. Ramai nak memiliki perniagaan sendiri. Ramai juga yang nak bergelar “founder” sesuatu jenama. Tetapi ramai juga yang mudah putus asa dan hangat-hangat tahi ayam. Pada pengalaman ruby, konsisten dan fokus pada […]

Dr Najmil Faiz Mohamed Aris Ketua Pengarah SERANTA FELCRA Berhad

Sesi Temu Bual Bersama Datuk Dr Najmil Faiz Mohamed Aris Ketua Pengarah SERANTA FELCRA Berhad

Sesi Temu Bual Bersama Datuk Dr Najmil Faiz Mohamed Aris Ketua Pengarah SERANTA FELCRA Berhad. Assalammualaikum semua! Pada Jumaat yang lalu, ruby berkesempatan hadir ke Konvensyen Perdana WADIRA FELCRA 2018 di PWTC dan baru ruby tahu wujudnya WADIRA FELCRA, ia adalah program untuk wanita kepada peserta FELCRA Berhad. Selain suami sibuk menguruskan pertanian. Isteri boleh […]

Konvensyen Perdana WADIRA FELCRA 2018

Konvensyen Perdana WADIRA FELCRA 2018 di PWTC

Konvensyen Perdana WADIRA FELCRA 2018 di PWTC. Assalammualaikum semua! Pada 22 Feb 2018, ruby telah hadir ke Perasmian Konvensyen Perdana WADIRA FELCRA 2018. Acara Konvensyen ini telah berlangsung selama 2 hari 21 Feb – 22 Feb 2018 di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC). Selain dari sesi taklimat, acara tersebut turut di meriahkan dengan aneka jenis […]

Cawangan Keempat MAX Fashion Kini Di 1Utama

Cawangan Keempat MAX Fashion Kini Di 1Utama

Cawangan Keempat MAX Fashion Kini Di 1Utama. Assalammualaikum semua! Siapa pernah ke MAX Fashion? Ruby selalu ke cawangan Sunway Putra Mall. Masa mula-mula masuk dulu, ingatkan butik pakaian yang mahal. Tapi tidak, harga amat berpatutan dan banyak koleksi terkini di jual. Sebagai contoh koleksi berenda dan flare yang sedang hangat di pasaran sudah pun di […]

Bukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City Ampang

Bukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City Ampang

Bukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City Ampang. Assalammualaikum semua, hari ini ruby ingin berkongsi tentang F45 Training. Ruby memang takut nak masuk gim sebab risau tidak boleh beri komitmen. Yelah nak bayar bulan-bulan dan datang ke gim mesti ada visi. Contohnya visi nak kurus. Kahkahkahkah. Tapi, nak kurus perlu ada objektif yang betul. […]