Pelancaran Muzik Video Jaga Hati Oleh Bienda & CARRISA RTW x Bienda

Pelancaran Muzik Video Jaga Hati Oleh Bienda Dan CARRISA RTW x Bienda

Pelancaran Muzik Video Jaga Hati Oleh Bienda & CARRISA RTW x Bienda. Bienda memulakan kerjaya nyanyiannya ketika berumur 12 tahun dengan menganggotai sebuah kumpulan nasyid wanita di Malaysia iaitu Solehah selama 5 tahun bermula dari tahun 1998 hingga 2002. Ruby masih ingat lagi kemunculan Bienda. Menjadi idol kepada muslimah dan apa sahaja yang dilakukan oleh Bienda […]

OneRepublic Live In Malaysia 2018

OneRepublic Live In Malaysia 2018

OneRepublic Live In Malaysia 2018. Assalammualaikum semua! Kali ini ruby ingin berkongsi tentang hiburan konsert. Masih ingat lagi kumpulan OneRepublic yang terkenal dengan lagu Secrets pada tahun 2010 dari filem The Sorcerer’s Apprentice? Kemudian lagu Apologize dan Good Life hits pada tahun 2011. Best kan? Manakala, pada tahun 2013 lagu seperti Counting Stars, If I Lose Myself dan lain-lain menjadi […]

Sheila On 7 Live In Kuala Lumpur 2018

Sheila On 7 Live In Kuala Lumpur 2018

Terubat Rindu Zaman Remaja Di Konsert Sheila On 7 Live In Kuala Lumpur 2018. Assalammualaikum semua! Ruby dah lama tidak kemaskini blog berkenaan konsert. Bila dah jadi ibu-ibu, manakan bisa ke konsert. Hahaha. Tetapi kali ini ruby tidak dapat menolak untuk ke konsert Sheila On 7. Rasa rindu memori masa zaman sekolah dan ruby ingin […]

Filem Loveless

Ulasan Filem : Loveless

Ulasan Filem : Loveless. Assalammualaikum semua! Dah lama ruby tidak mengulas filem antarabangsa. Kali ini adalah filem dari negara Russia iaitu Loveless. Kisah menyayat hati seorang anak. Melihat kehidupan ibu bapa yang sering bergaduh. Masing-masing sudah tidak mempunyai rasa cinta sesama pasangan. Malah ia lebih tragis apabila anak ini dianggap tidak tahu apa yang sedang […]

Bayi Yu Doo Doo Doo

Baby Shark Doo Doo Doo Kini Dalam Versi Bahasa Melayu Iaitu Bayi Yu Doo Doo Doo

Baby Shark Doo Doo Doo Kini Dalam Versi Bahasa Melayu Iaitu Bayi Yu Doo Doo Doo. Assalammualaikum semua! Comel tak tajuk ruby tu? Ruby pun tidak sangka akan menulis tentang Baby Shark ni. Sebab ia hanya perkara yang biasa di lakukan melihat anak ruby menonton dan menghafal lagu serta tarian Pinkfong. Kalau nak tantrum anak […]

Seronoknya Karnival Upin & Ipin 2017 Di MAEPS, Serdang

Seronoknya Karnival Upin & Ipin 2017 Di MAEPS, Serdang

Seronoknya Karnival Upin & Ipin 2017 Di MAEPS, Serdang. Assalammualaikum semua, hari ini ruby ingin berkongsi tentang Karnival Upin & Ipin. Ruby dapat tahu acara ini melalui laman web Les’ Copaque. Apabila dapat tahu tarikh karnival bermula pada 24 November 2017 – 26 November 2017, terus plan dengan Adam untuk pergi sana. Harga tiket amat […]

HyppTV Varnam Pack PERCUMA Sempena Perayaan Deepavali

HyppTV Varnam Pack PERCUMA Sempena Perayaan Deepavali

HyppTV Varnam Pack PERCUMA Sempena Perayaan Deepavali. Assalammualaikum semua! Siapa ada HyppTV? Untunglah yang ada HyppTV. Sebab pada sambutan perayaan Deepavali nanti ada banyak program menarik disediakan. Filem hindustan dan filem tamil. Deepavali ini, raikan Deepavali ini dengan 9 saluran Varnam Pack terbaik (Jaya Max, Polimer, Sony Max, Sony SAB, Sony SET, UTV Movies, Zee Cinema, Zee […]

Korean Film Festival 2017

Korean Film Festival 2017 26 – 28 Oktober 2017 (KFF17)

Korean Film Festival 2017 26 – 28 Oktober 2017 (KFF17). Assalammualaikum semua! Okay hari ini ruby ingin berkongsi bekenaan hiburan filem yang kita semua pasti suka. Filem dan drama Korea tidak asing lagi dalam kehidupan rakyat Malaysia. Malah kita ternanti-nanti filem dan drama baru dari negara KPOP tu. Hehehe. Ruby sangat suka filem dari Korea. […]

Kingsman The Golden Circle

Kingsman The Golden Circle Penuh Dengan Aksi!

Kingsman The Golden Circle. Assalammualaikum semua, filem terkini yang dinanti-nanti oleh ruby telah pun ditayangkan di seluruh Malaysia pada 21 September 2017. Setelah menonton filem ini, ruby sangat kagum dengan cinematography dan jalan cerita filem ini. Kebiasaannya apabila membaca komik, pasti jalan cerita di dalam filem akan menjadi lebih hebat. Tapi ruby tidak sangka ia […]

Siri Animasi Lagu Kanak-Kanak Islamik Omar & Hana

Siri Animasi Lagu Kanak-Kanak Islamik Omar & Hana

Siri Animasi Lagu Kanak-Kanak Islamik Omar & Hana. Assalammualaikum semua, ruby beberapa hari ni ada perhatikan anak ruby. Kalau Adam gunakan ipad tengok Youtube Kids dah ada video baru dia suka tengok. Entah macam mana si Adam ni boleh pilih lagu-lagu ni. Sebab selalunya Ruby akan bantu dia semasa menonton Youtube Kids. Jadi, bila dengar […]