Dr Buds Organics

Ibu-Ibu Perlu Tahu Produk Penjagaan Kulit Dari Dr Buds Organics

Ibu-Ibu Perlu Tahu Produk Penjagaan Kulit Dari Dr Buds Organics. Assalammualaikum semua! Hari ini di segmen ibuhood, ruby ingin berkongsi tentang produk dari Dr Buds Organics. Sebelum ini ruby ada dengar tentang produk ini. Kemudian ada sertai beberapa acara mereka. Cuma keberkesanan produk sahaja ruby belum cuba. Sebab anak ruby dah besar dan tidak memerlukan […]

Lola Baba Kids Festival 2018

Siap Sedia Untuk Festival Kanak-Kanak Terbesar Di Malaysia “Lola Baba Kids Festival 2018”

Lola Baba Kids Festival 2018. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby nak berkongsi tentang festival yang bakal membuatkan anda semua tak sabar nak datang! Bukan sahaja pengunjung seperti ruby sahaja teruja, malah vendor dan selebriti terlibat juga pasti teruja! Ruby memang menantikan acara hot spot tahunan yang menampilkan pelbagai jenama, pelbagai kartun animasi, makanan enak seluruh […]

Hot Wheels 50th Anniversary

Hot Wheels 50th Anniversary

Hot Wheels 50th Anniversary telah rasmi mengadakan sambutannya di Malaysia. Pelbagai sorotan program disediakan. Rugi jika kita tidak turut serta! Sepanjang tahun ini, ruby mula mengumpul Hot Wheels. Apa yang ruby suka tentang kereta Hot Wheels ni sebab ia lasak dan besi. Ruby tidak risau bila ia terjatuh, tercampak dan terbang tinggi. Anak-anak pun seronok. […]

TollyJoy Baby Day 2018 : Kemurungan Selepas Bersalin Dan Kesihatan Mental Bayi

Tollyjoy Baby Day 2018 : Kemurungan Selepas Bersalin Dan Kesihatan Mental Bayi

Tollyjoy Baby Day 2018. Assalammualaikum semua! Ya ini tahun kedua ruby join Tollyjoy Baby Day. Sedar tidak sedar dah 4 tahun telah diadakan program seperti ini! Tahniah Tollyjoy! Bila ada program macam ni, barulah rasa dekat dengan jenama kegemaran ibu ibu. Kalau ada bayi, pasti ada produk Tollyjoy di rumah. Hehehe. Sama ada dari segi […]

Rutin Minum Air Kosong Bersama BROS

Rutin Minum Air Kosong Bersama BROS

Rutin Minum Air Kosong Bersama BROS. Assalammualaikum semua! Dah lama tidak berkongsi cerita tentang penjagaan kesihatan. Melalui pengalaman ruby, ruby amalkan rutin minum air kosong ni sejak dari sekolah. Mak ruby selalu sediakan botol air. Pelbagai kemungkinan boleh berlaku. Diantara contohnya adalah mungkin ruby dahaga di sekolah dan air di kantin semua air manis. Kemudian […]

7-Eleven Minions Da! Da! Da! Sempena FIFA World Cup

7-Eleven Minions Da! Da! Da! Sempena FIFA World Cup

7-Eleven Minions Da! Da! Da! Sempena FIFA World Cup. Assalammualaikum semua! Musim bola Piala Dunia ni memang seronok, banyak peraduan dan aktiviti disediakan oleh pelbagai pihak. Salah satu peraduan yang sentiasa menarik minat ruby adalah dari 7-Eleven Malaysia. Ruby sentiasa menanti apa yang ditawarkan oleh 7-Eleven, sebab ruby pernah memenangi peraduan komen terbanyak di facebook […]

GROW Di Tropicana City Mall

Adam & Alif Belajar Kaedah Penanaman Hidroponik Bersama GROW Di Tropicana City Mall

Adam & Alif Belajar Kaedah Penanaman Hidroponik Bersama GROW Di Tropicana City Mall. Assalammualaikum semua. Jarang betul ruby nak menulis tentang anak-anak. Kadang-kadang memang teringin nak berkongsi perkembangan mereka. Tapi ibu tak sempat nak snap gambar. Zaman sekarang kalau penulisan blog tiada gambar macam hambar je kan. Hehe. Jadi, ibu pun redha anak membesar dengan […]

NARlNAR FLUtherapy

NARINAR FLUtherapy Khas Untuk Bayi

NARINAR FLUtherapy Khas Untuk Bayi. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi dengan anda satu produk yang akan membantu anda ketika anak anda sedang mengalami selsema, batuk, demam, sukar tidur, kembung perut dan sembelit. Jika dahulu, ruby hanya menggunakan minyak telon sahaja. 1 botol untuk semua keadaan dan ia tidak membantu terus kerana bau minyak […]

Beaconhouse International Student Convention 2018

Beaconhouse International Student Convention 2018

Beaconhouse International Student Convention 2018. Assalammualaikum semua! Wah kali ini ruby teruja untuk berkongsi dengan anda tentang acara sekolah antarabangsa iaitu Beaconhouse International School. Merek telah mengadakan perlawanan di antara sekolah seluruh dunia dan seterusnya pelajar yang layak akan bertemu di perlawanan besar di Oman! Wahhh. Boleh merasa pergi luar negara ketika muda. Best kan! […]

3 tahun pertama anak-anak

3 Tahun Pertama Anak-Anak

3 Tahun Pertama Anak-Anak. Assalammualaikum semua, hari ini ruby nak bersembang tentang anak-anak. Ruby ada 2 orang anak setakat ini. Trauma bersalin ceasarean memang ambil masa yang lama, tapi bila lihat orang sekeliling hamil dan melahirkan, rasa teringin anak lagi. Nak anak kembar terutamanya. Hahaha. 3 Tahun Pertama Anak-Anak Masa sebelum hamil, ruby fikir anak […]