Salam Aidilfitri Dari Ruby Sekeluarga!

Salam Aidilfitri Dari Ruby Sekeluarga!

Assalammualaikum semua! Salam Aidilfitri Dari Ruby Sekeluarga! Hehehe. Ruby nak kongsikan apa program ruby lakukan dan plan kami tahun ni adalah beraya di Kuala Lumpur aje. Tahun ni tidak balik kampung Kuantan, Pahang dan Tanjung Tualang, Perak. Makanya kami di Kuala lumpur. Ini adalah tahun pertama kami beraya seisi keluarga. Suami, Ruby, Adam dan Alif. Macam […]

Berbuka Puasa Di Dalam Kereta

Berbuka Puasa Di Dalam Kereta

Berbuka Puasa Di Dalam Kereta. Assalammualaikum semua, hahaha ruby tak tau lah macam mana ruby plan perjalanan. Tapi jalan dekat Kuala Lumpur ni memang tersangatlah jem kalau lepas jam 4pm. Hurmmm. Macam mana la nak buat kan. Nak naik motor, nanti hujan pula. Baru-baru ini ruby plan ke Bazaar Ramadan. Dari rumah jalan lancar je. […]

Shopping Persediaan Hari Raya Aidilfitri

Shopping Persediaan Hari Raya Aidilfitri

Shopping Persediaan Hari Raya Aidilfitri. Lagi beberapa hari nak raya!! Yahoo. Subhanallah seronoknya. Tapi orang yang paling seronok adalah anak-anak kita la kan. Kenangan beraya ni sampai ke tua nanti biar mereka ingat. Macam ruby, sampai sekarang rindu kampung. Rindu arwah atok, opah, makcik, ayah, abah dan yang telah pergi ke rahmatullah. Sebab mereka lah […]

Berbuka Puasa Bersama Keluarga

Berbuka Puasa Bersama Keluarga

Berbuka Puasa Bersama Keluarga. Assalammualaikum semua, subhanallah rasa bersyukur sangat dapat berkumpul sekeluarga. Ruby rasa, bulan Ramadan pada tahun ini sangat meriah dan ikatan siratulrahim semakin utuh. Mana taknya, ruby dapat berbuka puasa bersama keluarga. 3 June 2017 berbuka puasa di rumah adik saudara. Mak Ngah sekeluarga, Pak Cik sekeluarga, Mak Teh sekeluarga dan Keluarga […]

Beaconhouse Family Day 2017

Beaconhouse Family Day 2017

Beaconhouse Family Day 2017. Assalammualaikum semua, Ruby ingin berkongsi dengan anda tentang Beaconhouse. Beaconhouse adalah salah satu rangkaian sekolah swasta yang terbesar di dunia. Ditubuhkan pada November 1975 sebagai Montessori Academy Les Anges untuk kanak-kanak, Beaconhouse telah berkembang ke dalam rangkaian global sekolah swasta, institusi dan universiti, memberi pendidikan kepada lebih 274,000 pelajar dari pra-sekolah untuk post-graduation. […]

Trauma Saksi Kemalangan Jalan Raya

Trauma Saksi Kemalangan Jalan Raya

Trauma Saksi Kemalangan Jalan Raya. Assalammuaaikum semua, ruby shut down sekejap semalam selepas lihat kemalangan jalan raya. Depan ruby! Astaghfirullahalazim. Mengucap dua khalimah syahadah dibuatnya. Panik dan terpaku. Semalam ruby keluar jam 8 malam untuk bawa kawan blogger dari Australia pergi makan di Kampung Baru. Dari rumah ruby ke hotel mereka tidak jauh pun menerusi […]

Waktu Bersahur Dan Berbuka Puasa Ramadhan 2017

Waktu Bersahur Dan Berbuka Puasa Ramadhan 2017

Waktu Bersahur Dan Berbuka Puasa Ramadhan 2017. Assalammualaikum semua, Subhanallah dah tiba hari yang kita sebagai umat Islam nantikan. Menyambut kehadiran bulan Ramadhan sememangnya sangat indah dan masa inilah kita berebut untuk memperbanyakkan amal ibadat. Melebihkan akhirat dan berpada-pada tentang duniawi. Sepanjang bulan Ramadhan ini ruby sudah plan sebaiknya diantara kerjaya dan keluarga. Ada juga kempen […]

Perkembangan Adam Dan Alif : Menangis Berirama

Perkembangan Adam Dan Alif : Menangis Berirama

Perkembangan Adam Dan Alif : Menangis Berirama. Assalammualaikum semua, ruby dah lama nak menulis tentang perkembangan anak-anak ni. Cuma sibuk sangat sampai masa pun dah berlalu dan Adam dah besar, Adik pun dah berjalan. Cepatnya masa! Sebelum ruby makin lupa dengan pengalaman berharga sebagai ibu. Ruby nak menulis disini. Agar suatu masa bila anak dah […]

Simple Dimple Superman Limited Edition Diaper Bags

Simple Dimple Superman Limited Edition Diaper Bags

Simple Dimple Superman Limited Edition Diaper Bags. Assalammualaikum semua. Hari ni ruby nak kongsikan pengalaman membeli bag untuk mudah travel dengan anak-anak dan suami. Travel ni bukan setakat melancong ke luar negara, pergi tepi pantai, tempat sejuk, makan-makan, balik kampung dan semua yang seronok tu. Ia melibatkan pergi pasar, pergi bayar bil utiliti, pergi kerja, […]

Hubungan Berkualiti Dengan Ibu Bapa Dan Saudara-Mara

Hubungan Berkualiti Dengan Ibu Bapa Dan Saudara-Mara

Hubungan Berkualiti Dengan Ibu Bapa Dan Saudara-Mara. Assalammualaikum semua, ruby ada terbaca Indeks Perhubungan Prudential (PRI) dan tiba-tiba ruby rasa sedih sangat. Tidak sangka dalam kesibukan kerja, ruby jarang sangat berhubung dengan mak ruby. Walaupun teknologi semakin canggih, aplikasi whatsapp sentiasa ada di dalam telefon dan ia percuma tanpa perlu bayar apa-apa. Ruby masih berat […]