Idea Hiasan Rumah Selama 5 Tahun Perkahwinan

15 Idea Hiasan Rumah Selama 5 Tahun Perkahwinan

15 Idea Hiasan Rumah Selama 5 Tahun Perkahwinan. Assalammualaikum semua, hai. Sedar tidak sedar dah 5 tahun usia perkahwinan ruby (10.11.12 – kini). Terpanggil untuk berkongsi idea dan pengalaman ruby menghias rumah. Pada awalnya dulu, ruby meminati rumah minimalis dan konsep modern country. Pemilihan warna putih dan warna kayu paling ruby suka. Tapi, ekonomi sebuah […]

Peralatan Kuasa Metabo Untuk Pengguna Profesional

Peralatan Kuasa Metabo Untuk Pengguna Profesional

Peralatan Kuasa Metabo untuk Pengguna Profesional. Metabo menawarkan penyelesaian sistem berkekalan dari alat dan aksesori untuk perkhidmatan, memberi nilai hari ini dan untuk masa depan. Menawarkan pelbagai produk untuk pengguna profesional agar memberi kualiti kepada bidang-bidang kecekapan industri logam dan dagangan logam, dagangan pembinaan dan pengubahsuaian. Peralatan Kuasa Metabo Untuk Pengguna Profesional Metabowerke GmbH dengan ibu […]

Ubahsuai Dan Dekorasi Kediaman Bersama HabitatMY

Ubahsuai Dan Dekorasi Kediaman Bersama HabitatMY

Ubahsuai Dan Dekorasi Kediaman Bersama HabitatMY. Individu yang kurang mahir dalam menghias rumah pasti merasakan ia satu tugas yang sukar. Apatah lagi apabila kediaman yang dibeli memerlukan kerja-kerja pengubahsuaian dan dekorasi di luar jangkaan anda. Masalah tersebut dialami Adrian Chima selepas membeli rumah pertamanya. Selain kesukaran memutuskan perabot dan warna cat untuk dinding yang bersesuaian, aspek fungsional bersifat teknikal […]

5 Sebab Anda Perlu Sertai Peraduan “We Want You To Be On TV” bersama Dato’ Chef Haji Ismail dan Selebriti

Peraduan Pensonic WE WANT YOU TO BE ON TV

Peraduan Pensonic WE WANT YOU TO BE ON TV! Wah program Chef Mail Masak Bersama Pensonic 2017 kembali lagi! Jika anda masih ingat, seramai 7 orang berpeluang memasak bersama Dato’ Chef Haji Ismail. Kecoh dapur dengan pemenang memasak, dengan Chef tak henti-henti bagi tips. Kemudian gelak ketawa lagi. Tambah kecoh selebriti pun join sekali meriahkan […]

Giveaway Bunga Segar & Cantik Dari @notjustflowers.my

Giveaway Bunga Segar Dan Cantik Dari notjustflowers.my

Bunga sentiasa menjadi penyeri kita. Sebagai hadiah kepada seseorang atau sebagai hiasan ruang kosong. Ia memberi satu pengalaman baru kepada perasaan ketika itu. Kali ini ruby ingin memberi giveaway Bunga Segar dan Cantik dari notjustflowers.my kepada 2 pengikut bertuah. Kenapa bertuah? Sebab ruby nak pemenang dalam kadar segera dan di dalam kawasan Klang Valley agar […]

Pembantu Rumah Segera dari MaidEasy

Pembantu Rumah Segera dari MaidEasy

Baru-baru ini ruby mencari pembantu rumah. Untuk kerja-kerja membersihkan rumah sahaja. Seminggu sekali atau sebulan sekali sudah memadai. Hehehe. Tapi, nak cari punyalah susah sebab pembantu rumah zaman sekarang dah tak menang tangan nak terima job. Mereka dah ada jadual setahun untuk plan. Haaaa nampak tak? Jika rajin, pasti membuahkan hasil. Rezeki Allah s.w.t luas. […]

Membeli-Belah Dari China Lebih Mudah Dengan SGshop

Siapa pernah membeli-belah secara dalam talian dari negara China? Ruby pernah! Tapi dengan SGshop adalah sesuatu yang baru! Membeli-belah dari China lebih mudah dengan SGshop tau. Pada mulanya ruby ingat website SGshop.com.my adalah laman web membeli-belah yang sama seperti syarikat online portal yang lain. Ternyata pengalaman kali ini sangat berbeza! Hehehe. Perkara utama untuk mula […]

Discovering The Future with Midea

Discovering The Future with Midea

Alamilah keunggulan Midea, salah satu inovator dan pengilang yang terbesar di dunia di sidang akhbarnya. “Discovering The Future with Midea” ialah acara rasmi untuk mengenali latar belakang syarikat dan pencapaian jenama global ini. Di samping pelan pemasarannya, Midea juga akan membentangkan strategi untuk menembusi pasaran Malaysia untuk masa depan. Di Malaysia, Midea dikenali sebagai Midea Scott & English Electronics (MSEE). Kumpulan […]

Katalog IKEA Malaysia 2017

Katalog IKEA Malaysia 2017

Katalog IKEA Malaysia 2017 dah mai!!! Setiap tahun, dari ruby sekolah lagi. Suka dan teruja untuk dapatkan Katalog IKEA. Bukannya sebab apa, sebab suka tengok dekorasi IKEA. Lepas tu mulalah berangan nak hias rumah dengan permaidani macam IKEA, nak sofa macam IKEA, nak katil macam IKEA, nak almari macam IKEA. Suka sangat dengan cara IKEA […]

Hiasan Bunga Segar Dari Flower Chimp

Hiasan Bunga Segar Dari Flower Chimp

Sekejap je nak raya! Ya Allah seronoknya! Masa ni lah rindu keluarga, bulan-bulan lain takda pun rindu macam ni. Hahaha. Macam mana lah tidak rindu kan, semua ahli keluarga berkumpul. Ruby pun kerja keras selama setahun pun untuk menabung, agar bulan Ramadan dan Syawal diraikan sebaik mungkin. Makanan ketika berbuka dan sahur penting tau, walaupun […]