MUTEKI MHC-V90DW

High Power Audio System MUTEKI MHC- V90DW

High Power Audio System MUTEKI MHC- V90DW. Assalammualaikum semua! Kali ini ruby ingin kongsikan sistem audio yang akan membantu anda untuk membuat majlis anda hebat dan mudah! Kebiasaannya apabila mengadakan majlis kecil. Pasti sibuk mencari DJ dan PA sistem. Kos untuk mengupah seorang DJ, peralatan, pendawaian dan seleksi lagu juga menelan belanja tinggi. Tetapi dengan […]

Western Digital Perkenalkan Produk Baru Bagi Membantu Penyelesaian Storan Pengguna

Western Digital Perkenalkan 3 Storan Pengguna Baharu

Western Digital Perkenalkan Produk Baru Bagi Membantu Penyelesaian Storan Pengguna. Assalamualaikum semua! Hari ini ruby ingin kongsikan informasi berkenaan storan. Kebiasaannya data dan gambar tidak dapat disimpan di tempat yang sesuai selain kekal di dalam telefon pintar. Kalau rajin sedikit, pasti kita akan simpan di dalam laptop, OTG (On-The-Go) dan USB Flash Drive. Kemudian bersepah-sepah peranti […]

Xperia XZ Premium Rosso

Xperia XZ Premium Rosso

Xperia XZ Premium Rosso. Sony Xperia XZ Premium Kini Tersedia Dalam Warna Merah ‘Rosso’. Assalammualaikum semua! Musim perayaan semakin tiba! Ramai dikalangan kawan-kawan ruby meminati telefon pintar atau sebarang gadget di dalam warna merah! Kini, Sony Xperia XZ Premium tidak ketinggalan menyediakan warna kegemaran dan hit terkini iaitu Merah! Nama yang diberikan adalah Rosso. Rosso adalah […]

Lenovo Legion Khas Para Gamers

  Lenovo sekarang sedang mengembangkan produk keluaran terbaru bagi perisian “gaming” mudah alih nya dan komputer peribadi. Lenovo sebagai peneraju utama dalam bidang permainan komputer menambahkan lagi keluaran yang terbaru dalam bidang “game” iaitu Lenovo Legion. Lenovo Legion ini berdedikasi untuk memenuhi kriteria gaming komuniti yang sedang berkembang dengan pesat menggunakan perkakasan yang sesuai untuk kepuasan […]

Hannah Delisha Duta HUAWEI nova 2i

Hannah Delisha Duta HUAWEI nova 2i

Hannah Delisha Duta HUAWEI nova 2i. Assalammualaikum semua! Wahh telefon pintar semua dah semakin canggih. Lihatlah HUAWEI, mereka keluarkan telefon pintar yang mempunyai 4 kamera. Gilerrr! Teknologi semakin canggih dan permintaan kepada kamera yang lebih hebat juga semakin diinginkan oleh pengguna. nova 2i adalah telefon pintar pertama HUAWEI dengan quad-kamera, lampu suluh depan pintar ambien […]

Kamera Selfie 24MP Dari VIVO V7+

Kamera Selfie 24MP Dari VIVO V7Plus

Kamera Selfie 24MP Dari VIVO V7Plus. Assalammualaikum semua! Wow hebatnya VIVO! Mereka tahu keperluan zaman sekarang ni kamera hadapan kena bagus. Mudah untuk selfie, buat vlog dan bergambar bokeh dengan kamera hadapan! Hebat hebat! Ruby pun tergamam! Harga pula berpatutan. RM 1499 jer! Ayuh baca info lanjut tentang pelancaran telefon pintar VIVO V7+ Kamera Selfie […]

Shopee Lancarkan Shopee Mall Khas Untuk Jenama Premium

Shopee Malaysia Lancarkan Shopee Mall Khas Untuk Jenama Premium

Shopee Malaysia Lancarkan Shopee Mall Khas Untuk Jenama Premium. Assalammualaikum semua! Siang tadi ruby berkesempatan menghadiri pelancaran Shopee Mall yang berlangsung di Aloft Kuala Lumpur. Pastinya menjadi tanda tanya kepada pengguna aplikasi Shoppe, apakah Shopee Mall? Ada perbezaan ke dengan Shopee yang sekarang ni? Dijamin original ke? Betul ke jenama terkemuka juga di jual di […]

Samsung Galaxy Note8

Samsung Galaxy Note8 Kini Di Pasaran!

Samsung Galaxy Note8 Kini Di Pasaran! Assalammualaikum semua! Bagi peminat telefon pintar Samsung, anda boleh berbangga dengan kehadiran model baru dari Samsung iaitu Galaxy Note 8. Ciri dan fungsi yang ruby suka adalah ciri keselamatan menggunakan IRIS scan. Kita sudah ada password, pattern, ginger print, face detection dan kini Iris scan! Wow hebatnya! Kemudian fungsi […]

Canon PhotoMarathon 2017 Berjaya Times Square

Canon PhotoMarathon Malaysia 2017 Berjaya Times Square

Canon PhotoMarathon Malaysia 2017 Berjaya Times Square. Assalammualaikum semua, pada hari Sabtu 9 September 2017 ruby telah menyertai Canon PhotoMarathon 2017 di Berjaya Times Square. Ini adalah pertama kali ruby join Canon PhotoMarathon 2017 dan tunggu sehingga habis acara iaitu jam 8.30 malam. Hahaha. Sebelum ini, ruby selesai je 3 tema. Terus balik rumah. Mesti tak […]

Shopee 9.9 Kembali Lagi Untuk Tahun Kedua

Shopee 9.9 Kembali Lagi Untuk Tahun Kedua!! Bersiap Sedia Untuk Membeli-belah Dalam Talian 9.9 Shopee. Assalammualaikum semua! Jualan Mega e-Dagang Pertama 2017 kini kembali lagi untuk tahun kedua! Rakyat Malaysia pasti gembira dengan jualan murah sepanjang 20 hari Ekstravaganza ini. Ruby dah terrrrr membeli-belah banyak kali dekat Shopee. Rasa puas hati dapat beli di Shopee. Semua […]