Tembus

Tembus

Kisah sepasang suami isteri miliki segala kemewahan, kejayaan duniawi sehingga terlihat kesempurnaan mereka sukar ditembusi anasir luar, namun rupanya tanpa sedar ada riak diri segala perancangan hidup sang isteri buat keluarga, mewujudkan lubang lubang kecil untuk dugaan besar menembusi dengan membawa lari satu satunya zuriat pengikat kasih mereka. Ketika itu, doa dan cinta sejati mampu menewaskan segala duga. […]

Larian Amal Aaron Aziz Bersama Era.FM Dalam Membantu Yayasan AIDS Malaysia

Walaupun sibuk dengan jadual promosi filem LARI, pelakon kegemaran ramai, Aaron Aziz, masih sempat untuk melakukan kerja amal membantu Yayasan AIDS Malaysia (Malaysian AIDS Council) dalam mengumpul dana, dengan mengadakan satu larian amal, yang dijadualkan pada hari Rabu, 5hb Jun 2013, bertempat di Stadium Nasional, Kompleks Sukan Bukit Jalil. Dalam pada itu juga #LariAmalAaronEra merupakan salah satu usaha […]

LARI

Filem Lari adalah sebuah filem aksi yang dilakonkan oleh beberapa pelakon tanahair yang sememangnya popular dengan cara lakonan masing-masing. Filem ini diarahkan oleh Pengarah tersohor iaitu Ahmad Idham. Sinopsis Filem Lari KHALIF (AARON AZIZ) merupakan seorang bekas askar yang tidak lagi berkhidmat dalam bidang ketenteraan. Dia telah mendapat berita yang mengejutkan berkenaan bapanya yang telah meninggal dunia […]

Peraduan Tayangan Perdana Lawak Ke Der 2

Amaran keras bahawa peraduan ini untuk kamu yang suka ketawa berdekah-dekah tanpa segan silu. Apa nak malu, gelak dalam panggung wayang je. Dulu kat Panggung Sari Istana Budaya boleh gelak sakan, ini gelak guling-guling je pun. Pecah perut. Hahahaha! Okaylah, peraduan ini di atas usahama ruby.my bersama Excellent Pictures dan Tall Order Productions untuk menjemput […]

Gangster Celop

Pada 7 Februari 2013 saya berkesempatan menghadiri Tayangan Perdana Filem Gangster Celop di Cathay e@curve. Dah lama tak menonton filem yang membuatkan saya ketawa berdekah-dekah. Bukan nak ketawa saja-saja, tetapi disebabkan filem Gangster Celop yang sememangnya lawak dan relax untuk ditonton. Rasa seperti rombakan karakter dan watak di dalam filem ini bakal memberi impak kepada […]

Gangster Celop

Filem aksi terbitan bersama Skop Productions dan Excellent Pictures, Gangster Celop, lakonan Syamsul Yusof, Hanis Zalikha dan Kamal Adli, akan mula ditayangkan di pawagam bermula 21 Februari 2013. Blogger Hanis Zalikha yang sememangnya fehmes dalam blogging world kini bergiat aktif dalam dunia seni setelah satu persatu bidang diceburinya. Dari mengacara Mad Market ke dunia lakonan. […]

Raikan Lebaran Bersama Excellent Pictures Open House

Assalammualaikum uols, Pada 31 Ogos 2012 yang lepas saya dijemput ke rumah terbuka Excellent Pictures di kediaman Pengarah Versatile Ahmad Idham. Ramai rakan media dan artis yang hadir dan paling best lokasi kediaman di bukit jalil. Makanya aku sekali bersesak di atas jalan raya dengan rakyat Malaysia yang nak ke stadium. Hahahaha! Terima kasih kepada […]

Mael Lambong

Assalammualaikum uols, Sekarang tepat jam 3:53 pagi saya kemaskini blog. Sangat-sangat awal pagi dan masa inilah idea mencurah-curah bagai ladang gandum (iklan coco crunch sangat kan..). Pada 19 Jun 2012 bertempat di TGV Sunway Piramid dari jam 7 petang hingga 11.30 malam telah berlangsungnya Tayangan Pembukaan Filem Mael Lambong dari pengarah tersohor Ahmad Idham. Gandingan […]