MSMW Twitterthon

Kali pertama marathon masa darjah 4. Lepas tu taknak masuk dah. Hahaha. Tapi bila umur dah 27 tahun, rasa macam boleh berlari. Cuma tak pasti lutut dah okay ke tak. Ruby main hoki masa darjah 6 dulu. Ada kecederaan di lutut. Hehehe. Jadi, untuk MSMW Twitterthon. Mampukah aku? Bermonolog dalam diri. Sebab join MSMW Twitterthon […]

Day 3 : Malaysia Social Media Week 2015 Workshop

Setelah dua hari mendengar dan belajar perkara baru tentang dunia social media. Hari ini ruby sertai workshop. Yay! Day 3 : Malaysia Social Media Week 2015 Workshop! Workshop bermula dari jam 9 pagi hingga jam 12 tengahari. Kemudian makan tengahari di Big Apple Restaurant, Berjaya Times Square Hotel Kuala Lumpur. Workshop 1 : Social Media for Personal […]

Day 2 : Malaysia Social Media Week 2015

Jika ada forum seperti MSMW (Malaysia Social Media Week), pastikan anda sertai semua sesi. Kerana perkongsian setiap sesi sangat menarik dan boleh membuka minda anda. Bagi ruby MSMW adalah acara tahunan yang memberi semangat baru. Setiap tahun sebelum MSMW pasti ruby buat check list. “Apa yang aku dah capai pada tahun sebelum ni dan ap […]

Day 1: Malaysia Social Media Week 2015

Bermula dari 22 April 2015 hingga 24 April 2015 Ruby akan hadiri Malaysia Social Media Week 2015 seperti tahun sebelumnya. Ruby suka ke majlis ilmu begini dan dengar pendapat serta berkongsi idea. Setiap tahun panel speaker akan membincangkan pelbagai isu dan berkongsi cara mereka menangani isu. Day 1 Malaysia Social Media Week 2015, apa ruby […]