Kelahiran Pramatang

10hb January 2014 melihat kipas berputar-putar, melihat ibu-ibu yang sudah bersalin dan sedang menyusukan bayi. Comelnya. Ada yang bersalin operation. Aa yang bersalin Normal. Hmmm. Macam mana aku bersalin nanti? Dalam minda ruby dah set kepala yang ruby mesti kena operate. Huhu. Rutin hari ini, bangun tidur, mandi, makan, makan ubat, tidur, makan, toilet, tidur […]

Rawatan Tocolytic Dan Suntikan Dexamethasone

Kemudian doktor cakap “puan kena masuk ward ya, sebab air ketuban masih keluar jadi kami kena masukkan antibiotik supaya baby tak kena infection.”. Ruby pun pasrah je, “Baiklah doktor”. Nak tunggu katil untuk masuk ward lama skit sebab ramai ibu-ibu yang tidak discas lagi. Masa nak tunggu katil ni, ruby ingat lagi jam 3.45 petang ruby dah […]

Air Ketuban Pecah

Disaat ruby menulis coretan ini, ruby sedang melihat si kecil sedang tidur. Hari ini baru ruby berkesempatan berkongsi pengalaman ruby bersalin. Terasa serik ingin mengandung lagi juga ada. Hahaha. Tetapi bila berpantang dan melihat anak kecil di sebelah, rasa bahagia pula ada anak. Anak dari kasih sayang ibu ayah. Ruby sangat excited nak tahu bagaimana […]