Pregnancy 101 : Persediaan Barang Keperluan Baby Dengan Lebih Jimat Di Jualan Murah

Hah, bila bercerita bab jualan murah. Memang megelejat ibu-ibu semua kan. Hahahaha. Kita semua sedia maklum, barang-barang keperluan sewaktu hamil sehinggalah sudah bersalin memerlukan kita keluar lebih sedikit wang. Sebab dah bertambah saiz badan dan bakal menerima ahli baru dalam keluarga. Sebab tu kena pandai pengurusan kewangan agar kita lebih bersedia untuk masa akan datang. […]

Pregnancy 101 : Persediaan Hospital Bag Bersalin

Kebiasaanya persediaan hospital bag bersalin ni disediakan oleh ibu hamil pada kehamilan bulan ke berapa? Ruby ada dengar yang dah ready seawal kehamilan berusia 6 bulan. Hehehehe. Awal betul tu. Tapi kalau ibu hamil tu sibuk bekerja, pada usia kehamilan 6 bulan kalau bag dah tersedia di dalam kereta ok kot. Sebab simptom pelupa sewaktu […]

Pregnancy 101 : Katil Bayi Murah Dari IKEA

Kehamilan memang best. sebab banyak benar teka teki.Kadang-kadang tidur malam kalau tidak dengar degupan jantung bayi, rasa risau sangat. Masa tu mulalah panggil suami, ce dengar, ce dengar. Ada tak? Hehehehe. Part beli barang bayi memang dah jadi satu simptom untuk ibu-ibu. Pergi je ke shopping mall, mesti beli satu barang. Kalau pergi dengan suami, […]

Pregnancy 101 : Kencing Manis Semasa Hamil Atau Diabetis Gestasi

Pregnancy 101 : Kencing Manis Semasa Hamil Atau Diabetis Gestasi

Kehamilan memang sangat teruja bagi semua pasangan suami isteri. Dalam kita nak cahaya mata, kita tidak pernah terfikir apa yang seluruh badan seseorang wanita akan lalui. Dari mata kasar, ia nampak comel, seronok malah ada yang mencemburui apabila melihat wanita sekeliling anda mengandung. Sedarlah wahai manusia, walau cepat atau lambat anda hamil pasti ada hikmahnya. […]

Pregnancy 101 : Saya Hamil, Alhamdulillah

Saya Hamil, Alhamdulillah!! Kehamilan adalah suatu perkara yang menyeronokkan, dinantikan setiap pasangan suami isteri yang telah selamat bernikah. Ada pasangan yang berkahwin, kehamilan mudah bagi mereka. Baru sebulan bernikah sudah disahkan mengandung dan bangganya mereka kerana bunting pelamin. Hahaha. Ada pula yang kehamilan sukar kerana kesibukan kerja dan aktiviti seharian yang tidak sesuai untuk proses […]

Pregnancy 101 : Ovulasi Dan Kehamilan

Hehehe.. Hari ini tetiba nak share berkenaan topik begini. Info Kesihatan bak kata doktor perbidanan peribadi saya. Selepas nikah, pastinya excited untuk menanti perkabaran kehamilan dan sememangnya dinantikan oleh setiap pasangan yang sudah berumahtangga di dunia ini. Yelah, biar ada seorang anak dulu, manakala untuk anak seterusnya boleh dirancang. Sebab faktor ekonomi dan perhatian kepada […]