Hari 11 : Kenangan Lucu Zaman Kecik

Kenangan Lucu Zaman Kecik ruby memang banyak. Sebab bila dah besar ni, terkenang memori itu pasti gelak sorang-sorang pastu cakap kat diri sendiri “bengongnyaaa”. Hahaha. Ruby masa kecil dibesarkan di kampung. Memang lasak la memanjat sana sini. Aktiviti pasti ada walaupun tiada. Kat kampung mana ada apa pun nak dibuat selain duk ikut Tok ke […]

Hari 10 : Apa Di Dalam Handbag

Apa Di Dalam Handbag? Macam-macam ada. Tapi bila ditanya apa di dalam hand bag kan, ada juga bezanya isi kandungan dalam bag ketika remaja, bekerja dan bila dah ada anak ni ha. Memang banyak beza. Kalau anda tanya sekarang apa di dalam handbag? sebenarnya dah tidak pakai handbag! Wakakaka. Tanyalah soalan apa di dalam bag […]

Hari 9 : 5 Lelaki Yang Menarik Perhatian

5 Lelaki Yang Menarik Perhatian?? Semua orang suka lelaki/perempuan yang baik kan? Tetapi tak kan baik aje yang kita tengok. Mana la tau ada sesuatu yang terlindung ke? Nak tahu perangai seseorang, kita kena jadi kawan mereka. Bagaimana mereka berkomunikasi dan hormat dekat kita itu sangat penting. Kalau gila-gila macam ruby, di whatsapp memang gila […]

Hari 8 : 5 Lagu Cinta Kegemaran

5 Lagu Cinta Kegemaran?? Masa zaman remaja dulu takda la tangkap cintan dan jiwang-jiwang karat sangat. Tapi ruby suka dengar lagu melayu dan inggeris. Sebab dua bahasa je ruby faham. Hahaha. Yelah, lagu cinta kalau penyanyi itu kita tak faham apa mereka nyanyikan mana nak menusuk jiwa kan? Hahaha. Ini senarai lagu ruby suka. 1. […]

Hari 7 : Sejauh Mana Pendidikan Itu Penting

Sejauh Mana Pendidikan Itu Penting? Pendidikan bagi ruby adalah tempat teratas dalam kriteria kehidupan ruby. Sebenarnya Sejauh Mana Pendidikan Itu Penting adalah berdasarkan pengalaman ruby. Sebab.. ruby menyesal tidak belajar pandai-pandai, malas dan mensia-siakan peluang belajar ke peringkat yang lebih tinggi. Kerana pendidikan mengubah kehidupan kita. Bila berjaya, kita mampu membalas jasa ibu bapa kita. Sedih […]

Udang Goreng

Hari 6 : Makan Apa Hari Ini

Makan Apa Hari Ini? Sebab hari ini adalah hari sabtu, jadi ruby akan masak! Masak apa eh? Kari Ikan kot. Hahaha. Entah lah tiada idea. Masuk dapur, buka peti ais. Kosong! Maka bersiap lah ruby, suami dan Adam untuk beli lauk. Beli lauk apa? hahaha. No idea juga. Jadi pergi Giant Batu Caves dan membeli […]

Broadband Internet, Mobile, Internet

Hari 5 : 3 Perkara Yang Ruby.MY Ingin Katakan Kepada Bekas Kekasih

Hahahaha! Tajuk ini memang tidak kena mengena dengan Ruby. Sebab tidak ada bekas kekasih melainkan bekas tupperware. Boleh tapau makanan kan kan kan. Hahaha. 3 Perkara Yang Ruby.MY Ingin Katakan Kepada Bekas Kekasih? Nak kata apa? Sebenarnya kalau kita tiada bekas kekasih sekali pun, kita semua faham perasaan ditinggalkan. Tetapi takda la meroyan sedih-sedih macam dunia […]

Buku Kegemaran Ruby.MY

Hari 4 : Buku Kegemaran Ruby.MY

Hurrmm buku kegemaran ruby.my apa ya? Ruby suka sangat membaca, kalau ke shopping mall mesti masuk ke Popular Book Store, MPH, Kinokuniya, Times dan tempat paling best shopping buku adalah di Book Xcess, Amcorp Mall. Murah-murah dan banyak pilihan. Hehehe. Ruby ni ada satu perangai suka simpan barang-barang lama. Sayang nak buang. Lepas tu sampai dah […]

Hari 3 : Sesuatu Yang Menguatkan Ruby.MY

Sesuatu Yang Menguatkan Ruby.MY?? Apakah? Jatuh bangun seseorang manusia pasti ada. Tetapi bagaimana cara kita menanganinya? Ruby kalau rasa sedih dan emosi bercelaru kerana perbuatan orang, ruby lebih suka berbincang dengan suami kemudian bertanya pula dengan kawan-kawan secret agent tu tu tu. Hehehe. Kemudian dah lega, ruby akan berdoa dalam solat agar dipermudahkan dengan keputusan […]

Hari 2 : 5 Cara Memenangi Hati Ruby.MY

Well, topik ini paling ramai terlupa. Selalunya mesti uols belanja makan, belanja makan, belanja makan, belanja makan dan belanja makan! Hahaha. Ini adalah 5 cara memenangi hati ruby.my. Hehehe. Caranya adalah.. Jeng jeng jeng. Ruby sebenarnya tidak lah memilih, tetapi sudah pasti kita nak hati ni seronok dengan apa pencapaian yang kita dah dapat. Jika […]