Bahan-Bahan Wajib Ada Di Dapur

Okay sejak dari sekolah masa kelas Ekonomi Rumah Tangga atau Kemahiran Hidup mesti terselit aktiviti memasak. Masa ni gigih bertanya dekat mak nak masak apa. Tom Yam la paling ruby suka. Bila dah berumahtangga, dapur kekadang kosong. Sebab masa bujang dah biasa makan bila lapar. Kat rumah tak masak. Bila nak masak beli barang sikit-sikit […]

Rezeki Tiap Manusia Pasti Ada, Cuma Berlainan Cara

Tiba-tiba hari ini tajuk blog post macam pasrah kan. Padahal berlambak lagi blog post pending ni. Hahaha. Disamping blog berkenaan perkara yang mengujakan, pasti ada sisi-sisi kehidupan yang perit kita perlu lalui diantaranya pencarian rezeki. Ramai blogger mengeluh kesah susah nak dapat income. Mungkin sebab tak berapa mesra dengan PR atau ada yang dengki dengan […]