Ikhlas Beramal Ibadah Di Bulan Ramadan

Ikhlas Beramal Ibadah Di Bulan Ramadan

Ikhlas Beramal Ibadah Di Bulan Ramadan. Assalammualaikum semua! Kali ini ruby ingin berkongsi cerita tentang ruby sekeluarga. Ruby, suami, anak-anak dan keluarga besar ruby. Bulan Ramadan adalah bulan yang paling ruby nantikan. Pada bulan ini, ruby berniat ingin melakukan solat teraweh di masjid, surau atau madrasah seperti zaman sekolah dulu. Ikhlas Beramal Ibadah Di Bulan […]

Bulan Ramadan, Bulan Eratkan Siratulrahim

Bulan Ramadan, Bulan Eratkan Siratulrahim

Bulan Ramadan, Bulan Eratkan Siratulrahim. Assalammualaikum semua pembaca ruby.my. Bulan Ramadan adalah bulan yang paling ruby nantikan dan tertunggu-tunggu. Bila makin hampir, makin lahir perasaan rindu kepada saudara mara dan kenangan masa kecil. Ruby tidak pasti sama ada anda juga mengalami keadaan itu, ia sesuatu yang membuatkan kita berasa rendah diri dan tercari-cari cara untuk […]

Volkswagen Tiguan Highline

7 Perkara Menarik Tentang Volkswagen Tiguan Highline

7 Perkara Menarik Tentang Volkswagen Tiguan Highline. Assalammualaikum semua, hari ini ruby nak kongsikan tentang kenderaan. Yelah, nak balik kampung untuk sambut Hari Raya Aidilfitri kan? Mesti nak tahu berkenaan kenderaan yang kita akan pandu. Kebiasaannya musim perayaan mesti kita akan bersiap sedia. Siap sedia dari segi perhiasan rumah, pakaian, duit raya dan kenderaan. Memang […]

Berbuka Puasa Di Dalam Kereta

Berbuka Puasa Di Dalam Kereta

Berbuka Puasa Di Dalam Kereta. Assalammualaikum semua, hahaha ruby tak tau lah macam mana ruby plan perjalanan. Tapi jalan dekat Kuala Lumpur ni memang tersangatlah jem kalau lepas jam 4pm. Hurmmm. Macam mana la nak buat kan. Nak naik motor, nanti hujan pula. Baru-baru ini ruby plan ke Bazaar Ramadan. Dari rumah jalan lancar je. […]

Berbuka Puasa Bersama Keluarga

Berbuka Puasa Bersama Keluarga

Berbuka Puasa Bersama Keluarga. Assalammualaikum semua, subhanallah rasa bersyukur sangat dapat berkumpul sekeluarga. Ruby rasa, bulan Ramadan pada tahun ini sangat meriah dan ikatan siratulrahim semakin utuh. Mana taknya, ruby dapat berbuka puasa bersama keluarga. 3 June 2017 berbuka puasa di rumah adik saudara. Mak Ngah sekeluarga, Pak Cik sekeluarga, Mak Teh sekeluarga dan Keluarga […]

Pencarian Bazaar Ramadan Terbaik Bersama VW

Pencarian Bazaar Ramadan Terbaik Bersama VW

Pencarian Bazaar Ramadan Terbaik Bersama VW. Assalammualaikum semua. MasyaAllah lagi beberapa hari nak raya Aidilfitri. Ruby pun sedang teruja. Seronok sangat. Sebenarnya apa sahaja perayaan yang disambut di Malaysia pasti buat kita semua teruja walaupun berlainan agama dan bangsa kan? Sama-sama berkongsi nikmat. Hehehe. Masa bulan puasa iaitu bulan Ramadan, memang banyak list makanan juadah […]

Tawaran Volkswagen Raya Kini Lebih Baik

Tawaran Volkswagen Raya Kini Lebih Hebat

Tawaran Volkswagen Raya Kini Lebih Hebat. Assalammualaikum semua, ruby ingin kongsikan berita gembira buat anda semua yang sedang mencari kereta baru. Jenama Volkswagen memang tidak asing lagi. Ramai mengenalinya dari dulu lagi. Buat anda yang sudah mengidam kereta Volkswagen, ini lah masanya untuk anda! Volkswagen Malaysia sedang mengadakan jualan hebat. Harga berpatutan, kualiti hebat, banyak […]

Pandu Volkswagen Passat Ke Bazaar Ramadan

Pandu Volkswagen Passat Ke Bazaar Ramadan

Assalammualaikum semua, hari ni ruby nak bercerita pengalaman ruby memandu pelbagai jenis kenderaan. Dari jenama buatan Malaysia, Asia, Eropah dan German. Semua ruby pernah pandu. Travel ke mana-mana selesa jika kenderaan juga selesa. Ruby dapat pandu Volkswagen Passat ke Bazaar Ramadan baru-baru ini. Syok!! Walaupun pada awalnya takut-takut sebab kereta besar dan panjang! Semasa ruby pandu […]

Volkswagen Malaysia Lancar Promosi Rebat Tunai Dan Duit Raya

Tiap kali musim perayaan, pasti ramai yang membeli kenderaan baru. Bukannya sebab nak menunjuk-nunjuk, tetapi tawaran hebat oleh syarikat pengeluar kereta sangat berbaloi-baloi! Ada yang beri tawaran hebat siap dengan free gift. Macam-macam cara untuk menarik perhatian pembeli. Tetapi bagi yang sememangnya ingin melabur untuk membeli kenderaan, ada berita baik ruby ingin kongsikan. Volkswagen Malaysia […]

Siri Jelajah Volkswagen Raya “0 Bayaran Muka dan 0 Kadar Faedah”

Siri Jelajah Volkswagen Raya “0 Bayaran Muka dan 0 Kadar Faedah”. Volkswagen Malaysia baru sahaja memulakan siri jelajah di pusat membeli-belah sekitar Lembah Klang bagi membolehkan orang ramai merasai pengalaman dengan jenama tersebut. Para pengunjung juga berpeluang melihat secara dekat dan lebih personal dengan model Volkswagen Beetle Bug dan model-model terpilih yang lain. Setiap hari sepanjang siri jelajah tersebut, seorang pemenang bertuah […]