Air SPRITZER Bukan Dari sumber Kubur Cina!!

| |

Spritzer-logo

Minggu lepas telah berlakunya satu rombongan besar yang terdiri daripada blogger-blogger sekitar lembah klang untuk membongkar isu air SPRITZER yang dikatakan dari jirat (kubur) cina. Adakah betul isu ini???

Spritzer-jirat-cina-018

Sekitar jam 7.30 pagi berhampiran di tempat letak motor di bahagian sayap baru One utama, kumpulan blogger yang di ketuai oleh Broframestone ingin membongkar SPRITZER air yang di katakan dari jirat cina.

Spritzer-jirat-cina-017

Untuk makluman anda, kilang Spritzer ini berada di kawasan Taiping Perak. Semasa dalam perjalanan ke kilang, ternampak satu kawasan berbukit yang dipenuhi oleh jirat cina. Setelah hampir 5-7 minit perjalanan dari jirat cina baru sampai ke kilang SPRITZER.

Spritzer-jirat-cina-001

Setelah sampai, kami di hidang dengan pelbagi jenis air keluaran Spritzer sambil melihat pembentangan mengenai sumber air SPRITZER.

Spritzer-jirat-cina-016

Setelah selesai, kami di bawa ke atas bukit tempat dimana air SPRITZER di pam dan disalur ke kilang untuk di proses ke dalam botol.

Spritzer-jirat-cina-013

Menuju ke kawasan bukit air Spritzer, nampaknya seperti tiada jirat cina.

Spritzer-jirat-cina-012

 

Spritzer-jirat-cina-010

 

Spritzer-jirat-cina-009

 

Spritzer-jirat-cina-008

 

Spritzer-jirat-cina-011

Setelah beberapa minit, kami tiba di checkpoint di mana tempat punca air Spritzer. Kesemua gambar ini ditangkap untuk menjelaskan kepada orang ramai tentang palsunya isu air jirat cina. Bangunan yang sebelah kereta adalah di mana tempat “water pump” SPRITZER yang sedalam 400 kaki bawah tanah dan disalurkan ke kilang. Hanya orang tertentu sahaja yang boleh masuk ke dalam premis, jaminannya untuk menjaga kualiti air SPRITZER.

Setelah habis lawatan ke bukit punca air SPRITZER, kami di bawa ke tempat memprosesan. Di situ kami dapat melihat bagaimana botol dibuat, di isi air dan di bungkus mengikut saiz. Habis lawat tempat proses, kami mencuba beberapa air keluaran Spritzer. YUMYUM!! Sedap.

Spritzer-jirat-cina-006

Akhinya tamat sudah ekspedisi kami untuk membongkar isu jirat cina. TERBUKTI yang kenyataan air dari jirat cina itu salah sama sekali. Syabas kepada Spritzer yang mengeluarkan air berkualiti tinggi kepada masyarakat.

Kebaikan air mineral SPRITZER yang mengandungi OSA (Asid Orto silisik) yang tinggi berfungsi sebagai agen penyekat penyerapan aluminium dan mencegah dari penyakit alzheimer.

Spritzer-jirat-cina-005

Habis sudah lawatan ke kilang spritzer. Tiba masa untuk merakam saat-saat di kilang spritzer yang cukup berinformasi bersama blogger-blogger lain.

Spritzer-jirat-cina-003

Spritzer-jirat-cina-002

Untuk maklumat lanjut mengenai produk dan syarikat SPRITZER, anda boleh ke laman sesawangnya. Anda tidak perlu was-was lagi kerana isu air jirat cina adalah palsu.

SPRITZER

xoxo!

sign5

Previous

Nokia X Dual Sim Bernilai RM 399

Rangkaian Baru Johnson’s Baby Milk & Rice

Next

5 thoughts on “Air SPRITZER Bukan Dari sumber Kubur Cina!!”

  1. Ruby, saya tengok google map, distance dalam 500 meter sahaja di mana ground elevation antara last kubur cina terakhir dengan Pam Spritzer hanya 35 kaki tinggi dari segi teori geologi kemungkinan ada berlaku ketirisan air dari Kubor Cina tu. Sila beri pencerahan kerana dalam gambar yg you bagi tu memang nampak jauh kerana ikut laluan kenderaan jika secara cut short hanya 500 meter, tq

    Reply
    • Sazly, di faktorkan geografi serta fizik bukit yang dipamkan oleh air Spritzer adalah jauh lebih tinggi dari kubur cina dan bukit Spritzer juga adalah berdekatan dengan pusat pemprosesan air negeri Perak. Di dalam bukit itu mengandungi satu saliran sungai bawah tanah dan airnya mengalir dari atas bukit sampai ke kaki bukit. Lagipun setelah pergi ke kubur cina, kuburnya tidak setinggi dari bukit penapisan Spritzer. Sumber penapisan itu tidak akan tercemar kerana pamnya di kawal sepenuhnya oleh pihak Spritzer yang mempunyai kelulusan penjagaan tertinggi. Di situ juga mereka selalu menilai tahap Ph dalam air untuk memastikan kualitinya terjamin. Semoga ini dapat melegakan pihak anda.

      Reply

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.