Pelancaran Kaspersky Internet Security 2016 Di Malaysia IT Fair 2015

| |

Pada 29 Ogos 2015 telah diadakan majlis Pelancaran Kaspersky Internet Security 2016 Di Malaysia IT Fair 2015.  Kaspersky Lab mempersembahkan versi terbaru sekuriti solusi khususnya untuk pengguna di rumah iaitu Kaspersky Internet Security 2016. Produk ini dibina secara spesifikasinya untuk menjaga hak pengguna. Sebagai contoh privasi data, identiti, wang dan gadget. Solusi terbaru ini mempunyai teknologi terkini untuk memastikan pengguna dijaga dimana-mana semasa berada di dalam talian (online) dan tidak kira menggunakan platform apa. Sebagai contoh windows, OSX Mac atau Android. Terdapat 1 set fungsi yang baru disediakan untuk menjaga keselamatan pengguna.

Pelancaran Kaspersky Lab KIS & KAV 2016 Di Malaysia IT Fair 2015

Kaspersky Internet Sekuriti 2016 telah dilancarkan oleh Timbalan Menteri Komunikasi dan Multimedia, YB Dato’ Jailani Johari dan Kaspersky Lab SEA, Channel Sales Director Mr Jimmy Gong di Techbiz bersempena Malaysia IT Fair 2015. Daripada data rekod MyCERT’s dari bulan Januari hingga Julai sebanyak 6734 serangan siber telah dilaporkan di Malaysia.

Pelancaran Kaspersky Lab KIS & KAV 2016 Di Malaysia IT Fair 2015 Pelancaran Kaspersky Lab KIS & KAV 2016 Di Malaysia IT Fair 2015

The Consumer IT Security Risk Survey 2015 menunjukkan jumlah pengguna data internet yang mengambil berat tentang privasi semasa di dalam talian. Justeru meningkat dari tahun sebelumnya. Sebanyak 70% pengguna risau jika seseorang dapat akses profil peribadi. 61% pula risau tentang program yang terdapat di dalam gadget dan 49% kebanyakan mereka tidak percaya dengan webcam. Disebabkan kamera disalah digunakan untuk urusan pengintipan. Kebanyakan isu ini memerlukan sistem sekuriti untuk memastikan privasi pengguna ketika menggunakan gadget. Versi terbaru Kaspersky Internet Sekuriti 2016 ini direka khas untuk Windows dengan menggabungkan teknologi sistem privasi baru.

Privasi peribadi adalah semua orang hak rakyat, sama ada di tanah atau dunia maya. Inilah sebabnya mengapa kita di Kaspersky Lab terus berusaha untuk menyediakan perlindungan yang terbaik untuk pengguna kami – fail peribadi dan privasi – dari penjenayah siber. Sememangnya, langkah-langkah keselamatan akan menjadi lebih berkesan jika pengguna mengikuti amalan internet lebih selamat. Seperti melindungi peranti mereka dan akaun dengan kata laluan yang kukuh, mengelakkan memuat turun fail dari sumber yang tidak dipercayai, dan menjalankan imbasan biasa untuk ancaman siber pada komputer mereka. “Kata Encik Jimmy Fong.

Pengenalan Kaspersky Internet Security 2016 adalah tepat pada masanya dengan kajian yang menunjukkan bahawa rakyat Malaysia mengalami “Digital Amnesia”, tingkah laku manusia di mana orang mengambil jalan keluar dengan kepercayaan yang diberikan kepada peranti mereka untuk menyimpan maklumat penting dan bukannya percaya kepada ingatan mereka atau kuasa otak. Kebergantungan pada peranti mudah alih keupayaan ingatan manusia akan secara aktif menggalakkan fikiran kita untuk memadam maklumat.

Menurut kajian yang dijalankan oleh Kaspersky Lab pada Digital Amnesia, negara-negara yang mengambil bahagian faired hampir sama pada pergantungan kepada Internet dan peranti mudah sebagai alat untuk mengingati dan sebagai lanjutan daripada otak mereka. 91% rakyat Amerika dan 89.3% daripada Malaysia bergantung kepada Internet dan peranti mudah diikuti oleh orang Eropah pada 79.5%. Kebergantungan pada peranti untuk menyimpan data kami tumbuh selari dengan pendedahan kepada ancaman siber.

Ketidakupayaan untuk mengingati maklumat penting dan lebih bergantung kepada peranti telah membuat kita lebih terdedah kepada kehilangan data atau data dikompromi. Walaupun talian-membolehkan peranti mengingati segalanya tetapi pada masa yang sama ia meninggalkan kita terdedah kepada ancaman dan kelemahan, ” kata Encik Fong

Pada suku kedua 2015, Makmal Kaspersky dapat mengesan 379 juta serangan dari sumber dalam talian di seluruh dunia. Manakala produk keselamatan Kaspersky Lab mudah alih dapat mengesan 291.887 program berniat jahat pada suku yang sama. Mobile Ransomware juga mencatatkan jumlah besar kes-kes dalam suku pertama 2015 dengan 23.2% daripada ancaman mudah alih baru pada Q1 2015. Encik Fong berkata demikian ketika di TECHBIZ @ Malaysia IT Fair, acara perniagaan-ke-perniagaan pertama yang terdiri daripada platform perniagaan, seminar dan pameran. Kaspersky Lab merupakan penyampai acara.

Merujuk Pengurus Besar Unified Distribution Technology Sdn Bhd, Cik June Lee, Kaspersky Lab adalah promoter kuat perlindungan yang lebih baik digital dalam kedua-dua pengguna dan ruang perusahaan, seperti yang dibuktikan melalui sokongan jangka panjang dan penajaan Pameran IT Malaysia, dan kini TECHBIZ.

Sebagai penganjur, kita faham bahawa ramai pengguna dan perniagaan menghadapi masalah ekonomi untuk membeli produk luar negara disebabkan oleh kadar pertukaran mata wang yang tidak stabil. Kaspersky Lab menawarkan Kaspersky Internet Security 2016 pada harga lebih berpatutan berbanding tahun lepas, untuk perlindungan digital unggul. Inilah cara Kaspersky Lab dan Unified Distribution Technology Sdn Bhd memainkan peranan untuk membantu pengguna dengan krisis kewangan global, “kata Ms Jun

Semasa Malaysia IT Fair, pengguna diberi tawaran hebat iaitu anda boleh dapatkan dua lesen “KIS 2016 3-pengguna 1 tahun” untuk nilai satu harga “KIS 2016 lesen 3-pengguna 1 tahun”, iaitu RM 29.80 setiap lesen pengguna. Kita perlu memberi perlindungan digital yang boleh digunakan kepada lebih ramai orang. Kaspersky Lab telah laksanakan untuk rakyat Malaysia dengan KIS 2016, “kata Encik Fong

Ciri-ciri Utama Kaspersky Internet Security 2016.

  1. Private Browsing
  2. Change Control
  3. Privacy Cleaner
  4. Webcam Protection

Pelancaran Kaspersky Lab KIS & KAV 2016 Di Malaysia IT Fair 2015 Pelancaran Kaspersky Lab KIS & KAV 2016 Di Malaysia IT Fair 2015

Harga asal Kaspersky Internet Security 2016 bernilai RM 100 untuk 1 lesen dan ia boleh didapati di seluruh negara. Jadi, dapatkan segera sementara promosi masih berlangsung!

www.facebook.com/malaysiaitfair

www.malaysiaitfair.com.my

Previous

TechBiz @ Malaysia IT Fair

Perlancaran Album Shazzwan Titipan Banduan Muda

Next

2 thoughts on “Pelancaran Kaspersky Internet Security 2016 Di Malaysia IT Fair 2015”

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.