#AABC 2nd Anniversary Party Bertemakan Pakaian Kebangsaan

| |

Malam kemuncak #AABC 2nd Anniversary Party bertemakan Pakaian Kebangsaan. Jadi dari semua negara yang dijemput. Blogger akan memakai pakaian tradisional. Tetamu kehormat juga memakai pakaian tradisi Thailand. Sepanjang malam akan diadakan aktiviti. Makan-makan dan lucky draw. Hehehe.

Mr. Santisuk Klongchaiya (Head of Commercial, TAA) juga turut memberi kata-kata ucapan, kemudian beliau juga akan mengumumkan pemenang #AABC 2nd Anniversary Photo Hunt. Selain itu pertandingan Best Dressed Award pun ada. Saingan sengit sangat. Sebab semuanya berpakaian cantik-cantik. Hehehehe.

#AABC 2nd Anniversary Party Bertemakan Pakaian Kebangsaan

Ruby hanya mengenakan pakaian songket milik mak ruby. Hahaha. Ambil je apa yang ada di dalam almari. Weehuuu.

#AABC 2nd Anniversary Party Bertemakan Pakaian Kebangsaan#AABC 2nd Anniversary Party Bertemakan Pakaian Kebangsaan #AABC 2nd Anniversary Party Bertemakan Pakaian Kebangsaan #AABC 2nd Anniversary Party Bertemakan Pakaian Kebangsaan #AABC 2nd Anniversary Party Bertemakan Pakaian Kebangsaan #AABC 2nd Anniversary Party Bertemakan Pakaian Kebangsaan #AABC 2nd Anniversary Party Bertemakan Pakaian Kebangsaan

 

Tamatlah #AABC 2nd Anniversary Party! Tahniah kepada semua pemenang. Semuanya adalah pemenang, masing-masing turut serta memainkan peranan lakukan Photo Hunt dan bergaya sakan dengan pakaian tradisional. Barulah nampak keayuan dan kekacakan diri perserta. Ketika malam itu juga Ruby baru tahu, ohh itu pakaian lelaki Thailand, oh itu pakaian wanita Thailand, oh macam tu rupanya Hanbok, oh itu pakaian TIbet. Ada yang pakai aksesori lagi ha. Banyak pula tu. Rasanya satu luggage penuh pakaian untuk #AABC 2nd Anniversary Party je kot. Hahaha. Well done! Mungkin next time tema fantasy pula la. So, semua akan jadi Putera Raja dan Puteri yang baik-baik aje. Lepas tu kostum Maleficent ramai pula pakai. Hahaha. Susah juga juri nak pilih pemenang.

Tema pakaian kebangsaan ini memang bagus. Sama ada ingin tampil seksi atau kasual. Terserah ikut keselesaan masing-masing. Seperti pakaian tradisional Malaysia, kita banyak pakaian berbilang bangsa. Baju Kurung, Baju Melayu, Baju Kebaya, Saree, Cheong Sam, Pakaian Puteri Bangsawan, Pendekar, Batik, Songket, pakaian kaum Iban, Bidayuh dan banyak lagi!. Jadi, bagi negara Malaysia ia amat mudah kan? Semua kita ada. Bersyukur kerana kita berbilang bangsa.

Jumpa lagi tahun depan!

Trip ini ditaja sepenuhnya oleh Air Asia Malaysia dan Air Asia Thailand. Terima kasih Air Asia! Bagi blogger yang berminat nak join AABC boleh emel ke maa_corpcomm@airasia.com

Previous

AABC 2nd Anniversary Photo Hunt

Wajib Asingkan Sampah Demi Masa Depan

Next

3 thoughts on “#AABC 2nd Anniversary Party Bertemakan Pakaian Kebangsaan”

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.