Playtime with Didi & Friends Kini Di The Mines Shopping Mall

| |

Kedai konsep pertama di Malaysia yang menawarkan tunggangan elektronik dan aktiviti-aktiviti kraf bertemakan Didi & Friends telah dibuka di pusat membeli-belah The Mines, pastinya mengujakan buat keluarga yang mempunyai anak-anak kecil dan pra-sekolah!  ZOOMOOV adalah syarikat yang menawarkan pengalaman kanak-kanak dan keluarga dengan Tunggangan Binatang Elektronik yang comel dan aktiviti-aktiviti kraf di Colour Playground, beroperasi di Singapura, Portugal, Indonesia dan Malaysia. ZOOMOOV dibina atas rasa sayangnya kepada kanak-kanak dengan mencipta keseronokan dan cara yang inovatif untuk mereka berhubung dan menikmati setiap detik bersama keluarga dan rakan-rakan.

Playtime with Didi & Friends Kini Di The Mines Shopping Mall

Kedai konsep yang dikenali sebagai Playtime with Didi & Friends itu, adalah hasil kerjasama di antara ZOOMOOV (Malaysia) Sdn Bhd dan pemilik Didi & Friends IP – DD Animation Studio Sdn Bhd (Digital Durian) dan Astro Malaysia Holdings Berhad (Astro). Pengurus Besar ZOOMOOV (M) Sdn Bhd, Ms Larisa Siah berkata kedai konsep tersebut merealisasikan impian ZOOMOOV dalam memberikan pengalaman tunggangan elektronik dan kraf kepada kanak-kanak dan keluarga menerusi karakter kesayangan ramai Didi & Friends, program TV pra-sekolah yang terkenal di Malaysia.

Playtime with Didi & Friends Kini Di The Mines Shopping Mall

Di majlis pelancaran kedai konsep itu hari ini, 30 kanak-kanak daripada dua rumah anak-anak yatim: Rumah Bakti Al-Kausar dan Rumah Amal Limpahan Kasih diraikan dengan penuh meriah dengan Didi &  Friends. Mereka bukan sahaja dihiburkan dengan tunggangan muzikal Didi, Nana dan Jojo, tetapi turut meluangkan masa, bergambar bersama maskot-maskot dan mencuba pelbagai aktiviti kraf. Mereka kemudiannya dijamu dengan hidangan berbuka puasa di restoran Timur Tengah di pusat membeli-belah itu, iaitu Almendi’s.

Peminat-peminat lagu kanak-kanak popular kini boleh menaiki tunggangan muzikal Didi, Nana dan Jojo (RM10 untuk tunggangan 5minit atau RM20 untuk tiga tunggangan 5 minit), menyertai aktiviti-aktiviti kraf, melawati kedai mini dan menikmati sesi nyanyian santai di kedai konsep tersebut.

Playtime with Didi & Friends Kini Di The Mines Shopping Mall

Pengurus Komunikasi Pemerasan, The Mines, Ms Paulin Lim berkata, aktiviti-aktiviti Playtime with Didi & Friends yang menggalakkan hubungan antara anak-anak dan ibu bapa melengkapkan profil pengunjung keluarga muda pusat membeli-belah tersebut. Beliau menambah bahawa The Mines berbesar hati untuk menyediakan ruang tersebut bersama-sama ZOOMOOV agar keluarga dapat meluangkan masa bersama.

Encik Sinan Ismail, Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengarah Digital Durian, mengulas mengenai kerjasama dengan ZOOMOOV. “Selaku pemilik kepada Didi & Friends IP, ada tiga perkara utama yang ingin kami capai; untuk menggembirakan kanak-kanak, untuk memberikan pengalaman Didi & Friends di luar kaca TV, dan untuk menggalakkan aktiviti kekeluargaan di antara anak-anak dan ibu bapa. Playtime with Didi & Friends memenuhi ketiga-tiga perkara yang kami inginkan. Kami berharap agar kanak-kanak dan ibu bapa menikmati masa yang menyeronokkan bersama-sama.”

“Kami sentiasa mencari pengalaman yang menyeronokkan dan mendalam untuk ditawarkan kepada peminat setia Didi & Friends, sama ada mereka adalah di antara jutaan pelanggan Astro yang menonton menerusi saluran linear atau ‘on demand’, pelanggan Youtube yang kini mencecah lebih 500,000 dan telah menyumbang kepada lebih setengah billion tontonan dalam tempoh tiga tahun, atau ribuan keluarga yang membeli barangan dan menghadiri acara-acara kami.”

Playtime with Didi & Friends Kini Di The Mines Shopping Mall

Menurut Mr. Goh Hsu-Teik, Ketua Animasi & Barangan Astro: “Meluaskan cadangan 360 kami kepada para peminat kami, Playtime with Didi & Friends menjanjikan sesi penuh keseronokan untuk ibu bapa dan kanak-kanak yang pernah menyanyi dan menari bersama-sama Didi & Friends di TV, dalam talian dan di pawagam – dan kini mereka boleh menunggangnya!”

“Membawa ZOOMOOV ke Malaysia adalah seseuatu yang menyeronokkan, kini kami ingin menawarkan lebih banyak aktiviti-aktiviti edutainment kepada kanak-kanak. Digital Durian dan Astro adalah rakan kongsi terbaik, kerana Didi & Friends adalah kartun popular dan mempunyai jalan cerita yang menarik. Kami berharap agar semua kanak-kanak di Malaysia akan mendapat satu pengalaman yang menyeronokkan di Playtime with Didi & Friends,” kata Mr. Miguel Pereira, Rakan Kongsi ZOOMOOV.

www.facebook.com/ZOOMOOV

www.facebook.com/playtimewithdidi

www.instagram.com/zoomoov.my

www.instagram.com/playtimewithdidi

Previous

Inisiatif CSR Quill City Mall Bersama Fattah Amin Dan Nur Fazura

Prettysuci.com Portal Produk Kecantikan Halal

Next

7 thoughts on “Playtime with Didi & Friends Kini Di The Mines Shopping Mall”

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.