Cerah Berseri Bersama Hakubi White C Plus

| |

Cerah Berseri Setelah Mengamalkan Hakubi White C Plus. Assalammualaikum semua! Ruby nak berkongsi satu cara untuk memulihkan kulit kita yang sering bertukar menjadi gelap akibat selaran matahari. Produk ini membantu memulihkan kulit. Mengembalikan kepada warna kulit asal. Bukannya senang nak cerahkan kulit kan? Melalui pengelaman ruby, nak cerahkan balik kulit ni ketika 44 hari berpantang dulu aje. Hahaha. Memang berjaya putih kembali. Bila sambung balik travel, gelap balik la. Huwaaaa! Terus kena tukar warna foundation dan mekap. Lipstik warna pink tak boleh la nak pakai masa muka sedang sunburned kan? HAHAHA!

Cerah Berseri Setelah Mengamalkan Hakubi White C Plus Dan Hakubi C Gel

Kebiasaannya menjadi masalah kepada kaum wanita apabila selepas selaran matahari kita tidak rawat. Maka wujudlah ‘freckles’, pigmentasi, jerawat, kedutan dan kulit kering hasil dari gaya hidup kurang sihat, tekanan dan ketidakseimbangan hormon. Ramai wanita alami keadaan ini, tetapi membiarkan sahaja keadaan berterusan tanpa rawatan adalah memudaratkan.

Nak cantik perlu ambil masa, inikan pula untuk mencerahkan kulit. Lagi lah perlukan banyak lagi masa. Kan?

Sebagai jawapan untuk masalah ini, Sato Pharmaceutical Co Ltd, satunya nama yang tertubuh dalam penjagaan kesihatan di Jepun, dengan kehadirannya di Amerika Syarikat, Eropah dan Asia, telah melancarkan satu siri pemutihan baru iaitu siri Hakubi White C  yang mengandungi L-Cysteine, Vitamin C dan B6 untuk kulit yang lebih sihat.

Dua produk utama adalah Hakubi White C Plus dan Hakubi White C Gel. Produk ini mengandungi formula yang unik menggalakkan kesihatan kulit dengan membaik pulih tanda pigmentasi, ‘freckles’ dan kulit kering disebabkan oleh tekanan dan gaya hidup yang tidak sihat. Hakubi White C Plus menawarkan makanan tambahan kesihatan untuk kegunaan harian dalaman. Ia mengandungi Vitamin C, L-Cysteine, Vitamin B6 dan Panthothenate Kalsium dan diambil secara oral 2 biji untuk 3 kali sehari.

Hakubi White C Plus

Cerah Berseri Bersama Hakubi White C Plus Cerah Berseri Bersama Hakubi White C PlusCerah Berseri Bersama Hakubi White C Plus Cerah Berseri Bersama Hakubi White C Plus

Hakubi White C Plus, yang mengandungi Vitamin C, L-Cysteine, Vitamin B6 dan Pantothenate Kalsium adalah supplimen oral kegunaan harian untuk memperbaiki secara dalaman:

 • Vitamin C adalah antioksidan. Ia menggalakkan penyembuhan.
 • Vitamin C dan L-Cysteine menjaga kesihatan tubuh badan
 • L-Cysteine menggalakkan metabolisme kulit.
 • Kalsium Pantothenate atau Vitamin B5 membantu Vitamin C kerana ia berfungsi ia membantu dalam metabolisme karbohidrat serta lemak dan mempunyai kesan detoksifikasi.
 • Vitamin B6 mengaktifkan metabolisme kulit. Ia membantu menjana semula kulit.

Hakubi White C Gel

Cerah Berseri Bersama Hakubi White C Plus Cerah Berseri Bersama Hakubi White C Plus Cerah Berseri Bersama Hakubi White C PlusCerah Berseri Setelah Mengamalkan Hakubi White C

Hakubi White C Gel dengan kandungan derivatif Vitamin C dan anda boleh amalkan dengan menyapu gel ke atas kulit wajah anda. Ia akan meresap dan mengurangkan tanda dan pigmentasi. Ia juga membantu pengeluaran melanin dan menggalakkan metabolisme kulit untuk terus sihat serta berseri. Bau gel ini sangat harum dan segar. Ruby sering gunakan ketika di awal pagi selepas mandi dan sebelum tidur selepas mandi. Sejuk je muka. Hehe.

Gel jernih ini mengandungi derivatif Vitamin C dan Ekstrak Licorice yang memperbaiki kulit secara luaran:

 • Meresap ke dalam kulit untuk membersihkan kulit wajah.
 • Menyekat pengeluaran melanin dan melindungi daripada kecacatan dan ‘freckles’.
 • Menganjalkan, membersih dan memperbaiki keadaan kulit.
 • Melembap dan melindungi kulit.
 • Menghalang kulit kering dan jerawat.
 • Kesan antioksidan menghalang jerawat dan mengurangkan pengoksidaan lemak.
 • Ekstrak Licorice atau Glycyrrhizate Dipotassium dalam gel bertindak sebagai agen anti-radang untuk melegakan kerengsaan.
 • Menghalang bintik selepas rawatan.

Harga Produk Hakubi

Cerah Berseri Setelah Mengamalkan Hakubi White CHakubi White C Plus dan Hakubi White C Gel boleh didapati di semua cawangan SASA dan Watsons terpilih di seluruh Malaysia. Dapatkan produk Hakubi White C Plus dan Hakubi White C Gel di mana-mana cawangan SASA & Watsons. Juga boleh didapati talian laman Watsons melalui URL dibawah:

Hakubi White C Plus 180 biji RM 122.85

Hakubi White C Gel 20G RM 97.41

Semoga perkongsian ini bermanfaat. Selamat mencuba dan good luck!

www.facebook.com/hakubimalaysia

Previous

Western Digital Perkenalkan 3 Storan Pengguna Baharu

Intensif Teknik Pernafasan dan Postur Bersama Feexa Nicoll

Next

21 thoughts on “Cerah Berseri Bersama Hakubi White C Plus”

 1. Betul la orang kata, vitamin c memang ketara kesan nya kat kulit.
  Annur pun “ter” cantik secara tak sengaja sebab amalkan supplement mengandung yang ada vitamin c..hihi

  Reply
 2. Patut lah Rubi makin cerah setiap hari dah lama tak jumpa tengok kat gambar jer hehehehe tapi wanita yang dah bekerluarga ada anak perlu penjagaan lebih macam ni sebab nanti rumahtangga setiasa bahagia hehehehe..

  Reply
 3. Kalau nak kulit cantik kena la berani invest skit kan untuk product yang terbaik…akak pun kalau boleh nak kulit putih..tak yah putih sangat just cerah skit je..vit c macam kita sedia maklum bagus untuk kulit..but make sure kena pandai cari yang betul2 selamat dan diluluskan KKM…kan?

  Reply
 4. Wah. Terima kasih share. Memang perlukan sangat-sangat ni. Masa mandi kat Bangi Wonderland ritu kulit dah bertukar warna. heh. nak putih balik. tapi nanti putih sangat tak?

  Reply

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.