Bukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City Ampang

| |

Bukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City Ampang. Assalammualaikum semua, hari ini ruby ingin berkongsi tentang F45 Training. Ruby memang takut nak masuk gim sebab risau tidak boleh beri komitmen. Yelah nak bayar bulan-bulan dan datang ke gim mesti ada visi. Contohnya visi nak kurus. Kahkahkahkah. Tapi, nak kurus perlu ada objektif yang betul. Kalau pergi gim tiada personal trainer dan tidak jaga pemakanan sampai bila-bila tidak akan kurus.

Sejak dah menginjak ke usia 30-an ni. Ruby dah mula fikir taknak kurus, tapi nak fit dan sihat. Ruby sedar metabolisma dah semakin perlahan. Malah bahagian perut sangat susah nak slim. Ruby pernah aktif sukan hoki, menari, join larian marathon dan mendaki gunung. Tapi itu ambil masa yang lama. Perlu travel dan tinggalkan anak-anak dan suami lagi.

Bukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City Ampang

Bukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City Ampang

Alternatif lain untuk kekal sihat dan fit adalah mencari gim berdekatan rumah. Tapi taknak gim biasa-biasa. Nak yang ada trainer sentiasa dan musik up to date yang boleh beri semangat. Ruby diperkenalkan dengan F45 Training cawangan Ampang. Jika anda mempunyai masalah untuk memulakan rutin sihat secara berstruktur, ini lah masanya untuk mencuba F45 Training. Functional (F45) Training, sebuah gimnasium francais berasal dari Australia, kini dibuka secara rasmi di Jalan Ampang, Kuala Lumpur bagi memenuhi keperluan warga kota.

F45 Training Ampang menawarkan lebih 3,000 jenis latihan kecergasan dan senaman. Semua pelatih yang hadir adalah di bawah pemantauan barisan jurulatih profesional.

Menurut pemiliknya Tengku Daud Shah di dalam satu majlis pelancaran di Jalan Ampang. Pihak kami berhasrat menjadikan F45 Training sebagai hab sosial dengan fasiliti bertaraf dunia. Oleh itu, kami menawarkan lebih 3,000 jenis latihan dan senaman yang berbeza buat pelatih yang hadir dan dikendalikan oleh 8 jurulatih profesional yang berpengalaman. Istimewa di F45, setiap hari, minggu dan bulan, program latihan buat pelatih yang mendaftar masuk akan berubaha dari semasa ke semasa,” kata Tengku Daud Shah, Pemilik F45 Training Ampang di samping turut memaklumkan bahawa F45 Training Ampang merupakan cawangan ketiga, selepas KLCC dan Mont Kiara.

Selain menyasarkan pembukaan cawangan di seluruh Malaysia, cawangan F45 Training dijangka akan dibuka di Damansara West, PJ New Town, Mid Valley, Bangsar, Damansara Heights, Mutiara Damansara dan Desa Park dalam waktu terdekat.

Berkonsepkan gimnasium ekspres, F45 Training Ampang telah beroperasi selama tujuh bulan dan kini dibuka semula kepada umum setelah menjalani pengubahsuaian selama 3 minggu. Majlis pelancaran tersebut turut dihadiri bekas pemain ragbi kebangsaan dan pemain bola sepak UiTM FC, Anwarul Hafiz, selebriti Hannah Tan dan penyanyi kumpulan Pretty Ugly, Neves.

Hollywood Circuit F45 Training M City Ampang

F bermaksud Functional Training yang menggunakan seluruh badan anda untuk melaksanakan semua cabaran menggunakan facilities yang disediakan. Manakala 45 adalah jangka masa selama 45 minit untuk satu sesi kelas. Seperti Hollywood Circuit, ada 27 cabaran dalam masa 45 min. Jadi, 40 saat untuk satu cabaran. Gigih

Latihan ini direka oleh F45 Athletics dan Peak Performance Department yang menyediakan lebih daripada 3,000 latihan yang berlainan, jadi ahli tidak jemu melakukan latihan di F45 Training. Di sini terdapat 27 kelas, kelas paling top adalah Hollywood : Circuit, Flamingo : Athletica (Cardio) dan Romance : ResistanceBukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City Ampang Bukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City Ampang Bukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City Ampang Bukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City Ampang Bukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City Ampang Bukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City Ampang Bukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City Ampang

Bukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City Ampang Bukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City Ampang Bukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City Ampang Bukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City Ampang Bukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City Ampang Bukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City Ampang Bukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City Ampang

 

Aplikasi F45 Training

Setiap kelas yang tersedia anda boleh lihat di aplikasi F45 Training. Tersedia di dalam Apple Store dan Google Play Store. Anda boleh dapatkan informasi kelas kegemaran, waktu anda bersedia atau jurulatih kegemaran anda.

Google Play Store : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fitnessmobileapps.f45training&hl=en

Apple Store : https://itunes.apple.com/my/app/f45-training/id946427655?mt=8

Bukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City Ampang Bukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City Ampang Bukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City Ampang Bukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City AmpangBukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City Ampang

Kelas Holywood

Bukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City AmpangBukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City Ampang

Kelas All Star

Bukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City AmpangBukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City Ampang

Kelas FoxtrotBukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City AmpangBukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City Ampang

Di dalam aplikasi ini jelas mempunyai maklumat tentang kelas, jurulatih, masa, penerangan aktiviti dan lokasi gim.

Pakej F45 Training

Pastinya anda tertarik dengan program yang disediakan oleh F45 Training kan? Berikut adalah pakej F45 Training. Anda boleh pilih pakej yang bersesuaian dengan gaya hidup anda.

Bukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City Ampang

Waktu Operasi F45 Training

Setiap hari ada kelas. Pada hari biasa Isnin hingga Jumaat sebanyak 7 kelas akan diadakan setiap hari. Manakala sabtu dan ahad ada 3-4 kelas setiap hari. Bergantung kepada permintaan pelatih yang ingin sertai.

Gimnasium ini dibuka pada 6.30AM – 9.30PM. Last kelas 8pm – 9pm. Jika anda ingin kepastian, boleh hubungi pihak F45 Training M City Ampang atau muat turun aplikasi F45 Training.

Pengalaman Ruby di F45 Training M City Ampang

Bukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City Ampang

Ruby sentiasa suka aktiviti kecergasan. Apabila usia meningkat, sikap malas bersenam pasti muncul. Sering sibuk dengan urusan harian bukanlah alasan. Ini kerana dikala usia 30-an kadar metabolisma kita rendah. Masa inilah kita kena paksa badan kita pula untuk kekal mejaga kesihatan. F45 Training adalah aktiviti senaman masa kini. Jika dulu kita sering tonton jurulatih mengajar di VCD, Youtube dan pada hari sukan. Sekarang anda boleh sertai kelas yang memang fokus rutin senaman sebegini.

Ruby akan datang kembali ke F45 Training Ampang. Suka rutin senaman begini. Ruby boleh set masa untuk bersenam 1 jam 1 hari dan teruskan gaya hidup sibuk selepas kelas. Rasa lebih fun dan exciting. Jurulatih Stuart Sikim dan trainer lain sentiasa ada duk perhati kot kot salah step kan. Lepas tu lagu-lagu masa latihan pun best! Terus bersemangat! Selain itu, peralatan di gim F45 Training sangat lengkap! Boleh cuba semua rutin senaman. Jangan risau, jurulatih ada!

F45 TRAINING AMPANG
R-6-G, M City Ampang, 326 Jalan Ampang, 50450 Ampang, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
+6012 440 5504
www.f45training.my/Ampang
[email protected]
www.facebook.com/f45ampang
www.instagram.com/f45_training_ampang

Previous

Jus GlamoHealth Membantu Pesakit Batu Karang

Cawangan Keempat MAX Fashion Kini Di 1Utama

Next

24 thoughts on “Bukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City Ampang”

  1. Kak Ruby! Macam best je kan kalau masuk kelas gym ni, cuma komitmen tu akan bertambah satu lagi dan mesti susah nak disiplinkan diri cuma bagi sesiapa yang kental dan ingin capai target mesti akan fokus betul-betul ke gym. Tahniah F45 Training M City Ampang atas pelancaran pusat training ini. 3000 jenis latihan kecergasan tu yang penting, terbaikkkkk!

    Reply
  2. Bestnya gym F45 Training ni. Bila dah sibuk kerja rasanya tak sempat langsung nak exercise. Nak cari juga masa yang sesuai kalau tak mana nak fit kan. Semoga sis Ruby dapat fit dan bertenaga lagi.

    Reply
  3. Saya sekarang ni paksa diri nak join satu program bersenan dekat shah alam. Dah register semua, tetibe dieorang tukar timing pulak sesuka hati. Dah saya tak boleh nak join. Dieorang dah lah tukar timing tak tanya dulu ok ke tak. Pastu bile saya kata tak boleh join waktu tu, dieorang kata tak boleh refund sebab barang-barang semua dah prepare. Geram betul., Memang dah pangkah coach dia sekarang ni

    Reply

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.