Bufet Ramadan 2018 “Taste of ASEAN” D’Saji KL Titiwangsa

| |

Bufet Ramadan 2018 “Taste of ASEAN” D’Saji KL Titiwangsa. Assalammualaikum semua, alhamdulillah Ramadan makin tiba. Lagi satu bulan sahaja lagi! Harap-harap anda semua dah ganti puasa! Hehe. Hari ini ruby ingin kongsikan Buffet Ramadan dari Restoran Terapung S’Saji KL Titiwangsa. Jika dulu, masa zaman sekolah ruby buat majlis akhir tahun pelajar sekolah tingkatan 5 disini. Lokasi yang menggamit memori. Setelah 3 tahun di ambil alih oleh Felda D’Saji, ia lebih meriah dengan juadah. Tidak kira apa sahaja acara, ia sesuai untuk anda makan tengahari bersama anak-anak. Restoran yang menawarkan buffet sarapan, makan tengahari dan ala-carte. Manakala jika ingin mengadakan majlis perkahwinan, akikah atau sebagainya. Ia amat sesuai.

Bufet Ramadan 2018 “Taste of ASEAN” D’Saji KL Titiwangsa

Bufet Ramadan 2018 “Taste of ASEAN” D’Saji KL Titiwangsa Bufet Ramadan 2018 “Taste of ASEAN” D’Saji KL Titiwangsa Bufet Ramadan 2018 “Taste of ASEAN” D’Saji KL TitiwangsaSeiepas lapan tahun menawarkan Buffet Ramadan, D’Saji Restoran & Cafe kembali menawarkan Bufet Ramadan 2018 dengan variasi yang lebih menarik serta peibagal. Bufet Ramadan kali ini diadakan di dua lokasi utama iaitu di RESTORAN D’SAJI KL TITIWANGSA dan LAKE CEMPAKA VILLA, BANGI.

Dengan sasaran seramai 20,000 pengunjung dan sasaran jualan sebanyak RM 1.2 juta, Restoran D’Saji KL Titiwangsa memperkenalkan tema Taste of Asean pada tahun lni. Tema kali ini bakal menyaksikan menu utama 10 negara Asean iaitu Thailand, Filipina, Indonesia, Laos, Kemboja, Viienam, Myanmar, Brunei, Singapura dan Malaysia sendiri.

Variasi menu ini akan menarik minat mereka yang sering mencari menu yang pernah mereka rasa ketika berkunjung ke negara tersebut. Di dalam masa yang sama, variasi menu ini juga akan dicari oieh mereka yang menginginkan sesuatu yang baharu. Apa yang pastinya menu piiihan dari Asean ini akan sentiasa diingati. Uniuk tema TASTE OF ASEAN ini, D’Saji Resioran & Cafe bakal menyediakan 120 menu sepanjang buian Ramadan tahun inl.

Bufet Ramadan 2018 “Taste of ASEAN” D’Saji KL Titiwangsa
En Ahmad Zaki Abdullah; CEO of Felda D’Saji

Bufet Ramadan 2018 “Taste of ASEAN” D’Saji KL Titiwangsa Bufet Ramadan 2018 “Taste of ASEAN” D’Saji KL Titiwangsa

 

Harga Bufet Ramadan 2018 “Taste of ASEAN” D’Saji KL Titiwangsa

Bufet Ramadan 2018 “Taste of ASEAN” D’Saji KL Titiwangsa

Bufet Ramadan 2018 “Taste of ASEAN” D’Saji KL Titiwangsa menawarkan makanan terkenal dari 10 negara ASEAN. Diskaun 50% diberikan pada 1 hingga 3 Ramadan! Terhad kepada 100 pelanggan walk-in pada hari tersebut sahaja!

Ramadan Buffet D’Saji Special 50% 1,2,3 Ramadan (Walk-in terhad kepada 100 pembeli) :
Kanak-kanak 4-12 tahun RM 51 = 25.50
Dewasa 12 tahun keatas RM 85 = 42.50

16 Mac – 16 April :
Kanak-kanak 4-12 tahun RM 51 = 34
Dewasa 12 tahun keatas RM 85 = 68

16 April – 16 Mei :
Kanak-kanak 4-12 tahun RM 51 = 45
Dewasa 12 tahun keatas RM 85 = 79

Juadah “Taste of ASEAN” D’Saji KL Titiwangsa

Bufet Ramadan 2018 “Taste of ASEAN” D’Saji KL Titiwangsa Bufet Ramadan 2018 “Taste of ASEAN” D’Saji KL Titiwangsa Bufet Ramadan 2018 “Taste of ASEAN” D’Saji KL Titiwangsa Bufet Ramadan 2018 “Taste of ASEAN” D’Saji KL Titiwangsa Bufet Ramadan 2018 “Taste of ASEAN” D’Saji KL Titiwangsa Bufet Ramadan 2018 “Taste of ASEAN” D’Saji KL Titiwangsa Bufet Ramadan 2018 “Taste of ASEAN” D’Saji KL Titiwangsa Bufet Ramadan 2018 “Taste of ASEAN” D’Saji KL Titiwangsa Bufet Ramadan 2018 “Taste of ASEAN” D’Saji KL Titiwangsa Bufet Ramadan 2018 “Taste of ASEAN” D’Saji KL TitiwangsaBufet Ramadan 2018 “Taste of ASEAN” D’Saji KL Titiwangsa Bufet Ramadan 2018 “Taste of ASEAN” D’Saji KL Titiwangsa Bufet Ramadan 2018 “Taste of ASEAN” D’Saji KL Titiwangsa Bufet Ramadan 2018 “Taste of ASEAN” D’Saji KL Titiwangsa Bufet Ramadan 2018 “Taste of ASEAN” D’Saji KL Titiwangsa

Masakan Asli Melayu di Lake Cempaka Villa, Bangi

Manakala LAKE CEMPAKA VILLA, Bangi mensasarkan pengunjung seramai 6000 orang dengan sasaran jualan sebanyak RM250k. Lokasi lnl pula menawarkan menu makanan dengan tema Masakan Melayu Asli dan BBQ. Dengan 80 menu utama, Lake Compaka Villa, Bangi akan menjadl pillhan mereka yang senliasa rindu kepada masakan asli Melayu.

Kemudahan Surau yang berkapasiti 200 orang akan memberi keselesaan kepada semua. Surau tambahan juga akan dibuka jika bllangan pengunjung mencecah 800 orang ke alas. Bagl yang menginglnkan hidangan berbuka puasa secara privasi. D’Sajl Restoran & Cafe turut menyediakan tiga jenis dewan darl berkapasiti 50 sehingga 450 orang untuk dipllih.

Dengan seorang Execufive Chef, dua orang Chef de Partie, sepuluh tukang masak dan BO petugas di D’Saji Restoran & Cafe bersedia unluk menerima pelanggan sepanjang Ramadan ini.

Harga Bufet Ramadan 2018 Lake Cempaka Villa, Bangi

Manakala di Lake Cempaka Villa, Bangi, harga bufet Ramadan ialah RM58 seorang. Pelanggan boleh membuat pembelian awal dengan nilai RM49 seorang mulal 17 Mac sehingga 16 April 2018. Tempahan boleh dibual menerusi lalian 03-40210098.

Video Pelancaran “Taste of ASEAN” D’Saji KL Titiwangsa

Ramadan pada tahun 2018 dijangka jatuh pada 17 Mei 2018 bersamaan 1 Ramadan 1439 Hijrah. Kita nantikan pengumuman rasmi oleh Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja, Datuk Seri Syed Danial Syed Ahmad yang akan diisytiharkan pada tarikh program mencerap anak bulan Ramadan pada 15 Mei 2018 bersamaan 29 Syaaban 1439H

www.facebook.com/restoranterapungtitiwangsa
www.feldadsaji.com.my
www.instagram.com/dsajikltitiwangsa

Previous

Inovasi Suis Baru AvatarOn Daripada Schneider Electric

Pelancaran Muzik Video Jaga Hati Oleh Bienda Dan CARRISA RTW x Bienda

Next

26 thoughts on “Bufet Ramadan 2018 “Taste of ASEAN” D’Saji KL Titiwangsa”

 1. D’saji Titiwangsa mmg antara yang menjadi sebutan bila ramadhan. lokasi strategik dan makanan boleh tahan sedap.. Liez dah 4 kali kesana bila berbuka.. tgk makanan tupun dah tahu sedap dan menyelerakan

  Reply
 2. Berpuasa itu mengajar kita untuk menghayati erti susah payah orang susah. Dan lebih penting mengajar kita bertakwa. Semoga puasa kita di terima dan bukan setakat dapat haus dan lapar sepanjang sebulan

  Reply
 3. Bagi mommy yang tak pernah ke oversea ni, kira satu peluang untuk merasa masakan dari negara lain.. kemudian promosi harga pon menarik sangat. Rugi lah yang berdekatan tak ambil peluang ni

  Reply
 4. Menarik pula sebab ada juadah dari negara-negara ASEAN kan. Takde la kita asyik jumpa juadah yang sama. Harga pun quite reasonable. So, adakah Ruby akan bawa Rawlins berbuka kat sana kelak? Hehe

  Reply
 5. Lauk pauk menarik…
  Harga pun masih dikira berpatutan kan..
  Kalau tak tau nak masak apa bulan puasa nanti..boleh la terjah buffet ramadan sini kan

  Reply
 6. Bestnya saya perasan da mula dah demam buffet ramadhan promosi.
  Menarik untuk ditimbang tara dan cuba mana yang berkesempatan.
  By the way gulai tu mengenceskan saya. Wuuu

  Reply
 7. Wah bestla bufet kat sini.

  Macam-macam masakan pelbagai negara tu.
  Biasanya kalau bufet je tema tradisi.
  Tapi ni banyak makanan boleh makan. huhu

  Takyah gi overseas dah.

  Reply
 8. Bestnya tengok lauk pauk kampung. Sis kalau bulan puasa tetap cari nasi n lauk kampung, baru terasa kemeriahan suasana kat kampung gitu.
  D’saji tak pernah cuba lagi..nanti kalau geng2 nk ajak berbuka kat luar..sis nak ajak gi sini lah. Nampak sedap n selesa

  Reply
 9. Wow, they serve food from different country in one restaurant. That looks unique and the buffet looks interesting. I think the diners will love it as they get to try variety of food.

  Reply

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.