Pelancaran Muzik Video Jaga Hati Oleh Bienda Dan CARRISA RTW x Bienda

| |

Pelancaran Muzik Video Jaga Hati Oleh Bienda & CARRISA RTW x Bienda. Bienda memulakan kerjaya nyanyiannya ketika berumur 12 tahun dengan menganggotai sebuah kumpulan nasyid wanita di Malaysia iaitu Solehah selama 5 tahun bermula dari tahun 1998 hingga 2002. Ruby masih ingat lagi kemunculan Bienda.

Menjadi idol kepada muslimah dan apa sahaja yang dilakukan oleh Bienda pasti menjadi ikutan. Sebagai contoh cara pemakaian hijab, pakaian dan apa sahaja aktiviti harian diikuti. Menjadi sumber inspirasi kepada muslimah seperti ruby. Sebab Bienda ni tidak mempunyai kontroversi dan sentiasa bersih dari gossip. Tup tup keluar lagu best. Hah macam tu la. Rindu betul dengan Bienda.

Pelancaran Muzik Video Jaga Hati Oleh Bienda & CARRISA RTW x Bienda

Pelancaran Muzik Video Jaga Hati Oleh Bienda & CARRISA RTW x Bienda

Bienda, penyanyi yang terkenal dengan muzik bernuansa timur tengah kini kembali mewarnai industrl muzik Malaysia dengan single terbaru beriudul “Jaga Hati”. Lagu tersebut di tulis oleh DJ Fuzz selaku komposer dan Alabbas selaku penulis lirik.

“Jaga Hati“ berkisar tentang memberi kepercayaan kepada seseorang sepenuh hati namun dalam pada itu menghargai pengorbanan seseorang itu dan belajar untuk tidak melukainya.

Bercerita tentang muzik “Jaga Hati”, la nyata berbeza dengan genre yang biasa dibawa oleh Bienda sebelum ini. Keriasama Bienda dengan DJ Fuzz untuk lagu “Jaga Hati“ ini merupakan yang pertama kali, bagi mengubah konsep muzik yang biasa dinyanyikan Bienda yang kini beralih kepada muzik yang lebih rancak DJ Fuzz merupakan komposer yang cukup terkenal dengan lagu-lagu yang catchy.

Irama Moden Beat Pertama Bienda

Lagu “Jaga Hati” merupakan percubaan pertama Bienda untuk lagu berentak irama modem beat yang diselitkan dengan melodi yang berbaur elemen tradisional setelah 4 tahun tidak memasarkan dan menerbitkan lagu baru. la adaiah kesinambungan kembalinya Bienda ke persada nyanyian selepas muncul dalam program Gema Gegar Vaganza yang pertama pada tahun lalu.

Penggambaran muzik video “Jaga Hati” telah dirakamkan di Lombok, Indonesia berlatar belakangkan pemandangan yang indah dengan kerjasama CARRISA selaku pernerbit eksekutif. Muzik video ”Jaga Hati” boleh mula ditonton di saluran Youtube rasmi Warner Music Malaysia pada 13 April 2018 dan lagu “Jaga Hati” juga sudah boleh didapati di semua pelantar digital seperti Spotify, Apple Music, Joox, KKBox , Deezer dan juga iTunes.

Pelancaran Muzik Video Jaga Hati Oleh Bienda & CARRISA RTW x Bienda

CARRISA RTW

CARRISA dengan sukacitanya mengumumkan bahawa ia akan mengadakan Pameran Fesyen Raya yang pertama dengan CARRISA X Bienda di The Glass Suite, Bora Ombak, Putrajaya. Acara ini seiring dengan bulan Ramadan yang semakin hampir dan CARISSA memperagakan ciptaan terkini untuk Koleksi Hari Raya oleh CARRISA .

Butik eksklusif ini terletak di The Strand, Kota Damansara dan cawangan di SACC Mall, Shah Alam. CARRISA menjual pelbagai jenis tudung, shawl, blaus, baju dan skirt. Beg tangan, tote dan klac juga boleh didapati di butik. CARRISA kini telah bekerjasama dengan artis tempatan, Bienda dan telah melantiknya sebagai Duta Carissa. Bienda dan Carissa akan bekerjasama selama satu tahun dan menghasilkan koleksi terkini untuk koleksi Hari Raya CARRISA X Bienda.

Pelancaran Muzik Video Jaga Hati Oleh Bienda & CARRISA RTW x Bienda Pelancaran Muzik Video Jaga Hati Oleh Bienda & CARRISA RTW x Bienda

CARRISA X BIENDA

Koleksi yang tidak perlu diperkenalkan lagi namun tradisional, koleksi ini sesuai untuk musim perayaan yang membawa keanggunan, anugerah dan keselesaan. Koleksi Raya yang siap pakai ini direka dengan baik dan direka dengan unsur-unsur tekstur dan butiran, bermain dengan manik manik dan manik manik di atas kain seperti krep satin, renda chiffon, net, organza dan satin.

Sebagai koleksi eksklusif, ia boleh didapati di butik terpilih daripada dijual dalam talian untuk menjamin kepuasan pelanggan dengan memberi mereka kesempatan untuk mencuba sendiri supaya mereka boleh memilih mengikut keutamaan mereka. Koleksi raya tahun ini, ia telah dihasilkan dalam jumlah yang terhad iaitu 30 pelbagai reka bentuk.

Pelancaran Muzik Video Jaga Hati Oleh Bienda & CARRISA RTW x Bienda Pelancaran Muzik Video Jaga Hati Oleh Bienda & CARRISA RTW x Bienda Pelancaran Muzik Video Jaga Hati Oleh Bienda & CARRISA RTW x Bienda Pelancaran Muzik Video Jaga Hati Oleh Bienda & CARRISA RTW x Bienda Pelancaran Muzik Video Jaga Hati Oleh Bienda & CARRISA RTW x Bienda Pelancaran Muzik Video Jaga Hati Oleh Bienda & CARRISA RTW x Bienda

Ulang Tahun Pertama CARRISA

Acara ini diadakan di The Glass Suite, Bora Ombak, restoran yang terletak di Putrajaya dengan pemandangan tasik indah. Untuk memastikan kejayaan besar ini, kami bekerjasama dengan SDM, Blonde Foundation, Cookies Red Velvet, Narabelle, Jedan, Erin Popiah, CHB Builders, Scha Fadly dan Bora Ombak Putrajaya.

Para hadirin terdiri dairpada selebriti, VVlPs, dan beberapa nama terbesar dalam dunia hiburan dan fesyen. Dengan pertunjukan pembukaan oleh artis artis, Basil, acara itu akan dihoskan oleh Embun, wajah akrab pada acara, diikuti dengan pameran fesyen oleh CARRISA RTW dan CARRISA X Bienda.

Sejak itu, CARRISA akan memperkenalkan Bienda sebagai duta CARRISA. Bienda juga melancarkan MV untuk single baru berjudul ‘Jaga Hati’ di mana dia memakai koleksi CARRISA dalam video itu. Seiring dengan pelancaran Muzik Video Jaga Hati Oleh Bienda, Bienda turut diperkenalkan sebagai “Muse” untuk Fesyen baju CARRISA bagi koleksi Hari Raya tahun ini.

Pelancaran Muzik Video Jaga Hati Oleh Bienda & CARRISA RTW x BiendaPelancaran Muzik Video Jaga Hati Oleh Bienda & CARRISA RTW x BiendaPelancaran Muzik Video Jaga Hati Oleh Bienda & CARRISA RTW x Bienda Pelancaran Muzik Video Jaga Hati Oleh Bienda & CARRISA RTW x Bienda

Pelancaran Muzik Video Jaga Hati Oleh Bienda & CARRISA RTW x Bienda

 

www.instagram.com/carrisa.catalogue
www.instagram.com/carrisa.design16
www.instagram.com/biendalavienda
www.instagram.com/warnermusicmy

www.facebook.com/carrisa.design16
www.facebook.com/wmmdomestic

Previous

Bufet Ramadan 2018 “Taste of ASEAN” D’Saji KL Titiwangsa

Pencarian Wanita Melayu 2018 Kini Bermula

Next

2 thoughts on “Pelancaran Muzik Video Jaga Hati Oleh Bienda Dan CARRISA RTW x Bienda”

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.