Sony a7III “Full-frame Mirrorless” Tampil Dengan Teknologi Pengimejan Terkini

| |

Sony a7III “Full-frame Mirrorless” Tampil Dengan Teknologi Pengimejan Terkini. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi tentang kamera baharu dari Sony. Sony memang terkenal dengan kualiti kamera dan teknologi yang serba serbi cepat dinaik taraf. Setiap model kamera daro Sony pasti memberi kepuasan berbeza kepada pemiliknya. Kali ini Sony mengetengahkan beberapa ciri yang kita semua akan berasa ingin memiliki kamera Sony a7III. Selain mirrorless, ia 24.2 megapixel, Full-frame, 6K, Eye AF, 4D Focus, silent shooting, perisian Imaging Edge ala-ala studio fotografi dan 5-axis stabilisation.

Versi baru sensor 24.2 megapiksel Exmor R ™ CMOS, yang kini mempunyai struktur yang diterangi semula, digabungkan dengan enjin pemprosesan imej BIONZ X ™ terbaru dan LSI front-end, dan kombinasi ini mencapai kelajuan bacaan data yang dua kali lebih pantas dan keupayaan pemprosesan data yang 1.8 kali lebih tinggi

Sony a7III “Full-frame Mirrorless” Tampil Dengan Teknologi Pengimejan Terkini

Sony ?7III “Full-frame Mirrorless” Tampil Dengan Teknologi Pengimejan Terkini
L-R: Mr. Loo Kah Kit, Assistant Manager of Digital Imaging of Sony Malaysia; Mr. Hideyuki Wada, General Manager of Marketing of Sony Malaysia; Mr. Satoru Arai, Managing Director of Sony Malaysia; Mr. Chiw Yew Ming, General Manager of Sales of Sony Malaysia; Mr. Chiou Bing Han, Head of Digital Imaging of Sony Malaysia, unveiling the new Sony a7III
 • Full-frame 24.2MP Back-Illuminated Exmor R™ CMOS Image Sensor bersama Evolved Image Processing
 • Wide ISO range of 100 – 51200 (expandable to ISO 50 – 204800 for still images) dan 15-Stop Dynamic Range dengan sensitiviti rendah
 • World Class AF system featuring 693 phase-detection AF points covering 93% of image
  area, 425 contrast AF points and fast and reliable Eye AF
 • Continuous Shooting lebih daripada 10 fps sama ada dengan fungsi Mechanical Shutter atau Silent Shooting dan full Auto Focus/Auto Exposure tracking
 • Penstabil imej dalam paksi 5-axis dengan kelebihan kelajuan shutter 5.0 step
 • Resolusi Filem 4K dengan pembacaan piksel penuh dan tiada penyebaran piksel merentas full-frame sensor penuh
 • Hayat bateri yang dinilai paling lama dari mana-mana kamera Mirrorless pada 710 gambar
 • Pengoperasian dan fungsi yang ditingkatkan termasuk penambahan joystick untuk menyesuaikan fokus mata, Dual SD Card Slots, SuperSpeed USB (USB 3.1 Gen 1), Terminal USB Type-C™ dan banyak lagi

Sony ?7III “Full-frame Mirrorless” Tampil Dengan Teknologi Pengimejan Terkini

Spesifikasi & Ciri-Ciri Sony a7III

Sony ?7III “Full-frame Mirrorless” Tampil Dengan Teknologi Pengimejan Terkini

HDR 4K resolusi tinggi – Selain keupayaan baru merakam filem 4K yang menakjubkan melalui oversampling 2.4 kali lebih tinggi, kamera ini memaparkan profil gambar HLG (Hybrid Log-Gamma) baru, yang menyokong aliran kerja HDR segera.

Eye AF merevolusi potret – Dengan AF a7 III, Mata AF kini boleh digunakan dengan mod AF-C, untuk prestasi pengesanan / pengesanan mata yang cepat dan berkesan apabila menembak masih aktif. Penyelenggaraan mudah tumpuan yang optimum pada subjek bergerak dapat mengubah keseluruhan potret anda. Walaupun mata anda tidak pandang kamera, padang kamera tetapi ingin efek bokeh, anda pandang kebawah atau mata anda terselindung. Ia akan tetap snap gambar jelas, ini kerana anda adalah objek utama

Penstabilan 5 paksi – Penstabilan ketepatan tinggi terkini menggunakan unit penstabilan dan sensor gyro dan algoritma untuk mencapai kelebihan kelajuan shutter 5.0-step8 dalam sistem yang mengimbangi lima jenis goncangan kamera dengan pelbagai lensa, dan memberikan prestasi cemerlang.

Sony ?7III “Full-frame Mirrorless” Tampil Dengan Teknologi Pengimejan Terkini

4D FOCUS prestasi AF berkembang – Prestasi AF ditingkatkan dengan menggunakan kemajuan AF yang sama seperti a9 dan memohonnya secara optimum, jadi sekali a7 III menangkap subjek seperti yang tidak dapat diprediksi sebagai penari, petinju, dan haiwan liar dalam tindakan, ia tidak akan mudah membiarkan mereka pergi.

14-bit RAW9 output untuk penggredan hebat – Untuk penggredan yang lebih lancar, semulajadi, pemproses imej BIONZ X terkini dan isyarat imej proses LSI hadapan dalam bentuk 16-bit. Pemproses ini juga membolehkan output data RAW 14-bit, walaupun dalam mod ambil gambar yang perlu suasana senyap atau fungsi snap berterusan

Lens & Aksesori Sony a7III

Sony ?7III “Full-frame Mirrorless” Tampil Dengan Teknologi Pengimejan Terkini

Kamera ini juga serasi dengan pelbagai aksesori Sony E-mount termasuk Bateri BC-QZ1 Charger19, VG-C3EM Grip Vertical.

Hayat bateri yang lebih lama untuk penggunaan lebih lama – a7 III boleh menggunakan bateri NP-FZ100 dengan lebih kurang. 2.2 kali lebih banyak kapasiti sebagai bateri NP-FW50, membolehkan anda menembak sehingga kira-kira 710 photos24 dengan satu cas penuh. Pengecas bateri BC-QZ1 membolehkan pengecasan lebih cepat daripada mengecas melalui USB.

Dual slot media, sokongan UHS-II – Dengan dua slot media, termasuk satu UHS-II yang serasi untuk penulisan data pantas, a7 III boleh secara serentak atau rekod relay, data RAW / JPEG yang berasingan dan filem / gambar pegun, dan menyalin data antara kad.

Sony ?7III “Full-frame Mirrorless” Tampil Dengan Teknologi Pengimejan Terkini

Perisian Sony Edge Imaging

Sony ?7III “Full-frame Mirrorless” Tampil Dengan Teknologi Pengimejan TerkiniModel a7 III juga dilengkapi dengan suite perisian baru Sony “Edge Imaging”, yang memanjangkan keupayaan kreatif keseluruhan proses penangkapan – dari pra pemprosesan hingga pemprosesan pasca. “Edge Imaging” menyediakan tiga aplikasi PC yang dipanggil ‘Remote’, ‘Viewer’ dan ‘Edit’, tersedia untuk muat turun secara percuma, yang menyokong remote shooting dari PC secara langsung dan RAW. Terkini Versi 1.1, beberapa penambahbaikan telah dilaksanakan termasuk kira-kira 10% 17 data lebih cepat kelajuan pemindahan untuk remote shooting dari PC (penangkapan tether PC) dan kira-kira 65% 18 peningkatan kelajuan tindak balas untuk penyuntingan imej RAW. Muat turun perisian di www.sony.net/disoft/d/.

Harga Sony a7III dan lens SEL2870

Kamera Sony a7 III dan lensa SEL2870 baru akan tersedia di Malaysia pada bulan April 2018. Harga untuk Sony a7 III ialah RM8,999 (badan sahaja) dan RM19,999 (kit lens).

Sony ?7III “Full-frame Mirrorless” Tampil Dengan Teknologi Pengimejan Terkini

 

Perbezaan “Full-frame Mirrorless” dan kamera ruby

Ruby juga sedang survey kamera dan telefon pintar yang menawarkan hasil kamera yang bagus untuk gambar dan video. Cuma, bajet ruby agak ketat untuk melabut kepada gadget baru. Ruby dah bekeluarga ni kena la pandai merancang perbelanjaan. Pendidikan anak-anak, pakaian, makanan, bil, hutang bank dan kos sara hidup. Jadi, ruby ada buat perbandingan dengan kamera yang ruby sedia ada ni. Kamera ruby adalah Canon 1000D dan Canon 700D. Dua-dua ini adalah DSLR dan ruby menggunakan lens Canon 50mm. Ini adalah lens kegemaran ruby. Kit Lens ruby tidak gunakan langsung selepas ada makro lens ni.

Canon 1000D dan Canon 700D mempunyai saiz penderia yang hampir sama sehingga tiada satu pun daripada mereka mempunyai kelebihan yang signifikan berbanding yang lain dalam menyediakan kawalan ke atas kedalaman bidang apabila digunakan dengan panjang fokus yang sama dan aperture. Ruby naik taraf dari 1000D ke 700D sebab nak flip skrin, boleh rekod video dan touch skrin.

Full-frame dan mirrorless seperti sesuatu yang wajib bagi pemilik kamera pada zaman kini. DSLR besar dan bulky. Jika anda seperti ruby yang suka manual mode, pasti sukar untuk meminta bantuan rakan-rakan yang tidak tahu menggunakan DSLR untuk snap gambar anda. Hahaha! Jadi setiap satu keluarga perlu ada kamera Sony Alpha. Betul tak? Sony Alpha bersaiz kompak, mudah digunakan. Kualiti seperti jurufoto profesional. Siapa tidak suka kan? Hehehe. Dapatkan Sony a7III sekarang!

www.sony-asia.com/electronics/interchangeable-lens-cameras/ilce-7m3-body-kit

 

Previous

Ulasan Produk Nell Aesthetica Conception Age Lock Concentrated Serum

Penjenamaan Semula DEMC Specialist Hospital Kepada AVISENA Specialist Hospital

Next

4 thoughts on “Sony a7III “Full-frame Mirrorless” Tampil Dengan Teknologi Pengimejan Terkini”

 1. minat saya lebih kepada jenama Canon.

  memang tidak dinafikan kehebatan Sony dalam ‘menangkap’ gambar terbaik

  bagi yang nak serius dalam bidang fotografi..Sony boleh dimasukkan dalam senarai impian

  Reply
 2. Saya juga antara pemain DSLR pada suatu ketika dahulu, sempat guna Canon dan Nikon sahaja. Sony belum pernah cuba. Tapi masa tu juga Sony semakin mendapat tempat dengan kameranya juga berkualiti. Mirrorless ni sangat bagus untuk pengguna kamera, senang dan simple nak jaga juga kalau tahulah. Sekarang pun tengah kumpul duit nak beli Sony A7iii ni mana tau ada kamera ni makin banyak job lepas ni. Terbaik Sony.

  Reply

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.