13 Sebab Memilih Sweetpictures Untuk Hari Bahagia Anda

| |

13 Sebab Memilih Sweetpictures Untuk Hari Bahagia Anda. Assalammualaikum semua! Ya hari ini ruby ingin kongsikan satu perkhidmatan fotografi dan videografi yang sangat hebat pada abad ini. Fotografi dan videografi tidak dapat dipisahkan, setiap hari perkhidmatan ini diinginkan. Selain di majlis perkahwinan, mereka diperlukan di acara dan sebagai blogger, Ruby juga memerlukan jurufoto dan juruvideo. Hahaha. Hasil gambar dari jurufoto dan juruvideo adalah sangat berbeza dengan apa yang kita snap. Kreatif dari komposisi gambar dan objek amat penting. Maka, perkhidmatan ini menjadi keperluan. Bila hasil terbaik, harga juga mestilah setimpal. Pada zaman sekarang, jangan berkira untuk dapatkan jurufoto dan juruvideo profesional. Betul tak?

13 Sebab Memilih Sweetpictures Untuk Hari Bahagia Anda

Walaupun bajet rendah, tapi sebagai kenangan hari bahagia. Hasil yang baik akan memberi seribu makna kepada pengantin, keluarga pengantin, sahabat pengantin dan tetamu yang hadir. Kalau boleh, kita nak semua wajah-wajah gembira semasa hari bahagia tersimpan di dalam album perkahwinan kita. Video pula tersimpan rapi dan dikongsikan di laman sosial media kedua-dua mempelai. Segala penat lelah menyediakan persiapan perkhawinan bersama keluarga menjadi lega apabila menerima hasil fotografi dan videografi dari jurufoto dan juruvideo yang telah diamanahkan.

1. Malaysia’s First On-demand Wedding Photography Platform

Sweetpictures adalah satu-satunya syarikat fotografi yang menawarkan perkhidmatan dalam talian di negara ini. Anda hanya perlu ‘log in’ pada laman web dan anda boleh melihat gambar-gambar serta perkhidmatan yang disediakan di laman itu. Jurufoto hanya perlu merakamkan saja hari bersejarah ‘raja sehari’ dan proses seterusnya akan dilakukan oleh pihak Sweetpictures termasuk penghantaran kepada pelanggan. Terkini, Sweetpictures memperkenalkan album digital bagi memudahkan pelanggan untuk melihat hasil gambar mereka yang telah siap disusun. Kemudian pelanggan memberi pengesahan untuk mencetak sebagai album perkahwinan. Mudah kan?

13 Sebab Memilih Sweetpictures Untuk Hari Bahagia Anda 13 Sebab Memilih Sweetpictures Untuk Hari Bahagia Anda 13 Sebab Memilih Sweetpictures Untuk Hari Bahagia Anda 13 Sebab Memilih Sweetpictures Untuk Hari Bahagia Anda

2. Pengalaman 10 Tahun Bukan Calang-Calang

Rudy Azwan Sairan, berusia 37 tahun pada 2018, memulakan perniagaan fotografi pada tahun 2004 secara sambilan ketika dia menyambung pengajian di Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS) dalam jurusan Reka Bentuk Grafik. Sebaik saja tamat pengajian dia kembali ke Kuala Lumpur dan meneruskan minatnya itu secara serius dari rumah sehinggalah dia membuka syarikatnya sendiri yang diberi nama Sweetpictures pada tahun 2008.

Ketika itu dia hanya dibantu adiknya, Luqman Hakim Sairan. Mereka berdua melakukan segala-galanya daripada mengambil gambar dan videografi, sehinggalah proses terakhir, produk itu siap dan diserahkan kepada pelanggan. Dalam kerancakan mereka untuk mencipta nama dan kejayaan dalam bidang perniagaan yang diceburi, pada tahun 2012 mereka berhadapan cabaran apabila terdapat jurufoto sambilan yang menipu pelanggan dan secara tidak langsung mereka turut terkena tempiasnya. Kini Sweetpictures sudah 10 tahun di dalam industri dan terus memberi 100% kualiti terbaik kepada pelanggan.

13 Sebab Memilih Sweetpictures Untuk Hari Bahagia Anda

3. Mempunyai Galeri Sweetpictures Untuk Tatapan Anda

Dalam usaha untuk terus mendapat kepercayaan pelanggan, pada tahun 2012 Rudy mengambil keputusan membuka galeri di Bandar Sri Permaisuri, Cheras agar pelanggan boleh datang ke premis itu dan melihat sendiri hasil kerja mereka.

“Perlu ada kedai fizikal kerana menjadi ‘adat’ orang kita untuk melihat sendiri perkhidmatan/produk yang ditawarkan. Seperti orang menjual baju, ada pelanggan yang lebih suka mencuba dan ‘merasa’ material kainnya, barulah mereka mahu membeli. Samalah aturannya untuk perniagaan fotografi, bakal pelanggan mahu melihat gambar-gambar perkahwinan pelanggan yang terdahulu dan pada masa sama, Sweetpictures sentiasa memperkenalkan teknik terbaru dalam bidang fotografi perkahwinan dan videografi,” kata Rudy.

13 Sebab Memilih Sweetpictures Untuk Hari Bahagia Anda 13 Sebab Memilih Sweetpictures Untuk Hari Bahagia Anda 13 Sebab Memilih Sweetpictures Untuk Hari Bahagia Anda

4. Fotografi & Videografi Untuk Pertunangan, Pra Perkahwinan, Malam Berinai, Akad Nikah, Persandingan, Selepas Perkahwinan Dan Apa Sahaja Majlis Anda!

Menjadi keperluan bakal pengantin untuk mencari servis jurufoto dan juruvideo agar semua momen dapat di simpan sebagai kenangan. Dari video pendek cerita tentang bagaimana anda bertemu, kemudian video serta gambar majlis pertunangan dan seterusnya ke hari bahagia anda. Sweetpictures akan berada disamping anda sepanjang perjalanan cinta anda. Mungkin sehingga sudah beranak pinak dan ketika giliran anda menerima menantu. Siapa tahu kan? Semoga sweetpicture terus istiqomah untuk meneruskan servis ini.

13 Sebab Memilih Sweetpictures Untuk Hari Bahagia Anda 13 Sebab Memilih Sweetpictures Untuk Hari Bahagia Anda 13 Sebab Memilih Sweetpictures Untuk Hari Bahagia Anda13 Sebab Memilih Sweetpictures Untuk Hari Bahagia Anda 13 Sebab Memilih Sweetpictures Untuk Hari Bahagia Anda

5. Fotografi & Videografi Pelbagai Majlis Tidak Kira Agama & Bangsa

Kebanyakan servis jurufoto dan jurufoto sering di salah tafsir bahawa ia hanya sesuai untuk sesuatu majlis, kaum dan agama. Di sweetpicture, terdapat ramai jurufoto dan juruvideo dari latar belakang berbeza. Berlainan agama, kaum, lokasi di seluruh Malaysia dan paling anda tidak sangka adalah mereka semua profesional. Jadi, jika anda berbangsa India, Cina, Kadazan, Bidayuh, Iban, beragama hindu, kristian, buddha dan ingin mereka lakukan liputan pada hari bahagia anda. Ayuh ke Galeri Sweetpictures untuk melihat semua koleksi pelanggan yang pernah mereka bekerjasama.

13 Sebab Memilih Sweetpictures Untuk Hari Bahagia Anda 13 Sebab Memilih Sweetpictures Untuk Hari Bahagia Anda

6. Selebriti Dah Cuba, Anda Bila Lagi?

Sweetpictures terus berkembang pesat di seluruh negara dan melangkah setapak lagi dengan memasuki pasaran untuk golongan atasan (VIP), artis dan selebriti. Antara artis yang menggunakan khidmat mereka bagi merakamkan detik indah hari berbahagia mereka ialah Haziq AF, Zahid AF dan Khazim Nor. Terkini, Sweetpictures telah menjadi jurufoto dan juruvideo rasmi Majlis Persandingan Keluarga Besar – Norman Hakim & Memey Suhaiza | Abby Abadi & Jaiezzany.

13 Sebab Memilih Sweetpictures Untuk Hari Bahagia Anda

7. Kawasan Liputan Sweetpictures Seluruh Malaysia, Singapura & Indonesia!

Sweetpictures menyediakan perkhidmatan fotografi di seluruh negara dan ini memudahkan pelanggan. Penggunaan media sosial tanpa sempadan sekarang menyenangkan untuk berhubung dan berkomunikasi dengan pelanggan. Kini, terdapat dua cawangan mereka di Pulau Pinang dan Johor Bharu.  Pulau Pinang untuk pelanggan di Utara Semenanjung Malaysia, manakala Johor untuk pelanggan di Selatan Semenanjung Malaysia. Selain itu, mereka juga turut mendapat permintaan daripada bakal pengantin di Sabah dan Sarawak.

13 Sebab Memilih Sweetpictures Untuk Hari Bahagia Anda 13 Sebab Memilih Sweetpictures Untuk Hari Bahagia Anda

www.instagram.com/sweetpictures_kl
www.instagram.com/sweetpictures_penang
www.instagram.com/sweetpictures_johor

8. Jurufoto Dan Juruvideo Profesional, Anda Akan Diajar Cara-Cara Posing Macam Super Model!

Kakitangan Sweetpictures terus bertambah menjadi 21 orang yang bekerja di bahagian jualan dan operasi serta 58 orang jurufoto dan juruvideo terdiri daripada lelaki dan perempuan. Mereka adalah jurufoto dan juruvideo sambilan daripada seluruh negara yang berdaftar dengan Sweetpictures. Jurufoto dan juruvideo dari Sweetpictures adalah profesional.

9. Pihak Pengantin Boleh Memilih Konsep Dan Jurufoto Kegemaran. Nak Jurufoto Wanita Sahaja? Boleh!

Anda boleh melihat hasil kerja setiap fotografer menerusi laman web Sweetpictures dan boleh memilih sendiri jurufoto dan teknik fotografi yang anda mahukan. Biografi setiap jurufoto turut dimuat naik dalam laman web itu. Ada pengantin yang suka gambar hitam putih, anda yang suka bokeh dan ada yang suka panorama. Jadi, silalah pilih mana yang berkenan di hati.

13 Sebab Memilih Sweetpictures Untuk Hari Bahagia Anda

10. Platform Untuk Pemilik Kamera Menjana Pendapatan, Sweetpictures Mempunyai Ramai Jurufoto Dan Juruvideo

Sebelum pemilik kamera mendaftar dengan Sweetpictures, mereka perlu melalui beberapa proses kerana dalam menghadapi persaingan kami sangat mengutamakan kualiti dan kepuasan hati pelanggan. Setiap minggu akan diadakan cabaran fotografi diantara jurufoto. Sertai komuniti ini, agar anda juga boleh menjana pendapatan!

www.sweetpictures.com.my/join-us

11. Mempunyai Kursus Fotografi & Videografi Bersama Komuniti Fotografi Profesional Sweetpictures

Menyertai Komuniti Fotografi Profesional Sweetpictures bukan sahaja untuk menunggu panggilan tempahan jurufoto dan juruvideo. Malah terdapat program dilakukan bagi terus menaikkan semangat semua jurufoto dan juruvideo. Diantaranya adalah program cabaran sabtu ahad di majlis perkahwinan. Kemudian program pertukaran kamera, nak tambah lens? Boleh! Sweetpictures akan tolak dari gaji mereka tanpa sebarang faedah seperti bank. Jika lens anda RM 4000, anda boleh bincang untuk dapatkan jadual pembayaran. Mudah kan?

Selain itu, dengan komuniti ini anda boleh bertukar pendapat tentang hasil gambar dan video. Disini anda akan dapat belajar untuk lebih memahami apa keinginan industri dan bakal pengantin.

12. Harga Berpatutan & Sentiasa Ada Promosi Menarik

Pakej yang ditawarkan bermula daripada RM899. Anda boleh runding dengan pihak Sweetpictures untuk plan sendiri bagaimana liputan majlis yang anda inginkan. Dari jurufoto, juruvideo, photobooth dan live update di instagram, semuanya tersedia untuk anda. Ada kalanya majlis nikah sanding serentak satu hari dan memerlukan lebih 5 jam jurufoto. Maka, pihak pengantin dan Sweetpictures harus berbincang bagaimana flow majlis. Agar tidak kelam kabut. Kalau boleh, pada hari majlis nanti, pengantin dan keluarga meraikan majlis dengan sebaiknya. Serahkan segalanya kepada Sweetpictures. Dibawah adalah contoh harga promosi yang ditawarkan. Menarik sangat kan? Semua tersedia!

13 Sebab Memilih Sweetpictures Untuk Hari Bahagia Anda 13 Sebab Memilih Sweetpictures Untuk Hari Bahagia Anda 13 Sebab Memilih Sweetpictures Untuk Hari Bahagia Anda 13 Sebab Memilih Sweetpictures Untuk Hari Bahagia Anda 13 Sebab Memilih Sweetpictures Untuk Hari Bahagia Anda

13. Ayuh Tonton Sembang Usawahan Bersama Rudy Azwan

Sweet Studio Sdn Bhd,
54-1, Jalan Danau Lumayan 1,
Danau Lumayan Business Centre,
56000 Cheras, Kuala Lumpur

Email kepada [email protected] atau hubungi / whatsapp +6013 227 4441

www.sweetpictures.com.my
www.facebook.com/sweetpictures
www.twitter.com/sweetpicturesKL
www.instagram.com/sweetpictures_kl
www.vimeo.com/sweetpictures

Previous

K-Food Fair 2018 Di Isetan Suria KLCC

Promosi ORGANIQUE By Olinda Spring Di Lazada Sempena Hari Ibu

Next

22 thoughts on “13 Sebab Memilih Sweetpictures Untuk Hari Bahagia Anda”

 1. Cantik gambar-gambar dia. Terus rasa nak kahwin, hahahaha

  Harga not bad, Tak mahal sangat, tapi dengan kualiti yang ada tu, rasanya ramai yang sanggup bayar.

  First time tahu pasal sweet pictures. Thanks for sharing

  Reply
 2. I like the photography concept whereby you can choose your photographer, view their artwork at Gallery and the price is the attractive part. All photographer and videographer are professional. Worth to choose Sweetpictures

  Reply
 3. Tertiba rasa macam nak kahwin lagi, eh nak photoshoot kahwin lagi… 2 tahun lepas dah buat untuk anniversary…

  Harga pun sesuai dengan kualiti yang mereka hasilkan.. Eh Saiful dok senyum2 tengok album kahwin tue kenapa?

  Reply
 4. Nama sweetpictures ni memang familiar sangat dalam dunia fotografi. Gambar2 yg dihasilkan memang cantik. Kira berbaloi la dengar harga yang dorang charge tu. Emi pun tengah survey jugak ni pakej fotografi perkahwinan.

  Reply
 5. Terbaiklah Sweetpictures. Dahulunya bermula hanya sebagai freelance tp kini sudah memiliki fizikal office yg yg tersendiri dan juga kakitangan. Betul, semakin byk freelance2 yg menawarkan pakej2 fotografi suatu ketika dulu dan banyak juga yang menganiya customer. Jadi, dgn mendaftarkan nama brand adalah satu langkah yg bijak utk secure brand dan juga utk mendapatkan kepercayaan org ramai utk ambil servis kita

  Reply
 6. Skrg photography menjadi antara yg penting utk yg nak berkahwin. Nak kena cr yg pandai, kretif ambik pose pengantin. Professional pun penting jugak.. br la client akan repeat service

  Reply
 7. zaman akk kahwin dulu takde pakej gambar best macam ni. dulu kalau tak pakcik amik gambar takpun adik beradek sendiri kehkeh. Tapi sweetpictures ni pakej ni agak menarik sangat la…dengan hasil kerja dia memang terbaik kiranya memang puas hati kalau kita dapatkan perkhidmatannya. lagi satu team dia ramai, so memang xakan ada masalah untuk cover event (klu banyak dalam satu masa)…so x rasa takut sgt klu tiba2 kejadian jurugambar xde ke apa..sebab sweetpictures confirm ado.

  Reply
 8. Baru Ika tahu sekarang kenapa ramai yang memilih Sweetpictures sebagai Photographer mereka. Rupanya hasil kerja mereka sangat cantik . Kalau cantik orang mesti suka. Hargapun mampu milik. Dia orang ada tak cover area PEnang?

  Reply
 9. Hasil fotografi dorang memang cantik. Nasib la dah kawen. Tapi boleh tempah untuk fotografi family kan? Adore sangat hasil dorang ni. Sangat menakjubkan!! Tahniah!!

  Reply
 10. Cantiknya hasil gambar mereka memang tergoda kita nak cuba tapi kita tak ada majlis lagi hehehehe. Ada 13 kelebihan ni kalau tak cuba memang rugi paling best kita nak Photographer ni kena pandai mengajar kita untuk posse sebab biasalah kita ni kayu sikit nak posse hehehehe..

  Reply
 11. Cantiknya gambar yang diambil oleh Fotogarfer Sweetpictures ni memang profesional sungguh, Zaman sekarang memang bakal pengantin akan cari untuk majlis perkahwinan mereka! tak rugi ambil pakej yang mereka tawarkan kerana Photografer Sweetpictures memang menghasilkan gambar yang sangat menarik dan puas hati. Nanti nak share dengan kawan office pakej Sweetpictures ni memang menarik sekali.

  Reply
 12. Memang juru photo dan juru video ni penting untuk dapatkan gambar yang bermutu dan berkualiti. Untuk orang zaman sekarang, gambar-gambar khawin semua cantik-cantik aje. Gambar sis dulu..ummm sedih..hahaha.
  Tak nak menyesal di kemudian hari, memang perlu dapatkan khidmat dari juruphoto dan juruvideo yang professional. Biar harga mahal tapi kenangan dalam gambar yang cantik tu yang akan kita pandang sentiasa hingga ke anak cucu cicit kita.
  Lepas ni nak shoot gambar keluarga nak guna khidmat depa lah! 😀

  Reply
 13. Wahh tengok hasilnya pun bukan calang2! Nampak kemas dan sangat profesional. Sememangnya penting untuk melantik jurugambar atau video yang bagus di hari2 yang penting ni. Kalau tak memang menangis lah tak ada kenangan yang bagus dan memuaskan hati. Bolehlah pertimbangkan yang ini nanti!

  Reply
 14. Seronoknya kalau ada album yang sangat cantik macam hasil dari Sweetpictures ni..tertarik plak akak dibuatnya..sentuhan mereka sangat berkualiti dengan technic yang menarik..package yang ditawarkan pun menarik..nanti nak cuba la utk hari bahagia akak..

  Reply
 15. Sebagai pelanggan bila nak adakan majlis tertentu bab fotografi dan videografi suatu perkara kena ambil berat. Sebab kalau hasil yang diberikan tak memuaskan memang spoil dibuatnya. Tapi Sweetpictures ni bila tengok hasil pada gambar serius teruja tengok. Gambar nampak real dan tak fake. Memang cantik sangat. Pakrj yang diberikan pun murah dan berbaloi.

  Reply
 16. Aww. Dorang pakai nama Sweetpictures pun terus rasa macam nak ambil gambar secara sweet gitu. Susah nak jumpa pakej fotografi yang bagus, dengan harga macam ni. Rugi tak jumpa masa kawen dulu.

  Reply

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.