Baja Sawit Murah Dari GoSawit

| |

Baja Sawit Murah Dari GoSawit. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi ilmu pertanian. Walaupun nampak macam berat je topik ni, tapi ruby rasa nak ambil tahu tentang proses terhasilnya minyak mentah kelapa sawit. Dari kuantiti minyak mentah kelapa sawit yang banyak, pasti ia disebabkan penggunaan baja yang bagus kan? Selain dari penjagaan yang berkala dari petani kebun kelapa sawit sendiri. Pembenihan anak benih kelapa sawit dan membaja adalah langkah pertama yg menentukan kejayaan petani. Ini kerana usia produktif kelapa sawit adalah berdekad diantara 20 – 25 tahun.

Baja Sawit Murah Dari GoSawit

Ruby tidak mahir dalam pertanian kelapa sawit, tetapi setiap kali balik kampung di Tapah Road. Pasti dapat hidu baja dan bau pokok kelapa sawit. Lepas tu redup je kawasan tu. Banyak produk terhasil dari pokok kelapa sawit. Dari minyak mentah kelapa sawit, kita boleh dapat hasilkan pelbagai produk. Diantaranya adalah :

 1. Mentega
 2. Marjerin
 3. Minyak Masakan
 4. Bahan Untuk Melembutkan Kuih
 5. Bahan Untuk Memberi Kerangupan Kepada Biskut
 6. Shortening Minyak Kelapa Sawit Untuk Roti
 7. Mee

Baja Sawit Murah Dari GoSawit

Selain dari bahan makanan, minyak ini juga dapat menghasilkan sabun, shampoo, pelembut pakaian dan macam-macam lagi. Ruby ada terbaca keratan akhbar tentang New York Fancy Food Show (NYFFS) 2018 pada tahun ini yang menyatakan permintaan kelapa sawit semakin meningkat. Jadi, pekebun kelapa sawit perlu lebih usaha untuk menghasilkan buah kelapa sawit yang berkualiti. Malah kos baja yang berkualiti juga harus digunakan. Sekiranya baja mahal sekalipun, tetapi pokok masih bermasalah, pasti merugikan petani. Ada yang sanggup berhabis mencecah ribuan ringgit untuk kos baja sahaja.

Baja sawit dari GoSawit adalah formulasi cecair organik berteknologi antarabangsa melalui penyelidikan dari Jepun, Taiwan, Thailand dan Malaysia yang mampu meningkatkan hasil yang rendah sehingga meningkat dua kali ganda. Malah mengurangkan kos pembajaan secara drastik sehingga 60% dengan kesan seawal 2 minggu. Satu botol baja GoSawit bernilai RM 200 boleh digunakan sehingga 10 ekar ladang sawit yang bersamaan 500 pokok! Harga murah dan boleh digunakan kepada banyak pokok! Wow!

Baja Sawit Murah Dari GoSawit

Kelapa Sawit Pada Pandangan Dunia

Eksport minyak sawit Malaysia dijangka meraih manfaat daripada penambahan import minyak masak, termasuk minyak sawit oleh Amerika Syarikat (AS), berikutan unjuran pertumbuhan ekonomi berterusan negara itu dalam tahun semasa.

Trend ini jelas dilihat pada New York Fancy Food Show (NYFFS) 2018 baru-baru ini, yang mencerminkan pertumbuhan ekonomi yang teguh, yang sekali gus akan meningkatkan permintaan pengguna, dan meletakkan eksport minyak sawit Malaysia pada kedudukan yang lebih baik.

Baja Sawit Murah Dari GoSawit
Sumber Gambar : https://www.infosawit.com

Indonesia dan Malaysia adalah dua pengeksport minyak sawit tertinggi di dunia. MPOB juga berfungsi sebagai saluran neutral yang mengawasi industri dan perdagangan, dan membantu mencegah sebarang isu yang timbul antara pembekal Malaysia dan pelanggan asing mereka.

Bagi memastikan syarikat pembekal minyak sawit Malaysia mematuhi peraturan. Syarikat Malaysia perlu mematuhi piawaian lestari mandatori bagi keseluruhan industri minyak sawit. Penekanan adalah pada kemampanan alam sekitar.

Eksport minyak sawit Malaysia, berjumlah lebih kurang 19 juta tan, manakala hasil yang diperolehi daripada eksport pada 2017 mencecah hampir RM77.85 bilion, meningkat daripada RM 67.92 bilion pada tahun sebelumnya. – BERNAMA

Baja Sawit Murah Dari GoSawit
Sumber Gambar : https://www.infosawit.com

12 Kelebihan Baja GoSawit

 1. MENYUBURKAN TANAH
  Membantu memulih, membetulkan nilai pH tanah dan meningkatkan tahap kesuburan tanah. Tanah yang subur dapat dilihat dengan kehadiran cacing yang banyak.
 2. MEMBAIKI SISTEM PENYERAPAN
  Menggalakkan pertumbuhan akar baru pada pokok yang kurang sihat seawal 2 minggu pertama
 3. MUDAH
  Sebotol baja GoSawit 500mL dapat digunakan secara optimum kepada 400-500 pokok. Pembajaan 10 ekar dapat siap dalam 3-4 jam sahaja. Boleh digunakan untuk semua usia sawit dan semua jenis tanah.
 4. ZAT YANG CUKUP
  Mengandungi unsur makro seperti Nitrogen (N), Phosporus (P), Kalium (K) dan unsur mikro nutrient seperi Magnesium, Sulfur, Boron, Zink, Manganese dan lain-lain. Kandungan ini semua penting untuk memenuhi kadar mineral dan makanan yang diperlukan oleh sawit.
 5. MELAWAN PENYAKIT
  Membantu mengurangkan Ganoderma, Fingal, Pathogen, Nematode dan lain-lain penyakit dalam tanah.
 6. JIMAT
  Dengan kos semurah RM20 per ekar atau 40sen sepokok. Anda juga boleh mengurangkan pembajaan tradisional tabor NPK daripada 4 kali setahun kepada cukup 1 kali setahun. KINI ANDA BOLEH BERJIMAT SEHINGGA 65% LEBIH JIMAT. LEBIH UNTUNG!
 7. SISTEM RAPID BIO-ORGANIC DECOMPOSITION TM UNTUK KESAN CEPAT
  Teknologi Nano Smart Microb @ Bakteria Baik yang ada di dalam Baja Sawit Terbaik GoSawit menguraikan zat makanan menjadi satu bentuk yang lebih mudah diserap oleh akar sepantas 2 jam sahaja.
 8. ANTIBODI
  Membantu tanaman sawit mempunyai daya tahan penyakit pada cuaca hujan & kemarau.
 9. PEMULIHAN
  Membantu memulihkan system penyerapan dan system pertumbuhan pokok dengan baik
 10. MESRA ALAM
  Menguraikan toksin di dalam tanah dan kandungan organik yang tidak merbahaya kepada manusia
 11. MERAWAT MASALAH BUNGA JANTAN
  Membantu merawat masalah kurang hasil disebabkan oleh kewujudan bunga jantan yang banyak
 12. FORMULA KHAS UNTUK SAWIT SAHAJA
  Sesuai digunakan untuk semua usia pokok sawit dan semua jenis tanah. Membantu sawit mengekalkan hasil pada tahap optima.

Kandungan Aktif Yang Terdapat Dalam GoSawit

 • NITROGEN (N)
 • PHOSPHORUS (P)
 • POTASSIUM (K)
 • MAGNESIUM
 • BORON
 • ORGANIC CARBON
 • UNSUR SURIH LAIN
 • BAKTERIA BAIK

Harga Baja GoSawit

Baja Sawit Murah Dari GoSawitGoSawit 50ML : RM 200

Boleh Digunakan Sehingga 10 Ekar Ladang Sawit (500 pokok). Harga sebenar adalah RM200 dan pembelian 3 botol dan ke bawah ada cas penghantaran RM10 per botol. Di dalam satu botol baja GoSawit terdapat BERBILLION Bakteria Baik @ Smart Microb yang amat baik untuk proses penguraian efektif selain kandungan baja penting yang lain. Dapatkan baja sawit murah dari GoSawit sekarang!

Cara Menggunakan Baja GoSawit

Baja Sawit Murah Dari GoSawit

 1. Goncangkan Botol Sebelum Guna.
 2. Campurkan Sebotol Baja GOSAWIT Ke Dalam Tong/Pam Berisi Lebih Kurang 20 Liter Air Paip (Asalkan Tidak Lebih 20 Liter Air).
 3. Semburkan Dengan Semburan Kabus Paling Halus Dengan Jarak 1-2 Kaki Pada Pangkal Pokok Separuh Keliling Dalam Bentuk ‘C’. Digalakkan Sembur Sekali Pada Buah Atau Pucuk Sekiranya Sampai.
 4. Pembajaan Digalakkan Sebulan Sekali Selepas Proses Mengait Buah Untuk Hasil Optimum.

Tips : Campurkan KESELURUHAN botol, jangan guna separuh-separuh ya. Baja sawit GoSawit yang telah dicampur dengan air boleh digunakan dalam tempoh 4 bulan. 

Testimoni Penggunaan Baja GoSawit

Baja Sawit Murah Dari GoSawit Baja Sawit Murah Dari GoSawit Baja Sawit Murah Dari GoSawit Baja Sawit Murah Dari GoSawit Baja Sawit Murah Dari GoSawit Baja Sawit Murah Dari GoSawit Baja Sawit Murah Dari GoSawit Baja Sawit Murah Dari GoSawit Baja Sawit Murah Dari GoSawit Baja Sawit Murah Dari GoSawit

Untuk petani dan usahawan kelapa sawit, dapatkan baja sawit murah dari GoSawit segera! Supaya anda boleh mula mendapatkan hasil terbaik dan menjana pendapatan dengan lebih lagi. Hubungi Puan Lina untuk sebarang pertanyaan.

Lina Gosawit 019-7827697
www.facebook.com/linagosawit

 

Previous

Makanan Kesihatan Tambahan Nature’s Bounty

CANMAKE Tokyo Memperkenalkan Koleksi 2018

Next

1 thought on “Baja Sawit Murah Dari GoSawit”

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.