CANMAKE Tokyo Memperkenalkan Koleksi 2018

| |

CANMAKE Tokyo Memperkenalkan Koleksi 2018. Assalammualaikum semua! Ya hari ini kita akan mengenali mekap dari jenama CANMAKE. Ini adalah kali pertama ruby menggunakan CANMAKE dan ruby suka dengan “first impression” produk ini. Dari segi bungkusan comel, koleksi warna dan kualiti produk memang tip top. Ruby ingatkan produk ini sesuai untuk remaja sahaja. Tapi sangkaan ku meleset. Hahaha. Ruby suka dengan lip tint matte dan velvety fit colors eyeshadow baru mereka. Jimat ruang!

CANMAKE Tokyo Memperkenalkan Koleksi 2018

Guardian Malaysia akan meningkatkan kerjasama dengan Canmake, salah satu daripada jenama kosmetik yang paling berpatutan di Jepun dengan memperluas rangkaian produk dan menjadikannya tersedia di lebih banyak kedai.

Ketua Pemasaran, Guardian Health and Beauty Sdn Bhd, Cik Wong Vai Chi, berkata: “Keputusan ini untuk memberikan lebih banyak ruang rak kepada Canmake bertujuan untuk memenuhi keperluan pembeli kami yang terus meningkat untuk produk kecantikan yang sentiasa segar pada nilai-nilai yang hebat. ”

Canmake, yang terdapat di kedai-kedai Guardian sejak tahun 2015, dilancarkan 33 tahun lalu di Jepun, di mana ia sangat popular di kalangan semua generasi kerana ia menawarkan pelbagai produk comel, bergaya, berkualiti dengan harga yang murah.

“Pada tahun 2015, Guardian melancarkan Canmake di 12 kedai. Hari ini, produk ini boleh didapati di 55 kedai dan menjelang akhir tahun, ia akan meningkat kepada 80 kedai, “katanya.

Ms Wong, mengulas kerjasama itu dalam satu kenyataan hari ini, berkata: “Guardian berbangga dan teruja untuk beramah mesra dengan Canmake untuk menjadikan produk-produk hebat ini tersedia untuk lebih ramai pelanggan kami.”

Untuk memastikan pelanggan berpengetahuan dan mendapatkan peluang untuk mencuba produk, kami telah menyediakan paparan di kaunter “membuat saya” lengkap dengan maklumat pengguna dan paparan tester untuk memberi pelanggan pengalaman yang lengkap. Barang-barang canmake direka dengan baik dalam saiz kecil untuk keselesaan yang boleh dimasukan ke dalam beg atau kantung kosmetik yang paling kecil. Dan mereka dijual pada harga yang sangat berpatutan antara RM31.90 hingga RM86.70.

Produk Baharu CANMAKE TOKYO

1. Canmake Transparent Finish Powder

Transparent Finish Powder kini hadir dengan satu lagi warna baharu iaitu Shiny Aquamarine. Jika dulu 3 warna yang tersedia adalah Pearl Natural, Pearl Pink dan Pearl Lavender. Perbezaan empat koleksi ini tidak ketara dari segi fungsi “translucent”. Cuma perbezaan SPF setiap bedak adalah berbeza. Pearl Natural dan Pearl Pink memiliki SPF30 PA++, Pearl Lavender SPF47PA+++ dan Shiny Aquamarine SPF17PA++.

CANMAKE Tokyo Memperkenalkan Koleksi 2018CANMAKE Tokyo Memperkenalkan Koleksi 2018

Shiny Aquamarine hadir dengan cermin dan puff, mengandungi mineral, agen kecantikan dan pelembab. Kulit anda akan seperti mutiara yang berkilat. Serbuk-serbuk halus seperti sutera, dengan kilauan tulen. Formulasi bebas aditif yang mengandungi bahan mineral semulajadi. Bebas Surfaktan, tanpa alkohol, tanpa wangian. Menyerap sebum untuk mengelakkan bersinar, melekit, dan membuat solekan kemas.

Mengandungi 11 jenis bahan kecantikan untuk mengelakkan kekeringan dan memberi kekenyalan kulit

 1. Ekstrak daun lidah buaya
 2. Ekstrak daun rosemary
 3. Ekstrak bunga chamomile
 4. Ekstrak lemon
 5. konchiolin hidrolisis (ekstrak protein mutiara)
 6. Ekstrak chestnut kuda
 7. Ekstrak daun perilla
 8. Ejen Emolien
 9. Minyak zaitun
 10. Minyak jojoba
 11. Minyak biji anggur

2. Canmake Marshmallow Finish Base M (Moisture) & Marshmallow Finish Base O (Oil-Block) RM 49.90

Ruby memiliki kulit yang berminyak dan kering di beberapa bahagian muka. Jadi, ruby lebih suka beli produk yang memiliki fungsi berlainan di wajah. Contoh kita di T Zone dan dagu, ruby suka pakai produk yang bersesuaian untuk berminyak dan berpeluh. Marshmallow Finish Base Oil Block adalah terbaik di kawasan itu. Manakala di pipi, ruby akan pakai Marshmallow Finish Base Moisture. Sebab kulit pipi memang cepat kering.

CANMAKE Tokyo Memperkenalkan Koleksi 2018 CANMAKE Tokyo Memperkenalkan Koleksi 2018

Marshmallow Finish Base memiliki SPF27 PA++, UV absorber bebas, perlindungan yang tinggi, ejen kecantikan, melembabkan, matte, kemasan marshmallow-soft, mengandungi Double Soft-focus Powder untuk membuat liang pori kurang ketara, melicinkan tekstur kulit yang tidak sekata. Tekstur licin-lancar mudah disapu dengan hanya sedikit sahaja untuk menutupi seluruh wajah anda. Pilih formula yang paling sesuai dengan jenis kulit anda, untuk mengekalkan make up yang bagus selama berjam-jam lamanya.

3. Canmake Lip Tint Matte RM 44.90

Rumusan Lip Tint Matte yang tahan lama. Warna bibir matte berseri dengan kemasan warna sebenar. Tidak melekit atau melekat ini kerana ia mengandungi 10 agen pelembab. Gunakan secara nipis untuk dapatkan efek natural. Jika ingin lebih elegan, sapu tebal sedikit. Hadir dengan 3 warna menarik. Ruby suka warna Coral dan Rose. Nampak seakan nude di bibir ruby.

 • 01 Coral
 • 02 Red
 • 03 Rose

CANMAKE Tokyo Memperkenalkan Koleksi 2018 CANMAKE Tokyo Memperkenalkan Koleksi 2018CANMAKE Tokyo Memperkenalkan Koleksi 2018

4. Canmake Juicy Lady Liquid Cheek RM 42.90

Juicy Lady Liquid Cheek boleh digunakan di bibir dan pipi. Dua fungsi ini memudahkan anda yang sibuk dan tiada masa untuk berhias. Tips untuk produk ini sesuai dengan anda adalah, anda perlu menjaga kesihatan diri anda. Jaga kecantikan kulit anda. Maka apabila anda aplikasikan mekap dari jenama Canmake akan lebih berseri. Ruby sekarang amalkan penjagaan dalaman dan wajah lebih serius. Sebab kesibukan dengan anak-anak dan kerjaya membuatkan ruby jarang mekap lebih dari 2 minit. Hahaha. Juicy Lady Liquid Cheek mempunyai 3 warna pilihan. Anda boleh pilih dari

 • 01 Rose Pop
 • 02 Mango Orange
 • 03 Apple Cherry

CANMAKE Tokyo Memperkenalkan Koleksi 2018CANMAKE Tokyo Memperkenalkan Koleksi 2018

5. Canmake Velvety Fit Colors RM 39.90

Hadir dengan 4 warna menarik dan sentiasa menjadi kegemaran wanita. Warna natural dan mudah dipakai. Ruby amat suka apabila Canmake hadir dengan 1 unit eyeshadow dengan warna tona bumi sebegini. Sebab ruby gemar guna eyeshadow dalam 1 hingga 2 warna sahaja. Velvety Fit Colors mengandungi bahan melembabkan seperti Squalane, minyak biji jojoba, minyak biji makadamia dan natrium hyaluronat.

 • 01 Chocolate Tiramisu
 • 02 Honey Diamond
 • 03 Baby Apricot
 • 04 Rose Cocoa

CANMAKE Tokyo Memperkenalkan Koleksi 2018CANMAKE Tokyo Memperkenalkan Koleksi 2018

6. Canmake Perfect Stylist Eyes RM 49.90

Apabila memakai Perfect Sytlist Eyes ini, anda boleh dapat 2 stail berbeza. Ia mempunyai langkah demi langkah untuk memakai eyeshadow ini agar anda memiliki solekan yang diinginkan. Sebanyak 11 warna tersedia di pasaran dan warna terkini adalah kod 17 Princess Bouquet.

 • 02 Baby Beige
 • 05 Pinky Chocolat
 • 07 Gateau Framboise
 • 09 Sunny Brown
 • 10 Sweet Flamingo
 • 11 Rose Beige
 • 12 Dreaming Flower
 • 14 Antique Ruby
 • 15 Twilight Beach
 • 16 Double Sunshine
 • (Baharu) 17 Princess Bouquet

CANMAKE Tokyo Memperkenalkan Koleksi 2018CANMAKE Tokyo Memperkenalkan Koleksi 2018 CANMAKE Tokyo Memperkenalkan Koleksi 2018

Cara menggunakan warna-warna di dalam eyshadow ini adalah seperti gambar di atas. Mudah kan? Ubah penampilan mengikut mood atau acara, pasti anda kelihatan elegan.

7. Canmake Creamy Touch Liner RM 45.90

Eyeliner adalah paling memerlukan fokus yang maksimum. Jika tersalah lukis, boleh mengubah segalanya haha. Eyeliner gel ultra tipis 1.5mm ini mempunyai ekstur yang halus! Formulasi kalis air, peluh, air mata, dan sebum. Lembut untuk kelopak mata dan warna terang untuk memudahkan anda melukis. Menyediakan warna sempurna dengan hanya satu aplikasi, jadi tidak perlu lagi mengulangi baris. Warna kaya yang cukup berkilat untuk membuat mata anda menonjol! Baris cantik yang tahan lama. Sekali kering, ia melekat pada penutup anda dan tidak akan menghasilkan milimeter! Mengandungi bahan seperti Squalane, minyak biji jojoba, minyak biji makadamia dan natrium hyaluronat.

CANMAKE Tokyo Memperkenalkan Koleksi 2018 CANMAKE Tokyo Memperkenalkan Koleksi 2018

Apabila menggunakan Canmake Creamy Touch Liner, pastikan anda tidak memutarkannya terlalu banyak, ini kerana ia tidak boleh diputarkan semula ke bawah. Hujungnya sangat lembut, jadi jangan pusingkan lebih daripada 1-2mm untuk digunakan. Nanti patah. Hadir dengan dua warna istimewa iaitu Deep Black dan Medium Brown.

8. Canmake Cover & Stretch Concealer UV Water Proof 20g (Light Green) RM 49.90

Kepentingan Concealer dan Color Correcting adalah penting bagi si pemakai mekap. Ini dapat memberi tona sekata dan melindungi cela seperti kemerahan, parut jerawat dan pori. Kali ini Canmake hadir dengan warna baharu iaitu Light Green. Memiliki SPF50 / PA ++ dan mempunyai hujung aplikator lembut yang menjadikannya mudah untuk digunakan di kedua-dua kawasan, sama ada kawasan yang lebih besar atau kawasan yang lebih rumit. Pigmen bebas, tanpa alkohol, penapis UV tanpa alkohol, serbuk elastik yang fleksibel, agen pelembab botani, melindungi kulit dan menganjalkan kulit.

Perumusan elastis dengan kesan cahaya yang memberi penyamaran pigmen, liang-liang dan garis halus. Menyediakan perlindungan menyeluruh terhadap sinaran ultraviolet dan kekeringan, menghalang bintik-bintik dan warna coklat di sekitar mata kerana pendedahan kepada matahari. Perumusan kalis air adalah tahan terhadap air, peluh dan sebum, mengawal kelenturan, kehalusan untuk membuat solekan yang kekal hebat sepanjang hari.

CANMAKE Tokyo Memperkenalkan Koleksi 2018 CANMAKE Tokyo Memperkenalkan Koleksi 2018

Canmake Cover & Stretch Concealer UV Water Proof Light Green ini untuk kulit yang kemerahan dan parut. Kebiasaannya amat sesuai untuk mereka yang ada kemerahan di tepi hidung atau kesan jerawat. Selain warna baharu Light Green, Canmake Cover & Stretch Concealer UV Water Proof juga hadir dengan 3 warna lain sebelum ini iaitu Light Beige, Natural Beige dan Ochrel Beige

Tutorial Mekap Bersama MUA Shiyo Joo & Blogger Chanwon

Sesi tutorail mekap adalah acara yang paling dinantikan. Bagaimana ingin tampil cantik bersama Canmake Tokyo? Apabila MUA Shiyo Joo menunjukkan cara penggunaan dan betapa mudahnya dia oleskan ke wajah Chanwon, ruby rasa tiada siapa tidak cantik. Jika malas menguasai diri, memang susah la kan. Produk Canmake ni comel je semua, warna banyak dan sesuai untuk semua jenis kulit. Jika anda memiliki wajah comel, tingkatkan kecantikan dengan memakai blusher, lip tint dan eyeshadow. Produk Canmake tidak menetapkan usia, malah ia sesuai untuk sesiapa sahaja.

CANMAKE Tokyo Memperkenalkan Koleksi 2018 CANMAKE Tokyo Memperkenalkan Koleksi 2018

CANMAKE telah berada di pasaran Malaysia selama 13 tahun. Teeni Enterprise bangga menjadi pengedar tunggal di Malaysia sejak penampilan sulungnya. Memperluas dari SASA, AEON Wellness, Guardian, Aeon Departmental Store, Hermo- Online Beauty Shop, Play-Up oleh Parkson dan Ourshop oleh Airasia dengan lebih dari 150 titik jualan. Dan tahun lepas, CANMAKE membuka kedai berdiri pertama di Malaysia di Damen Mall yang terletak di USJ Subang.

Koleksi CANMAKE TOKYO 2018 sudah berada di pasaran, dapatkan di Guardian berdekatan anda!

www.facebook.com/CanmakeMalaysia
www.instagram.com/canmake_malaysia

Previous

Baja Sawit Murah Dari GoSawit

Marvel Spiderman PS4

Next

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.