BLUE Live In Malaysia 3 March 2019

| |

Assalammualaikum semua. Pasti ramai peminat kumpulan BLUE kan? Ala kita kan seusia. Hahaha. Masa zaman ruby membesar, memang sering dengar lagu dari kumpulan BLUE. Muzik dia sangat “in” pada ketika itu dan ahli kumpulan mereka pandai menari dan kacak sangat! Awwww suka tengok mereka menyanyi sambil senyum. Boleh cair tau.. Masa dulu laaaa. Hahaha

BLUE Live In Malaysia 3 March 2019

BLUE akan terbang ke Kuala Lumpur untuk konsert BLUE Live In Malaysia 2019 yang akan diadakan di Pusat Pameran & Konvensyen Dewan Wawasan di Menara PGRM, Cheras, Kuala Lumpur pada 3 Mac , 2019. Pasti banyak lagu hits akan dinyanyikan! Kebanyakan lagu BLUE sentiasa berada di carta tertinggi. Ruby excited!

Blue Live In Malaysia

Konsert ini dianjurkan oleh KC & Friends bersama pengeluar acara berpengalaman iaitu TerryandTheCuz, usaha kolektif oleh 2 syarikat ini telah menghasilkan konsert, acara muzik & produksi teater selama lebih dari 10 tahun.

Mengenai BLUE

Setelah menghabiskan lebih dari lima belas tahun bersama-sama, BLUE telah menjual lebih 16 juta rekod, menjadi terkenal secara berperingkat-peringkat di seluruh dunia sambil membina reputasi mereka sebagai salah satu selebriti yang paling dicari di dunia hari ini. Ahli kumpulan BLUE terdiri daripada Lee Ryan, Antony Costa, Duncan James & Simon Webbe. Mereka terus bekerjasama dalam menghasilkan pencapaian carta, sambil melengkapi bakat dan kemampuan muzik yang luar biasa.

Single pertama mereka yang menjadi kegemaran ramai iaitu “All Rise” pada bulan Mei 2001 terus menjadi fenomena. Hit dari album pertama mereka adalah ‘All Rise’, ‘One Love’, ‘Best in Me’, ‘If You Come Back’, ‘Sorry Seems To Be The Hardest Word’ (dengan Sir Elton John) dan ‘You’ Make Me Wanna ‘, menjadikan mereka terus popular!

Ulang Tahun Ke-20 BLUE

Pada tahun 2018, BLUE mengumumkan Summer Tour in the UK and Ireland untuk mengembirakan para peminat. Melangkah ke ulang tahun ke-20 kumpulan ini pada 2020, mereka terus mengadakan persembahan. Kebolehan vokal mereka yang berterusan sentiasa mendapat tarikan pengikut setia di seluruh dunia.

Tahun ini akan menyaksikan kumpulan BLUE berterusan untuk menggembirakan peminat. Peminat tempatan dan juga serantau yang hadir BLUE Live In Kuala Lumpur akan enjoy persembahan luar biasa yang dipenuhi dengan muzik yang hebat dan keseronokan. Jom hafal semua lagu-lagu hits BLUE.

BLUE Live In Malaysia 3 March 2019 1

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif KC & Friends Kesavan Purusotman (KC), “Di samping rakan kongsi kami TerryandTheCuz, kami sangat teruja untuk membawa peminat, Blue Live di Malaysia.”

Beliau menambah, “Kami berterima kasih atas peluang untuk membantu menghidupkan semula salah satu era muzik terbaik dalam sejarah – era boyband – dengan konsert langsung 60-75 minit tanpa henti oleh Blue!”

Harga Tiket Blue Live In Malaysia

Tiket bergerak dengan cepat, VVIP, Cat 3 dan Cat 4 telah dijual dengan hanya VIP (RM 398), dan Cat 1 (RM 258) dan Cat 2 (RM 208) yang terhad. Tiket boleh dibeli di www.myticket.asia

DJ Jakeman Pembuka Konsert

Semasa diumumkan DJ Jakeman adalah pembuka konsert untuk BLUE Live In Malaysia, ruby paling girang nak sangat pergi konsert. Ruby tidak pernah jumpa Datuk Jake Abdullah lagi. Tapi ruby membesar dengan muzik dia. Muzik masa waktu ulang kaji sebelum peperiksaan. Hahaha. Selalu akan dengar di radio DJ Jakeman & Skelator. Pasti konsert BLUE akan lagi seronok apabila deejay terkenal Malaysia dan Ketua Astro Radio membuat persembahan. Nanti mesti Datuk mix lagu BLUE lama-lama jadi more trendy. Pavilion Hotel Kuala Lumpur adalah hotel rasmi manakala Mix FM adalah stesen radio rasmi untuk konsert ini

Mengenai KC & Friends Sdn Bhd

Penganjur acara tempatan dan promoter KC & Friends mula dikenali dari konsert, kelab malam, pesta, perayaan, dan acara awam. Dibentuk pada tahun 2011, kejayaan utama mereka termasuk tindakan pementasan seperti The Black Eyed Peas, LMFAO, Marshmello, Steve Aoki, DJ Snake & Jeremih dan antara yang lain.

Mengenai TerryandTheCuz Sdn Bhd

BLUE Live In Malaysia 3 March 2019 2
BLUE Live In Malaysia 3 March 2019 3

Dibentuk pada tahun 2004, TerryandTheCuz, sebuah syarikat global, mereka telah menulis karya-karya teater, tarian, persembahan boneka dan seni untuk syarikat, kerajaan, perayaan dan artis di seluruh Asia, Amerika, Eropah dan Australia. Ini termasuk ‘The Puppet Black Box Theatre’ for the 2007 Prague Quadrennial Design Festival, ‘Avast’, ‘Avast 2: The Welshman Cometh’ and ‘Thyestes’ for the Malthouse Theatre, ‘Act 3’ and ‘Room 222’ for the Australian Pavilion at the 2010 World Expo in Shanghai. ‘Vs Macbeth’ for the Sydney Theatre Company, ‘Bali Agung’ for Taman Safari Indonesia, ‘They Called Him Mr Glamour’ for Belvoir Street Theatre, ‘Doku Rai’ and ‘I Feel Awful’ for The Black Lung Theatre, ‘Song’ and ‘Come Away With Me To The End Of The World’ for Ranters and ‘Rainbow Vomit’ for Dance North. Syarikat itu juga telah menghasilkan ‘Citrawarna: Colors of Malaysia 2017’ untuk Kementerian Pelancongan Malaysia dan ‘Thicker Than Water’ yang dimeriahkan di Teater Awam, New York City pada Mei 2018.

Dapatkan tiket BLUE Live In Malaysia di www.myticket.asia

Previous

Lactacyd Love Your V

Tabiat Lelaki Semasa Online Shopping

Next

1 thought on “BLUE Live In Malaysia 3 March 2019”

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.