Smart Order Dari WeChat Pay MY Memudahkan Anda Pesan Makanan Di Restoran

| |

Smart Order Dari WeChat Pay MY Memudahkan Anda Pesan Makanan Di Restoran. Assalammualaikum semua. Dah cuba Smart Order dari aplikasi WeChat Pay? Ruby dah cuba dan ia amat memudahkan! Pesan makanan untuk tapau atau makan di restoran menjadi mudah. Sebab dengan QR code sahaja dah boleh lihat menu yang restoran sediakan. Hebat kan?

Smart Order Dari WeChat Pay MY Memudahkan Anda Pesan Makanan Di Restoran

WeChat Pay MY, salah satu daripada penyelesaian pembayaran mudah alih yang paling popular, kini memacu era pembayaran digital di Malaysia dengan satu lagi penyelesaian yang inovatif, perkhidmatan ‘Smart Order’ yang pertama seumpamanya. Pesanan yang didigitalkan ini bertujuan untuk melancarkan serta memudahkan sesi melepak di restoran ‘mamak’ kegemaran para pengguna.

Apa itu Smart Order

Smart Order adalah cara yang lebih praktikal serta mudah untuk restoran mamak melayan pelangan. Pelanggan boleh memesan makanan daripada menu dalam aplikasi dan membayarnya secara langsung dengan hujung jari sahaja. Makanan itu kemudiannya akan dihidangkan oleh para pelayan, sekaligus memendekkan waktu pesanan dan meningkatkan kecekapan.

“Restoran Mamak di Malaysia sentiasa menjadi kawasan yang sesuai untuk gangguan tunai, dan melalui Smart Order, WeChat Pay MY berharap untuk menerajui dan menjadi perintis dalam meningkatkan pengalaman ‘mamak’ untuk pelanggan,” kata Jason Siew, Ketua Pegawai Eksekutif WeChat Pay MY.

Smart Order Dari WeChat Pay MY Memudahkan Anda Pesan Makanan Di Restoran 1

Dari kiri En Jason Siew; Ketua Pegawai Eksekutif WeChat Pay MY, YB Tuan Chong Chieng Jen; Timbalan Menteri Perdagangan Dalam Negeri Dan Hal Ehwal Pengguna dan Dato Haji Syed Jamarulkhan Bin Haji MS Kadir; Chairman of Syed Group

Beliau menambah bahawa matlamatnya adalah untuk membolehkan pengguna WeChat Pay mengelak daripada perlu menunggu pelayan, atau barisan panjang untuk makanan. Sebaliknya, pesanan dan pembayaran boleh dibuat menerusi aplikasi WeChat Pay. Ini akan secara berurutan memberi pengguna lebih banyak peluang untuk menggunakan WeChat Pay MY untuk transaksi pembayaran yang lebih mudah dan lebih lancar.

Beliau menambah bahawa matlamatnya adalah untuk membolehkan pengguna WeChat Pay mengelak daripada perlu menunggu pelayan, atau barisan panjang untuk makanan. Sebaliknya, pesanan dan pembayaran boleh dibuat menerusi aplikasi WeChat Pay. Ini akan secara berurutan memberi pengguna lebih banyak peluang untuk menggunakan WeChat Pay MY untuk transaksi pembayaran yang lebih mudah dan lebih lancar.

Cara Tambah Nilai WeChat Pay MY

Smart Order Dari WeChat Pay MY Memudahkan Anda Pesan Makanan Di Restoran 2

Dengan hanya 7 langkah, anda boleh tambah nilai akaun WeChat Pay anda. Sangat mudah!

Cara Membuat Pesanan Menggunakan Smart Order

Smart Order Dari WeChat Pay MY Memudahkan Anda Pesan Makanan Di Restoran 3

Cara Membayar Pesanan Anda

Smart Order Dari WeChat Pay MY Memudahkan Anda Pesan Makanan Di Restoran 4

Potongan RM 3 Untuk Minimum Pembelian RM 8

Smart Order Dari WeChat Pay MY Memudahkan Anda Pesan Makanan Di Restoran 5

Order Cepat, Makanan Pun Tersedia Pantas

Smart Order Dari WeChat Pay MY Memudahkan Anda Pesan Makanan Di Restoran 6

WeChat Pay MY membayangkan gaya hidup yang selesa dan bermanfaat bagi kedua-dua pengguna dan pedagangnya dan akan terus memanfaatkan pengalaman, teknologi, serta keupayaan platform pembayarannya untuk menawarkan pengguna satu pengalaman pembayaran mudah alih yang cemerlang bagi memudahkan kehidupan harian semua orang.

Perkhidmatan Smart Order akan tersedia di pedagang yang mengambil bahagian di sekitar Kuala Lumpur, Johor dan Pulau Pinang. WeChat tersedia percuma untuk dimuat turun melalui Android, iOS, sistem operasi Windows, versi web dan Mac untuk versi desktop.

www.facebook.com/WeChatPayMY.official
www.wechat.com

Previous

Epal Ambrosia Dari New Zealand Inovasi Baharu Hidangan Musim Perayaan

Stokis Ini Menjana Pendapatan Sampingan Ribuan Ringgit Dengan Magical C Pure Dari Angsa Emas Beaute

Next

18 thoughts on “Smart Order Dari WeChat Pay MY Memudahkan Anda Pesan Makanan Di Restoran”

 1. wahhhh kedai mamak pon advance yer sekarang, dah boleh cashless guna wechat pay. sy bru je uninstall wechat, nie nak kena install balik nampaknya sebab dah banyak function guna wechat nie.

  Reply
 2. macam best je wechat pay ni. dah la mudah nak order, nak bayar pun tak payah nak beratur. Siap dapat potongan RM3 tu … nampaknya kena install balik la wechat ni sebab sebelum ni dah uninstall.. hehe

  Reply
 3. Suka zaman teknologi sekarang, tak perlu nak bawak cash banyak. ada apps macam ni dah mudah, senang nak bayar, tak payah sibuk nak cari duit kecil semua dan paling best selalu ada banyak promo. Mira banyak jugak try apps payment macam ni, hampir semua ada sebab suka vouchers and discount. wechat pay ni tak pernah try lagi. nanti ada masa nak install tengok. dah lama tinggalkan wechat ni, mungkin skrg dah ada sebab kenapa nak install balik. lol

  Reply
 4. Bagus macam nie. Takde la kena bersiul ke, panggil anney ke, matcha ke tiap kali nak dapatkan order kan.
  Yang best tu bayar melalui aplikasi gak kan. Takyah nak berbaris kat kaunter.

  Reply
 5. Sebenarnya kan fadzi appreciate sangat benda benda teknologi yang memudahkan kita macam wechat pay ni. fadzi pun jenis yang tak rajin nak bawak cash banyak banyak dalam wallet. senang kalau ada apps macam ni

  Reply
 6. Wahh, Wechat pun dah ada feature macam Grabpay eh. bagus lah feature camni, menggalakkan kita bayar secara cashless. Memang kalau boleh diorang nak promote cashless ni. Berbaloi juga kalau dapat potongan RM3 tu kak Ruby 🙂

  Reply
 7. Sekarang semua dah promote e-wallet. Last year Sis mula guna boost, then fave sekarang ada wechat pay. memang memudahkan tapi penggunaannya masih tak meluas sebab rata2 masih lagi pakai cash. then kita pakai ewallet pun sebab ada cashback. hehe.

  Reply
 8. Hebat betul kedai mamak ni. Siap bayar pakai pay we chat. Sebelum ni Pergi negara China yang jual sayur tepi jalan pun pakai wechat. Malaysia dah ada la. Saya suka sebab memudahkan. Tak sangka plak dapat less lagi bayar pakai online ek. Jimat parok

  Reply
 9. Wow.. Menariknya. Macam macam cara dah sekarang ni ye. Order makanan melalui aplikasi je. Malah, nak bayar pun boleh dari aplikasi juga. Memang hebat.
  Tapi tak semua tempat gunakan cara macam ni kan. Mungkin tempat yang ramai pelanggan dah gunakan cara ni.

  Reply

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.