Quill City Mall Meriah Dengan Blokganza Dream Christmas & Dream Vending Town Pada Musim Cuti Sekolah!

| |

Assalammualaikum semua! Signifikasi pada musim cuti sekolah pada hujung tahun adalah persediaan sambutan Krismas. Pelbagai sorotan aktiviti disediakan untuk memenuhi aktiviti anak-anak ketika musim cuti ini. Quill City Mall juga tidak ketinggalan mengadakan Blokganza Dream Christmas & Dream Vending Town. Jadi, Ruby bawa Adam & Alif pada 23 November 2019 yang lalu. Apa yang seronok di Quill City Mall adalah ruang parkir yang banyak. Tempat letak kereta percuma disediakan selepas pukul 5 petang pada hari kerja manakala kadar flat RM3 pada hujung minggu. Mudah untuk kami sekeluarga bergerak di dalam satu mall. Hehehe.

Quill City Mall Meriah Dengan Blokganza Dream Christmas & Dream Vending Town

Terpesona dengan Blokganza Dream Christmas & Dream Vending Town pada musim cuti ini, bermula 22 November 2019 hingga 25 Disember 2019. Quill City Mall menyediakan seluruh kawasan Ground Floor dengan aktiviti menarik untuk anak-anak.

Quill City Mall Meriah Dengan Blokganza Dream Christmas & Dream Vending Town Pada Musim Cuti Sekolah!
Dari kiri Ms. Shirley Leong, Group Chief Financial Controller of Quill Group of Companies, Mr. Koong Wai Seng, Group Chief Executive Officer of Quill Group of Companies & Mr. Justin Liew, Senior Vice President of Quill City Mall Kuala Lumpur semasa merasmikan Blokganza Dream Christmas

Tidak seperti mana-mana tempat Krismas yang lain, tahun ini Quill City Mall KL telah mengubah Atrium Utama menjadi Blokganza Dream Christmas yang memaparkan unsur-unsur blok yang sangat unik (Santa Claus, Christmas Trees, Christmas Wreath, Red Nose Reindeer, Christmas Present Boxes, Christmas Sleigh, Christmas Candy Cane, Christmas Stockings and hats) sebagai elemen utama yang akan memancarkan kegembiraan dan mengisi udara dengan keseronokan yang tidak berkesudahan dan ketawa pada musim Natal ini.

Blokganza Dream Christmas

Blok adalah salah satu mainan berpendidikan yang membantu kanak-kanak berimaginasi. Sama seperti membina mimpi, apa-apa sahaja boleh dibina menggunakan blok. Dikelilingi oleh semua blok yang bertemakan Krismas, blok longgar ini dapat melakukan keajaiban dengan meningkatkan imaginasi dan memotivasi pemikiran kreatif di kalangan kanak-kanak. Pembeli juga akan menyaksikan pokok Krismas yang besar dibuat dari blok, berdiri teguh pada ketinggian 20 kaki di tengah-tengah Atrium Utama. Pokok ini akan terlihat apabila anda melangkah masuk ke Quill City Mall KL.

Quill City Mall Meriah Dengan Blokganza Dream Christmas & Dream Vending Town Pada Musim Cuti Sekolah!

Dream Vending Town

Musim ini memberi kami menjadi platform untuk kanak-kanak untuk mengetahui impian mereka sambil berseronok melalui “Dream Vending Town”; sebuah pusat bermain kanak-kanak untuk menerokai lebih banyak tentang pekerjaan dunia sebenar. Ia pameran interaktif dan drama; kanak-kanak dapat memupuk rasa ingin tahu, kreativiti, pemikiran kritikal, penyelesaian masalah dan kerja berpasukan. Instruktor akan memberi inspirasi dan memberi kuasa kepada kanak-kanak bahawa impian mereka boleh bermimpi besar.

Dream Vending Town menawarkan 10 stesen impian berperanan untuk mendidik dengan keseronokan iaitu Balai Polis, Balai Bomba, Hospital, Stesen Radio, Pusat Latihan Penerbangan, Pusat Beli-belah, Sekolah Memasak, Sekolah Peragaan / Model, Sekolah Lakonan & Hiburan dan Pusat Latihan Memandu. Tiket untuk Dream Vending Town berharga RM10 untuk setiap seorang kanak-kanak. Cuma anda perlu lihat jadual yang disediakan. Ini kerana, masa yang diperuntukkan untuk mereka selesai semua stesen adalah lebih kurang 2 jam 30 minit. Nak dapat tiket percuma? Jom sertai giveaway di facebook ruby.my.

Kaunter Jualan Sempena Krismas

Unsur-unsur Krismas yang menarik menanti anda di pusat membeli-belah Quill City Mall adalah pelbagai gerai Krismas di mana para pembeli dan pelawat boleh menikmati makanan yang lazat, aktiviti interaktif yang menyeronokkan dan membeli pakaian baru untuk meraikan musim perayaan dengan penuh kegembiraan. Pastikan untuk melihat promosi daripada gerai khas seperti Robocar POLI, L.O.L Surprise, Lowe, MeTime Art dan banyak lagi.

Lighthouse Children Welfare Home Association

Semasa pelancaran Blokganza Dream Christmas, selaras dengan semangat Krismas memberi dan berkongsi, Quill City Mall KL menjemput 20 anak-anak dari Lighthouse Children Welfare Home Association, Kuala Lumpur sebagai sebahagian daripada program CSR (Corporate Social Responsibility). Pelbagai aktiviti dan permainan interaktif yang menyeronokkan dianjurkan di pusat membeli-belah untuk kanak-kanak dan masa yang menyeronokkan bersama-sama dengan ibu bapa mereka. Selain itu, beg makanan diberikan kepada kanak-kanak ditambah dengan hidangan teh di sebuah restoran di Quill City Mall.

Quill City Mall Meriah Dengan Blokganza Dream Christmas & Dream Vending Town Pada Musim Cuti Sekolah!
Dari kiri Mr. Joseph Teo, Vice President, Marketing of Quill City Mall Kuala Lumpur, Emcee from Aforadio, Ms. Shirley Leong, Group Chief Financial Controller of Quill Group of Companies, Mr. Koong Wai Seng, Group Chief Executive Officer of Quill Group of Companies, Mr. Gurmit Singh, Singaporean former actor, host and comedy performer, Mr. William, CEO of Aforadio, Mr. Justin Liew, Senior Vice President of Quill City Mall Kuala Lumpur, Santa Claus, Santa Rina, Emcee from Aforadio Dari kiri bawah Children from Lighthouse Children Welfare Home Association, Emcee from Aforadio semasa pelancaran Blokganza Dream Christmas.

Menang Percutian Bersama AirAsia BIG Loyalty ? Official Mall Loyalty Partner

Dengan kerjasama bersama AirAsia BIG Loyalty ? Official Mall Loyalty Partner, pembeli juga boleh menyertai Quill BIG Giveaway melalui perbelanjaan minimum sebanyak RM 100 dalam satu resit di mana-mana kedai di Quill City Mall KL untuk berpeluang memenangi sepasang penerbangan pergi dan kembali ke Seoul, Vietnam atau Hong Kong. Tempoh peraduan bermula dari 22 November hingga 25 Disember 2019. Ahli boleh mengumpulkan mata sebagai pertukaran tiket udara, bermula dari 500 mata BIG. Rujuk terma dan syarat!

Quill City Mall Meriah Dengan Blokganza Dream Christmas & Dream Vending Town Pada Musim Cuti Sekolah!

Tidak lupa, anda boleh membuat penebusan Krismas apabila berbelanja di Quill City Mall:

 • Belanja RM30 ke atas untuk menebus baucar.
 • Belanja RM80 ke atas untuk menebus Christmas Block Pencil Case.
 • Belanja RM200 ke atas untuk menebus Christmas Block Notebook.

* Sah sehingga stok masih ada.

Quill Guess & Win Menang Bagasi BMW M Boardcase

Untuk menghiburkan kempen Krismas, pembeli dan pelawat boleh menyertai pertandingan “Quill Guess & Win”. Peraduan bermula dari 22 November 2019 hingga 25 Disember 2019, hanya ikuti langkah-langkah mudah seperti di bawah:

 1. Kira bilangan blok pada Pokok Krismas.
 2. Isi Borang Peraduan di Kaunter Concierge Quill City Mall, Ground Floor
 3. LIKE laman Facebook Quill City Mall.
 4. Hantar borang peraduan ke Kaunter Concierge.

Pemenang bertuah dengan jawapan terdekat akan berhak memenangi beg bagasi BMW M Boardcase bernilai lebih daripada RM1,000. Juga, 3 pemenang dengan jawapan terdekat akan memenangi tiket Skyrider bernilai RM300. Rujuk terma dan syarat!

Quill City Mall Meriah Dengan Blokganza Dream Christmas & Dream Vending Town Pada Musim Cuti Sekolah!

Ketika kita hampir ke Visit Malaysia 2020, Quill City Mall melaksanakan konsep pusat membeli-belah AI (Artificial Intelligence) di mana ia dapat mendidik pembeli untuk ke arah pusat membeli-belah konsep tanpa tunai dan juga menyediakan pengalaman membeli-belah yang lebih menarik tidak seperti pusat membeli-belah lain.

Di samping itu, kami mempunyai rakan kongsi baru untuk memperkenalkan kepada pengunjung iaitu Kurasi, Boom Eyewear, Akshara Palace, White House, Mekar KL Florist dan banyak lagi yang masuk pada tahun 2020.  Tidak lupa, sesuatu yang menarik akan datang tidak lama lagi; JDxPresto membuka konsepnya yang pertama di South East Asia. Kedai yang menawarkan pengalaman membeli-belah dalam talian, luar talian dan banyak lagi!

Quill City Mall Aktiviti Sepanjang Musim Cuti Ini.

Akan ada aktiviti lucu yang menanti anda setiap hujung minggu di Quill City Mall KL seperti Dream Vending Town, Rancangan Fesyen, Pertunjukan Sihir, Bengkel Kanvas DIY Krismas, Bengkel Blok Unik oleh Lowe, Walking Santa Claus, Krismas Carolling dan banyak lagi.

Quill City Mall Meriah Dengan Blokganza Dream Christmas & Dream Vending Town Pada Musim Cuti Sekolah!

Di samping itu, terdapat beberapa acara menarik yang diadakan di Pusat Konvensyen Quill pada 23 November 2019 dengan persembahan komedi berdiri sendiri oleh Phua Chu Kang Live di Malaysia, Peraduan Mewarna Seni Global dan banyak lagi aktiviti. Untuk maklumat lanjut mengenai acara kami, ikuti halaman Facebook Quill City Mall KL dan juga menyertai komuniti Q-Kiddies baru kami.

Facebook : www.facebook.com/quillcitymallkl
Instagram : www.instagram.com/quillcitymallkl
Website : www.quillcitymall.com.my
Q-Kiddies Club : www.facebook.com/groups/QKiddies.QCMKL

Previous

Petisyen WAO untuk 7 hari cuti paterniti meraih 39,340 tandatangan

UFIRST Perodua Passport Day Out Ladies Edition Di X Park Sendayan

Next

11 thoughts on “Quill City Mall Meriah Dengan Blokganza Dream Christmas & Dream Vending Town Pada Musim Cuti Sekolah!”

 1. melopong mulut kita baca entry awak. tengah decide nak pergi mall mana bila ke KL disember 2019. ini paling baik kot boleh bagi anak main main kat sini. cun sangat. thankyou untuk suggestion dan review.

  Reply
 2. Banyak sungguh mall2 bersaing dekorasi krismas mereka ya. Quill City Mall punya dekorasi boleh tahan cantik dan nice lah utk bawa anak kecil datang sini. Mesti dorg suka main dekat area situ.

  Reply
 3. Wow dah macam dunia fantasi lego kat Quill hehehe meriahnya tengok seronok kalau bawa budak-budak kat sini mesti mak bapak puas shopping dan anak-anak main kat situ bestnya tak rasa bimbang dekat boleh pantaukan….

  Reply
 4. Nasib la anak saudara Rawlins jauh di Sarawak nun. Kalau dekat, mesti mereka nak ke Quill City Mall dan tak nak balik hahaha. Nampak best kot, even Rawlins pun nak stay dan bermain kat situ.

  Reply
 5. Dah lama tak pg Quill City Mall ni. Dapat juga invite ni tapi ada hal pulak so tak dpt pg… wah Phua Chi Kang nak datang mesti ramai peminat dia nak pg nanti.,

  Reply

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.