SMK Subang Utama Juara Piala Hektar 2019 Choral Speaking

| |

SMK Subang Utama Juara Piala Hektar 2019 Choral Speaking. Assalammualaikum semua! Ruby berkesempatan untuk membuat liputan Piala Henktar 2019. Ia adalah acara yang membuka minda. Kali terakhir Ruby menyertai Choral Speaking pada zaman sekolah. Pastinya liputan Piala Hektar amat memberi kesan rindu kepada kesungguhan para peserta, kerjasama mencari bahan untuk menjawab isu yang para hakim ingin dengar.

SMK Subang Utama Juara Piala Hektar 2019 Choral Speaking

SMK Subang Utama merangkul anugerah dengan menandingi sebanyak 43 sekolah lain yang menyertai Piala Hektar 2019 Choral Speaking tahun ini. Pertandingan pusingan akhir ini telah berlangaung di Classic Hotel, Muar. Sebanyak 6 buah sekolah menengah bertanding di peringkat Akhir.

SMK Subang Utama Juara Piala Hektar 2019 Choral Speaking

SMK Subang Utama Juara Piala Hektar 2019 Choral Speaking

Piala Hektar 2019 Choral Speaking telah diadakan bermula awal tahun yang menghimpunkan lebih dari 1,200 kanak-kanak dari 44 sekolah di seluruh pusat-pusat membeli belah milik Hektar REIT di seluruh Malaysia.

SMK Subang Utama, Subang Jaya, berjaya menarik perhatian para hakim dalam Choral Speaking bertema “The Use Of Social Media For A Greener Future”.

SMK Subang Utama Juara Piala Hektar 2019 Choral Speaking 1

Pasukan itu mengalahkan 5 finalis lain dan memenangi trofi besar beserta hadiah wang tunai bernilai RM6,000, sementara sekolah-sekolah yang lain telah dianugerahkan hadiah saguhati.

Choral Speaking Bantu Pelajar Lebih Berkeyakinan

Ketua Pemasaran Kumpulan Hektar, Puan Mira Rahman telah mengagumkan dalam pujiannya kepada para pelajar, sambil berkata,

“Kami sangat bangga dengan usaha para pelajar. Pada tahun ini, pertandingan Choral Speaking kami mempunyai lebih daripada 1,200 pelajar dari 44 sekolah bersaing di enam daerah. Enam sekolah terbaik bertanding di peringkat akhir di Classic Hotel, Muar. Ia adalah satu inisiatif yang bermanfaat dan memberi pengalaman untuk melihat prestasi pelajar dengan baik. ”

SMK Subang Utama Juara Piala Hektar 2019 Choral Speaking 2

Dalam pertandingan 2019, Hektar menganjurkan pertandingan Choral Speaking di enam pusat membeli-belah dengan sekolah-sekolah yang bersaing di enam daerah iaitu di Subang Jaya, Melaka, Muar, Sungai Petani, Kulim dan Segamat.

Pertandingan Piala Hektar adalah inisiatif asal Hektar yang direka untuk memperkasakan usaha pendidikan pelajar di seluruh komuniti pusat-pusat membeli belah Hektar. Inisiatif awal penganjuran pertandingan Choral Speaking adalah direka untuk meningkatkan taraf Bahasa Inggeris yang dituturkan di sekolah-sekolah di Malaysia.

SMK Subang Utama Juara Piala Hektar 2019 Choral Speaking 3

Muar, Furniturs Capital of Malaysia

Pertandingan terakhir diadakan di Muar, bandar bersejarah di utara Johor, bersempadan dengan Melaka. Muar dikenali sebagai “Furniture Capital of Malaysia” dan pelancong melawat kawasan itu untuk masakan tempatan yang enak, kopi terkenal dan bangunan pra-perang sejarah.

SMK Subang Utama Juara Piala Hektar 2019 Choral Speaking 4

SMK Subang Utama Juara Piala Hektar 2019 Choral Speaking 5

SMK Subang Utama Juara Piala Hektar 2019 Choral Speaking 6

SMK Subang Utama Juara Piala Hektar 2019 Choral Speaking 7

SMK Subang Utama Juara Piala Hektar 2019 Choral Speaking 8

SMK Subang Utama Juara Piala Hektar 2019 Choral Speaking 9

SMK Subang Utama Juara Piala Hektar 2019 Choral Speaking 10

SMK Subang Utama Juara Piala Hektar 2019 Choral Speaking 11

Hektar REIT’s Classic Hotel merupakan penaja utama, yang menganjurkan Choral Speaking Final. Tidak jauh dari jarak berjalan kaki, anda akan seronok berada di Muar kerana tarikan-tarikan utama di pusat bandar. Classic Hotel Muar menawarkan 156 bilik dan ballroom terbesar di Muar dengan kapasiti tempat duduk untuk 800 tetamu. Menghadap ke sungai Muar yang indah, Classic Hotel adalah hotel kelas perniagaan utama yang terletak di pusat bandar Muar.

Sumbangan RM 2,000 Kepada Kiwanis Malaysia

Sebagai sebahagian daripada usaha Tanggungjawab Sosial Korporat Hektar, sumbangan RM2,000 telah dibuat kepada Kiwanis Malaysia semasa pertandingan Akhir Piala Hektar 2019 Choral Speaking. Hektar berasa bangga menaja acara ini dan menginginkan inisiatif ini dapat memanfaatkan komuniti pusat membeli belah di enam daerah.

SMK Subang Utama Juara Piala Hektar 2019 Choral Speaking 12

Tentang Hektar

Hektar Real Estate Investment Trust (“REIT”) adalah REIT yang fokus kepada peruncitan pertama Malaysia pada tahun 2006 dengan aset bernilai RM1.2 bilion (2018). Projek ini diuruskan oleh Hektar Asset Management Sdn Bhd dan portfolio hartanahnya diuruskan oleh Hektar Property Services Sdn Bhd. Portfolio termasuk Subang Parade (Selangor), Mahkota Parade (Melaka), Wetex Parade (Muar, Johor), Central Square (Kedah), Kulim Central (Kedah), atau Segamat Central (Johor). Manakala untuk Classic Hotel, Muar, anda boleh lawati laman web ini www.classichotelmuar.com

www.hektarreit.com

Previous

Dapatkan Koleksi Disney FROZEN 2 Di Toys“R”Us Sekarang!

Kini Anda Boleh Tukar Mata Ganjaran Diantara Sunway Pals Dan Malaysia Airlines Enrich Miles

Next

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.