Produk Pensonic Selebriti Chef Dato’ Haji Ismail

Produk Pensonic Selebriti Chef Dato’ Haji Ismail

Sempena Hari Raya dan Hari Merdeka yang lalu, Pensonic telah melancarkan Kelas Memasak siri Chef’s Like & Peraduan “Bring Chef Home” bermula 1 Mei - 31 Julai 2014, sebagai ganjaran kepada semua … [Teruskan Membaca]

Bertukar Ke ALTEL

wpid-iw-249201423323859.jpg

Bertukar ke ALTEL? Minggu lepas, ruby pergi pasar malam berhampiran rumah. Nampak kiosk ALTEL. Saja la ambil flyers mereka. Baca la sikit-sikit berkenaan pakej internet mereka. Hehehe. Kemudian … [Teruskan Membaca]

Koleksi ECCO Musim Luruh/Dingin 2014

Koleksi ECCO Musim Luruh – Dingin 2014

ECCO menyambut ketibaan Musim Luruh-Dingin 2014 dengan gaya amali yang mewah disuntik dengan rekaan, inovasi, keaslian dan keperibadian Scandinavia. Koleksi yang memaparkan pelbagai rangkaian kasut … [Teruskan Membaca]

SHARP Plasmacluster Ionizer

wpid-iw-23920141595065.jpg

Masa bulan Jun 2014 lalu, Kuala Lumpur berjerebu teruk. Ruby risau dengan kesihatan Adam dan suami. Tiap pagi bangun mesti sesak nafas dan sakit tekak. Suami pula kadang-kadang sampai batuk teruk masa … [Teruskan Membaca]

Apple Vinegar Dan Madu Rawat Penghidap Darah Tinggi

wpid-iw-239201415659319.jpg

Apple Vinegar Dan Madu Rawat Penghidap Darah Tinggi?? Sejak akhir-akhir ni kerap pula mak dan suami sakit kepala. Pada asalnya ingatkan sakit kepala biasa-biasa. Kami pun ke hospital setelah klinik … [Teruskan Membaca]

Keunikan Agrofarmstay @ Skill-Tech

wpid-img_13471784322118.jpeg

Keunikan Agrofarmstay @ Skill-Tech terletak pada kehijauan alam dan keselesaan di sini. Bukan mudah untuk kembali kepada kehidupan yang segar begini. Flora dan Fauna yang indah begini masih dikekalkan … [Teruskan Membaca]

Sukaneka di Agrofarmstay @ Skill-Tech

wpid-iw-209201411164351.jpg

Selamat pagi, hari ini ruby bangun seawal jam 6.30 pagi. Solat subuh, mandi, mandikan Adam, siapkan Adam, siapkan baju suami. Tepat jam 8 pagi baru siap semua. Terus kami dan rakan-rakan Kelab Blogger … [Teruskan Membaca]

Perjalanan Ke Agrofarmstay @ Skill-Tech

wpid-iw-20920143025977.jpg

Ruby menerima jemputan dari #KelabBloggerBenAshaari untuk beriadah bersama rakan-rakan blogger. Perjalanan Ke Agrofarmstay @ Skill-Tech bermula pada 19 Sept 2014 jam 3 petang Ruby sekeluarga sudah … [Teruskan Membaca]

Cuci Muka Dengan Philips VisaPure

Cuci Muka Dengan Philips VisaPure

Rutin harian Ruby untuk pembersihan muka adalah 2 kali sehari sahaja. Hahaha. 2 kali ini adalah pada waktu pagi selepas bangun tidur dan sebelum tidur. Miahahaha. Walaupun dah keluar jalan-jalan, … [Teruskan Membaca]

Ping Blogpost Di Aplikasi Android EDISI BLOG

Ping Blogpost Di Aplikasi Android EDISI BLOG

Dah lama ruby tidak menggunakan apa-apa medium untuk ping blog selain di facebook, twitter dan google plus. Nak tambah visitor blog, tetapi taknak la sampai sarat iklan sana sini. Jadi ruby masih … [Teruskan Membaca]

Cukur Dan Gunting Rambut Bayi

Cukur Dan Gunting Rambut Bayi

Masa Adam lahir, rambut dia memang banyak. Genap umur Adam 21 hari, ruby dan suami buat projek cukur dan gunting rambut bayi. Sebab Adam ni lahir awal 32 minggu, jadi kami tidak buat apa-apa majlis. … [Teruskan Membaca]

Jom Ke Zoo Negara Malaysia

Jom Ke Zoo Negara

Zoo Negara? Hurmm seingat Ruby pernah datang Zoo Negara Malaysia pada tahun 1993, 1999 dan 2002 je. Hehehe. Walaupun Zoo Negara belakang rumah je. Tapi nak datang melawat Zoo Negara tiada masa pula. … [Teruskan Membaca]

Magic Fest Putrajaya Di PICC

Magic Fest Putrajaya

Pertunjukan silap mata sentiasa tidak membosankan, malah ia adalah hiburan yang menguji mata anda. Bagaimana ia dilakukan dan jika anda ingin melihat tips dan trick sesuatu silap mata, anda wajib ke … [Teruskan Membaca]

Mini Akuarium JEBO QR128

Mini Akuarium JEBO QR128

Sejak akhir-akhir ni dah berubah hobi dengan membela ikan, ruby dah kemaruk nak belikan barang-barang perhiasan ikan. Malah rumah ikan pun ruby dah beli yang baru! Memperkenalkan Mini Akuarium JEBO … [Teruskan Membaca]

Koleksi COLORLITE Dari CROCS

Koleksi COLORLITE Dari CROCS

Bagi peminat tegar koleksi kasut-kasut keluaran CROCS. Kali ini CROCS akan memberi kejutan kepada anda dengan koleksi yang lebih segar. 5 kata-kata yang ruby boleh gambarkan untuk koleksi COLORLITE … [Teruskan Membaca]

Hari 11 : Kenangan Lucu Zaman Kecik

Family Jumbo Moment 22

Kenangan Lucu Zaman Kecik ruby memang banyak. Sebab bila dah besar ni, terkenang memori itu pasti gelak sorang-sorang pastu cakap kat diri sendiri "bengongnyaaa". Hahaha. Ruby masa kecil dibesarkan di … [Teruskan Membaca]