Cukur Dan Gunting Rambut Bayi

Cukur Dan Gunting Rambut Bayi

Masa Adam lahir, rambut dia memang banyak. Genap umur Adam 21 hari, ruby dan suami buat projek cukur dan gunting rambut bayi. Sebab Adam ni lahir awal 32 minggu, jadi kami tidak buat apa-apa majlis. … [Teruskan Membaca]

Jom Ke Zoo Negara Malaysia

Jom Ke Zoo Negara

Zoo Negara? Hurmm seingat Ruby pernah datang Zoo Negara Malaysia pada tahun 1993, 1999 dan 2002 je. Hehehe. Walaupun Zoo Negara belakang rumah je. Tapi nak datang melawat Zoo Negara tiada masa pula. … [Teruskan Membaca]

Magic Fest Putrajaya Di PICC

Magic Fest Putrajaya

Pertunjukan silap mata sentiasa tidak membosankan, malah ia adalah hiburan yang menguji mata anda. Bagaimana ia dilakukan dan jika anda ingin melihat tips dan trick sesuatu silap mata, anda wajib ke … [Teruskan Membaca]

Mini Akuarium JEBO QR128

Mini Akuarium JEBO QR128

Sejak akhir-akhir ni dah berubah hobi dengan membela ikan, ruby dah kemaruk nak belikan barang-barang perhiasan ikan. Malah rumah ikan pun ruby dah beli yang baru! Memperkenalkan¬†Mini Akuarium JEBO … [Teruskan Membaca]

Koleksi COLORLITE Dari CROCS

Koleksi COLORLITE Dari CROCS

Bagi peminat tegar koleksi kasut-kasut keluaran CROCS. Kali ini CROCS akan memberi kejutan kepada anda dengan koleksi yang lebih segar. 5 kata-kata yang ruby boleh gambarkan untuk koleksi COLORLITE … [Teruskan Membaca]

Hari 11 : Kenangan Lucu Zaman Kecik

Family Jumbo Moment 22

Kenangan Lucu Zaman Kecik ruby memang banyak. Sebab bila dah besar ni, terkenang memori itu pasti gelak sorang-sorang pastu cakap kat diri sendiri "bengongnyaaa". Hahaha. Ruby masa kecil dibesarkan di … [Teruskan Membaca]

Original Ray-Ban New Wayfarer Classic Dari GlassesOnline

Original Ray-Ban New Wayfarer Classic

Ruby memang suka sangat dengan jenama Ray-Ban. Sebab jenama ini senang untuk didapati tetapi risiko untuk mendapat tiruan memang senang la kan. Berlambak di pasar malam. Jadi, jika anda suka kan … [Teruskan Membaca]

Hari 10 : Apa Di Dalam Handbag

Dalam Bag

Apa Di Dalam Handbag? Macam-macam ada. Tapi bila ditanya apa di dalam hand bag kan, ada juga bezanya isi kandungan dalam bag ketika remaja, bekerja dan bila dah ada anak ni ha. Memang banyak beza. … [Teruskan Membaca]

Hari 9 : 5 Lelaki Yang Menarik Perhatian

belon

5 Lelaki Yang Menarik Perhatian?? Semua orang suka lelaki/perempuan yang baik kan? Tetapi tak kan baik aje yang kita tengok. Mana la tau ada sesuatu yang terlindung ke? Nak tahu perangai seseorang, … [Teruskan Membaca]

BabyZen YOYO Stroller Adam

BabyZen YOYO

Sejak Adam dah mula bertambah kilo. Memang rasa tulang ni dah tak larat nak dukung dia. Nak bawa dalam Boba Wrap pun ruby tak larat juga. Tambahan waktu dia tidur di dalam Boba. Berat! Sebelum ruby … [Teruskan Membaca]

Hari 8 : 5 Lagu Cinta Kegemaran

muzik

5 Lagu Cinta Kegemaran?? Masa zaman remaja dulu takda la tangkap cintan dan jiwang-jiwang karat sangat. Tapi ruby suka dengar lagu melayu dan inggeris. Sebab dua bahasa je ruby faham. Hahaha. Yelah, … [Teruskan Membaca]

Apa Itu flexWorkLife.my

flexWorkLife-my-1

Sebagai ibu muda dan kekurangan pengalaman tentang pekerjaan memang takut untuk bekerja selepas berkahwin. Ruby faham situasi dalaman sesuatu pejabat yang tidak semua rakan kerja dan majikan faham … [Teruskan Membaca]

Hari 7 : Sejauh Mana Pendidikan Itu Penting

Nelson-Mandela

Sejauh Mana Pendidikan Itu Penting? Pendidikan bagi ruby adalah tempat teratas dalam kriteria kehidupan ruby. Sebenarnya¬†Sejauh Mana Pendidikan Itu Penting adalah berdasarkan pengalaman ruby. Sebab.. … [Teruskan Membaca]

Top 5 Peserta AF2014 Kegemaran

Konsert Mingguan Pertama Akademi Fantasia 2014

Top 5 Peserta AF2014 Kegemaran?? Baru-baru ni Ruby berkesempatan menonton Konsert Mingguan Pertama Akademi Fantasia 2014 secara langsung! Ini adalah Akademi Fantasia tahun yang ke-10! Teringat dulu, … [Teruskan Membaca]

Beli Spek Mata Ray-Ban di GlassesOnline

Beli Spek Mata Ray-Ban di GlassesOnline

Berapa banyak spek mata yang anda miliki? Anda suka beli spek mata dimana? Adakah spek mata anda original? Anda menyokong jenama spek mata dengan membeli dari penjual sah? Soalan ini semua adalah … [Teruskan Membaca]

Persembahan Silap Mata David Blaine Di Malaysia

Persembahan Silap Mata David Blaine Di Malaysia

Persembahan silap mata David Blaine di Malaysia? David Blaine, siapa tidak pernah tonton silap mata yang beliau lakukan? Tonton di siaran AXN 701, pasti anda ingat David Blaine yang sering melakukan … [Teruskan Membaca]