Hari 1 : 5 Fakta Menarik Tentang Ruby.MY

Ruby.MY

Menyahut cabaran rakan blogger dari #KelabBloggerBenAshaari untuk menulis 1 artikel tentang ruby. Macam tahu-tahu aje ruby ni dah sendu nak tulis cerita personal di blog. Hahaha. Okaylah untuk … [Teruskan Membaca]

Harry Houdini

Harry-Houdini-History

Sebelum kelahiran Blaine dan Copperfield, lelaki yang menciptakan silap mata melepaskan diri iaitu Harry Houdini. Seorang lagenda terkemuka dunia. Houdini adalah seorang yang suka buat aksi di luar … [Teruskan Membaca]

Pemenang No 8 di Philips Cooking Challenge

Pemenang No 8 di Philips Cooking Challenge

Ini adalah pengalaman pertama kali menyertai Philips Cooking Challenge dan ia juga pengalaman pertama kali memasak yang ada juri! Juri pula chef terkenal. Memang menggigil lutut ni. Boleh pula masa … [Teruskan Membaca]

Rawat Ruam Bayi Dengan Sudocrem

Sudocream

Semasa lepas bersalin, Ruby tidak sediakan lagi keperluan Adam. Macam minyak telon, krim ruam dan mandian pun belum sempat nak sediakan! Hahaha! 32 minggu dah bersalin, memang tidak jangka. … [Teruskan Membaca]

Sponsored Video : Cornetto Hikayat Po and Lang

Hikayat-Po-Lang-1

Siapa tidak suka air krim Cornetto? Rugi la kalau tidak suka. Hahaha. Kalau ikutkan bila mula-mula ruby makan ais krim Cornetto adalah pada darjah 1. Masa tu pertama kali ke sekolah rendah dan abah … [Teruskan Membaca]

Tips Membela Ikan Emas

Tips Membela Ikan Emas

Penulisan ini berdasarkan pengalaman ruby. Hahaha. Beberapa hari lalu ruby beli ikan emas dekat pasar tani. Dalam banyak-banyak ikan yang ruby tengok. Ikan emas menjadi pujaan hati ku. Bila tanya … [Teruskan Membaca]

Konsert You Me At Six Di KL Live

You Me At Six

Bila bercerita berkenaan konsert. Dah lama ruby tidak ke konsert. Buat liputan mengenai konsert memang best sebab masa ni baru tahu tahap kehebatan seseorang penyanyi. Tidak kira la penyanyi … [Teruskan Membaca]

Beli Baju Raya Di Zalora

Zalora

Pengalaman membeli baju secara dalam talian memang ruby tidak pernah buat. Takut nak beli. Buatnya salah saiz dan sendat macam mana? Naya je. Dah le badan tak tentu hala kejap kecil kejap membesar. … [Teruskan Membaca]

Oriderm Malaysia Produk Berasaskan Hasil Marin

Oriderm Malaysia

Hari ini nak bincang pasal kecantikan dan produk dari Oriderm Malaysia. Hehehe. Asas kecantikan wajah adalah penjagaan kulit wajah. Apa produk penjagaan kulit yang kita guna dari pelbagai jenama tidak … [Teruskan Membaca]

Bertenaga Dengan Semburan Rexona Freshprotect™

Bertenaga dengan Rexona for Women with Freshprotect

Ruby telah menggunakan Rexona sejak zaman sekolah lagi. Masa sekolah dulu memang aktif bersukan. Hoki, bola tampar, bola baling dan segala jenis sukan ruby akan cuba. Permulaan menjadi pengguna setia … [Teruskan Membaca]

Pemenang Wilayah Selatan Shell FuelSave Challenge 2014

Pemenang Wilayah Selatan Shell FuelSave Challenge 2014

Tahniah kepada pemenang. Ruby pun masih berusaha untuk menyelesaikan semua soalan! Kena cepat ni, kerana pemenang wilayah selatan Shell FuelSave Challenge 2014 telah diumumkan. Cabaran Shell FuelSave … [Teruskan Membaca]

Ameera Flowing Skirt dari Stanza Styliska

Ulang Tahun ke-25 Spritzer

Ruby memang gemar pakai skirt dan tight in. High waist gitu. Maklumlah tak tinggi kan. Hahaha. Semalam semasa di sambutan ulang tahun ke-25 Spritzer ruby pakai custom made Ameera Skirt. Last minute … [Teruskan Membaca]

Ulang Tahun ke-25 Spritzer

Ulang Tahun ke-25 Spritzer

Spritzer Group, pengeluar air mineral terbesar di Malaysia menyambut  "Ulang Tahun ke-25 Spritzer" telah melancarkan sambutan memperingati suku abad pencapaian Spritzer di ruang legar Sunway Pyramid, … [Teruskan Membaca]

Pemenang Peraduan Drama Seludup

Seludup Pemenang

Pemenang Peraduan Drama Seludup telah diumumkan! Tahniah kepada kedua-dua pemenang. Beruntung mereka dapat berlakon dengan pelakon tersohor Malaysia. Lepas ni berlakon elok-elok dan all the best ya … [Teruskan Membaca]

D’Laman Ayam Penyet Bakar

D'Laman Ayam Penyet Bakar

Baru-baru ini ruby keluar dengan kak ayu. Perjumpaan kami untuk shooting untuk model Stanza Styliska untuk program Safiyya TV9 tu. Hahaha. Nak dijadikan cerita lepas selesai kerja, kak ayu hantar ruby … [Teruskan Membaca]

Tips Kerinting Rambut Seperti Taylor Swift

Tips Kerinting Rambut Semasa Tidur

Wah tetiba entry berkenaan tips. Rasanya dah berkurun tak keluarkan penulisan tentang tips ni. Miahahaha. Okaylah hari ini nak kongsikan dengan anda semua tips kerinting rambut seperti Taylor Swift … [Teruskan Membaca]