Hari 2 : Smoothies Kiwi Zespri

wpid-iw-2810201411538946.jpg

Hari ni busy sangat sampao terkocoh-kocoh buat kerja. Nak duduk makan sarapan pagi pun rasa macam tak sempat je. Hahaha. Akhirnya masukkan 1 biji buah Kiwi Zespri + Pisang + Susu dalam pengisar dan … [Teruskan Membaca]

Hari 1 : Serat Kiwi Zespri Baik Untuk Usus

wpid-iw-2710201410341152.jpg

Kita sedia maklum fungsi usus besar dan kecil memerlukan serat supaya ia dapat mencerna dan hadam makanan yang kita makan sebaik mungkin. Banyak juga kerja encik usus ni. Kesian hari-hari kena … [Teruskan Membaca]

Selamat Datang Brasil 2014

Selamat Datang Brasil 2014

Brasil, apa yang kita tahu tentang Brasil? Kalau Ruby, Ruby tahu berkenaan acara Samba, seni mempertahankan diri Capoeira, pemain bola sepak terkemuka dunia, muzik lambada dan wanita cantik dari … [Teruskan Membaca]

Jiran Dari Neraka

wpid-animals-gnat-annoying-flies-pests-annoying_neighbours-nfkn954_low.jpg

Jiran dari Neraka? Hurmmm.. sebenarnya Ruby taknak tulis berkenaan topik ni. Tapi kena tulis untuk makluman anda semua. Ruby ada krisis dengan jiran. Rumah ruby di tingkat 1 dan rumah jiran di ground … [Teruskan Membaca]

Rawatan Rambut Muslimah Di Chinta Hair Salon

wpid-iw-22102014202623595.jpg

Ruby cuba buat Rawatan Rambut Muslimah Di Chinta Hair Salon. Pertama kali! Hehehe. Huwaaa susah giler nak cari salon rambut yang ada bahagian muslimah. Ruby google, jumpa di Hurun Ain Oasis TTDI dan … [Teruskan Membaca]

Ergobaby 360 Baby Carrier 4 Posisi Untuk Adam

wpid-iw-2310201483048835.jpg

Ergobaby 360 Baby Carrier 4 posisi untuk Adam. Tiap ibu bapa yang ada bayi kecil mesti runsing bila bab memilih baby carrier kan? Ruby pun sama! Adam dah 9 bulan (7 bulan) baru la jumpa baby carrier … [Teruskan Membaca]

Peraduan Selfie Bersama Kiss Me

Kiss Me Selfie Contest

Peraduan Selfie Bersama Kiss Me?? Hehehe. Ala selfie kan hari-hari kita buat. Jadi, mudah je nak join peraduan Kiss Me ni. Kebiasaanya produk Kiss Me yang mana anda selalu beli? Kalau Ruby, Ruby suka … [Teruskan Membaca]

Pengambaran Video Philips VisaPure

wpid-iw-2110201422533875.jpg

Sebagai blogger, peluang untuk muncul di dalam video kadang-kadang ia memberi pengalaman yang bagus untuk menambah baik gemuruh di hadapan kamera. Ruby menerima jemputan pihak Philips untuk merakam … [Teruskan Membaca]

Kalah Teruk Di Allianz Amazing Hunt 2014

Allianz-Amazing-Hunt-2014-9

Kalah teruk di Allianz Amazing Hunt 2014?? Hahaha. Ini memang tajuk kelakar ruby pernah buat. Kononnya masa hari lahir yang ke 27 nak join pencarian harta karun dan dapatkan sendiri hadiah hari lahir. … [Teruskan Membaca]

Datang Bila Anak Panggil

wpid-iw-10102014163954973.jpg

Datang Bila Anak Panggil.. Tajuk macam berat je kan. Hahaha. Ruby dah 27 tahun hidup, baru faham belajar menyahut panggilan bila sesiapa panggil. Biasanya sahut dan diikuti "haaaa ye ye datang ni". … [Teruskan Membaca]

Gegendang Telinga Berlubang Atau Dimasuki Semut

wpid-semut-masuk-telinga.jpg

Pasti anda pernah mengalami salah satu insiden berkenaan telinga. Sama ada gegendang telinga berlubang atau dimasuki semut. Dua-dua pengalaman ini sangat memberi kesan yang mendalam, malah ditakuti … [Teruskan Membaca]

1 Thing that Matters to Ruby.MY

ipad air

Dalam kehidupan, banyak sisi kehidupan kita bahagikan untuk bahagiakan orang sekeliling. Pastinya kita nak sentiasa ada masa untuk keluarga, untuk diri sendiri pula kita nak percutian dan rehat yang … [Teruskan Membaca]

Laugh Malaysia Bersama Harith Iskander

wpid-iw-12102014122947620.jpg

Laugh Malaysia bersama Harith Iskander? Hehehe. Harith memang pelawak paling Ruby suka dalam Malaysia ni. Sebab lawak dia berkaitan kehidupan. Ada kalanya macam terkena batang hidung sendiri. Hahaha. … [Teruskan Membaca]

Adam Meniarap, Mengengsot, Merangkak

wpid-iw-10102014163844134.jpg

Adam Meniarap, Mengengsot, Merangkak?? Sejak akhir-akhir ni. Adam aktif juga. Perkembangan memberangsangkan. Yelah bayo pramatang kan. Mesti la Ruby pantau setiap perkembangan dia. Doktor pun dah … [Teruskan Membaca]

BUSTEL Pantai Klebang Melaka

wpid-amy92388.jpg

Ada satu lagi perkara unik di Melaka semasa program KCC1M Negeri Melaka - Selami Keagungan Sejarah & Warisan. Seronok pula bila produk lama dikitar semula dan menjadi kebanggaan negara! Bila … [Teruskan Membaca]

Collection Cosmetics LOOKBOOK

Collection Cosmetics

Sebelum ni ruby ada blog berkenaan Collection Cosmetics LOOKBOOK yang berlangsung di Facebook dan Instagram. Sekarang dah minggu ke tiga. Peraduan ini selama 4 minggu sahaja. Bermula dari 24 September … [Teruskan Membaca]