Tips Membela Ikan Emas

Tips Membela Ikan Emas

Penulisan ini berdasarkan pengalaman ruby. Hahaha. Beberapa hari lalu ruby beli ikan emas dekat pasar tani. Dalam banyak-banyak ikan yang ruby tengok. Ikan emas menjadi pujaan hati ku. Bila tanya … [Teruskan Membaca]

Konsert You Me At Six Di KL Live

You Me At Six

Bila bercerita berkenaan konsert. Dah lama ruby tidak ke konsert. Buat liputan mengenai konsert memang best sebab masa ni baru tahu tahap kehebatan seseorang penyanyi. Tidak kira la penyanyi … [Teruskan Membaca]

Beli Baju Raya Di Zalora

Zalora

Pengalaman membeli baju secara dalam talian memang ruby tidak pernah buat. Takut nak beli. Buatnya salah saiz dan sendat macam mana? Naya je. Dah le badan tak tentu hala kejap kecil kejap membesar. … [Teruskan Membaca]

Oriderm Malaysia Produk Berasaskan Hasil Marin

Oriderm Malaysia

Hari ini nak bincang pasal kecantikan dan produk dari Oriderm Malaysia. Hehehe. Asas kecantikan wajah adalah penjagaan kulit wajah. Apa produk penjagaan kulit yang kita guna dari pelbagai jenama tidak … [Teruskan Membaca]

Bertenaga Dengan Semburan Rexona Freshprotect™

Bertenaga dengan Rexona for Women with Freshprotect

Ruby telah menggunakan Rexona sejak zaman sekolah lagi. Masa sekolah dulu memang aktif bersukan. Hoki, bola tampar, bola baling dan segala jenis sukan ruby akan cuba. Permulaan menjadi pengguna setia … [Teruskan Membaca]

Ameera Flowing Skirt dari Stanza Styliska

Ulang Tahun ke-25 Spritzer

Ruby memang gemar pakai skirt dan tight in. High waist gitu. Maklumlah tak tinggi kan. Hahaha. Semalam semasa di sambutan ulang tahun ke-25 Spritzer ruby pakai custom made Ameera Skirt. Last minute … [Teruskan Membaca]

Ulang Tahun ke-25 Spritzer

Ulang Tahun ke-25 Spritzer

Spritzer Group, pengeluar air mineral terbesar di Malaysia menyambut  "Ulang Tahun ke-25 Spritzer" telah melancarkan sambutan memperingati suku abad pencapaian Spritzer di ruang legar Sunway Pyramid, … [Teruskan Membaca]

Pemenang Peraduan Drama Seludup

Seludup Pemenang

Pemenang Peraduan Drama Seludup telah diumumkan! Tahniah kepada kedua-dua pemenang. Beruntung mereka dapat berlakon dengan pelakon tersohor Malaysia. Lepas ni berlakon elok-elok dan all the best ya … [Teruskan Membaca]

D’Laman Ayam Penyet Bakar

D'Laman Ayam Penyet Bakar

Baru-baru ini ruby keluar dengan kak ayu. Perjumpaan kami untuk shooting untuk model Stanza Styliska untuk program Safiyya TV9 tu. Hahaha. Nak dijadikan cerita lepas selesai kerja, kak ayu hantar ruby … [Teruskan Membaca]

Tips Kerinting Rambut Seperti Taylor Swift

Tips Kerinting Rambut Semasa Tidur

Wah tetiba entry berkenaan tips. Rasanya dah berkurun tak keluarkan penulisan tentang tips ni. Miahahaha. Okaylah hari ini nak kongsikan dengan anda semua tips kerinting rambut seperti Taylor Swift … [Teruskan Membaca]

Meriahnya Rumah Terbuka Aidilfitri 2014

Meriahnya Rumah Terbuka Aidilfitri 2014

Rumah terbuka setiap tahun ruby anjurkan. Cuma bertukar-tukar lokasi sahaja. Kerana Mak, Pak Cik Rahman, Mak Teh, Mak Ngah semua berada di Klang Valley. Jadi rumah terbuka akan diadakan selalunya di … [Teruskan Membaca]

KYROL Internet Security 2015 Dari Malaysia

KYROL AntiVirus 2015

Zaman siber sekarang semua barangan elektonik seperti notebook, smartphone dan tablet mesti kita lengkapi dengan antivirus. Kenapa kena ada aplikasi antivirus adalah untuk menjaga data-data peribadi … [Teruskan Membaca]

Fisher-Price® Play IQ

Fisher-Price® Play IQ-1

Fisher-Price®, sebuah syarikat pengeluar mainan bayi dan kanak-kanak yang terkemuka, menekankan kepentingan dalam memberikan kanak-kanak permainan yang bersesuian mengikut peringkat perkembangan bagi … [Teruskan Membaca]

Shell FuelSave Challenge 2014

Shell FuelSave Challenge 2014

Pertandingan tahunan kini bermula lagi! Tahun ini lebih meriah dan lebih penjimatan! Hehehe. Sebagai seorang yang memiliki kenderaan, pastinya inginkan penjimatan dari segi wang ringgit dan penggunaan … [Teruskan Membaca]

Pizza Hut Malaysia Menambah Baik Menu

Pizza Hut Malaysia Menambah Baik Menu Utama

Pizza Hut, sememangnya all time favourate. Mustahil kita semua tidak pernah menikmati Pizza Hut. Terkenal dengan pizza yang enak dan roti yang lembut! Kali ini Pizza Hut Malaysia telah menambah baik … [Teruskan Membaca]

Velvet Smooth Express Pedi Scholl

Velvet Smooth Express Pedi Scholl

Kaki adalah anggota badan yang paling banyak berjasa. Malah ia juga yang paling tidak dijaga. Hahahaha. Bila waktu kita merehatkan kaki kita selain waktu tidur? Waktu tidur pula setakat 4 jam, cukup … [Teruskan Membaca]