Revolusi Blog Ruby.My

wpid-bbc-blogs.jpg

Bercerita berkenaan revolusi. Anda pun patut buat perkara ini. Revolusi adalah perubahan. Perubahan dari masa lalu ke masa hadapan. Apa perancangan dan apa yang ingin diperbetulkan perlu difikirkan sekarang. Untuk kehidupan yang lebih teratur dab bermakna. Takkan nak ulang kesilapan yang sama dan tidak berubah? Jadi, inilah revolusi blog ruby.my Ruby dah berblog dari zaman [Teruskan Membaca]

Bila Adam Selsema

wpid-dsc_0016.jpg

Bila Adam Selsema, memang ruby susah hati. Sebab? Kesian tengok dia merengek susah bernafas dan paling ruby sangat-sangat risau adalah bila bunyi mukus sewaktu Adam bernafas. Adoi. Memang bawa lari ke toilet untuj direct sedut mukus dari hidung dia. Guna mulut. Part ni memang ramai geli nak lakukan. Tapi, demi anak? Ku buang jauh-jauh rasa [Teruskan Membaca]

Pengalaman Memakai Pewarna Kuku

wpid-wp-1419611720482.jpeg

Pengalaman memakai pewarna kuku?? Ya pewarna kuku yang kebiasaanya dipakai oleh rakan-rakan non muslim. Ruby bukan sengaja pakai. Tapi lebih kepada ingin tahu apa perasaannya pakai pewarna kuku. Maafkan ruby jika terlalu ingin tahu. Tapi, ruby cuba sehari ketika datang haid. Elok pula haid habis dan mula risau macam mana nak bersihkan kuku ni untuk [Teruskan Membaca]

XES Premium Quill City Mall

wpid-received_10152693728090000.jpeg

XES Shoes memang terkenal dengan koleksi kasut yang kerap tukar-tukar design dan harga berpatutan. Berpatutan untuk ruby lah. Sebab mereka selalu buat kempen beli 1 kasut dan percuma 1 kasut. Ada kalanya kempen 100 pelanggan pertama akan dapat beli kasut dengan nilai sekian-sekian untuk pembelian kasut kedua. Kebiasaanya ruby ke XES Studio cawangan Wangsa Walk [Teruskan Membaca]

Sponsored Video : Kotex Soft & Smooth Baru

Aileen See, Marketing Manager, Kimberly-Clark Malaysia

Setiap wanita pasti pernah mengalami situasi tidak selesa semasa datang haid. Kali ini Ruby nak kongsikan video pendek Kotex Soft & Smooth baru dengan anda semua. Hehehe. Bukannya mudah ingin menjaga kebersihan dan keselesaan semasa datang haid. Ada kalanya sehingga boleh merangsang emosi yang tidak stabil. Marah dan moody? Itu perkara biasa. Tetapi untuk orang [Teruskan Membaca]

Demam Pesta Buku Big Bad Wolf

wpid-dsc_0159.jpg

Demam Pesta Buku Big Bad Wolf dah mrnjadi aktiviti tahunan yang wajib semua rakyat Makaysia join! Kalau tak join memang anda rugi. Tambahan jika anda yang suka membaca. Dengan berbekalkan RM 200 ruby ke MIECC pada 15 Disember 2014 jam 1 pagi. Hahahaha. Ruby tahu berkenaan Big Bad Wolf ni masa bekerja di Tourism Selangor. [Teruskan Membaca]

Anak Dan Masalah

wpid-20141201_182417.jpg

Anak dan masalah? Kebiasannya mana ada anak bagi masalah. Tambahan bayi kecil yang tidak faham dunia ni penuh dengan pancaroba. Hahaha. Bila ada sesuatu masalah atau musibah melanda. Ruby lebih suka berdiam diri dan fikir kemudian dah dapat solusi terus tarik nafas dalam-dalam dan cakap “InsyaAllah aku boleh”. Mungkin ruby patut tukar tajuk blog ini [Teruskan Membaca]

Kualiti Hari Esok Bermula Dengan #MYDunlopilloMoments

wpid-img_20141221_023816.jpg

Kualiti Hari Esok Bermula Dengan #MYDunlopilloMoments. Dunlopillo adalah jenama yang tidak asing lagi dalam kehidupan seharian. Kenapa? Kerana ia bukan sekadar tilam. Empuk dan selesa itu tagline ruby bagi. Sesuai sangat kan? Hehehe. Teringat dulu bila baby Adam baru dilahirkan dan didukung oleh pakcik sedara yang berbadan comel. Beliau cakap “mari dekat pakcik, pakcik ada [Teruskan Membaca]

Hidangan Istimewa “Handcrafted Crusted Ribs” Dari TGI Friday’s

wpid-dsc_1165.jpg

TGI Fridays sentiasa tidak menghampakan! Kali ini dengan hidangan dan promosi terkini yang enak iaitu hidangan istimewa “Handcrafted Crusted Ribs” dari TGI Friday’s yang bermula dari 1 Disember 2014 hingga 31 Januari 2015. Hidangan ini bernilai RM 59.90. Anda boleh pilih mana-mana bahagian daging yang anda inginkan. Makanan pilihan anda akan dihidangkan bersama coleslaw, sos [Teruskan Membaca]

Fesyen LookBook, Colour Eyebrow Kit, Urbanista Lip Crayon Dari COLLECTION Cosmetics

wpid-dsc_0772.jpg

Fesyen LookBook, Colour Eyebrow Kit, Urbanista Lip Crayon Dari COLLECTION Cosmetics?? Minggu lalu ruby berkesempatan ke COLLECTION LOOKBOOK Party. Pada acara ini 3 produk dilancarkan iaitu buku Fesyen LookBook, Work The Colour Eyebrow Kit, Urbanista Lip Crayon dari COLLECTION Cosmetics. Ramai selebriti tanah air, rakan blogger dan media turut hadir memeriahkan majlis. Diantara aktiviti yang [Teruskan Membaca]

Peraduan Foto Kreatif #BenQFunMoments

benq

Jika bercerita berkenaan BenQ, kebiasaannya ruby memang tahu jenama ni mengeluarkan laptop. Sebab masa zaman belajar di Universiti ramai kawan-kawan menggunakannya. Kini BenQ telah mengeluarkan telefon pintarnya BenQ F5 dan T3. Peranti dari BenQ ini mempunyai ciri-ciri yang eklusif untuk dijadikan peneman anda. Oleh kerana ini keluaran terkini BenQ F5 dan T3. Mereka telah mengadakan [Teruskan Membaca]