Hari 3 : Sesuatu Yang Menguatkan Ruby.MY

Uniqlo-LifeWear-Kids-And-Baby-Collection-Photobooth-32

Sesuatu Yang Menguatkan Ruby.MY?? Apakah? Jatuh bangun seseorang manusia pasti ada. Tetapi bagaimana cara kita menanganinya? Ruby kalau rasa sedih dan emosi bercelaru kerana perbuatan orang, ruby … [Teruskan Membaca]

Pemenang Saguhati Peraduan Nescafe Dolce Gusto

Nescafe Dolce Gusto Marrakech Tea

Ingat lagi artikel berkenaan Nescafe Dolce Gusto yang ini http://ruby.my/2014/07/lengkapkan-hari-anda-dengan-secawan-marrakech-tea/ … [Teruskan Membaca]

Hari 2 : 5 Cara Memenangi Hati Ruby.MY

Dip'nDip-Chocolate-Sweets-&-Coffee-House-E@Curve-Mutiara-Damansara-15

Well, topik ini paling ramai terlupa. Selalunya mesti uols belanja makan, belanja makan, belanja makan, belanja makan dan belanja makan! Hahaha. Ini adalah 5 cara memenangi hati ruby.my. Hehehe. … [Teruskan Membaca]

Manoah Blogger Appreciation Night di iDarts

Manoah Blogger Appreciation Night di iDarts

Baru-baru ini ruby dijemput ke Manoah Blogger Appreciation Night di iDarts. Sekitar jam 9 malam ruby sampai di iDarts Sunway Giza. Lokasi yang mudah dan selamat untuk aktiviti blogger sebab parkir di … [Teruskan Membaca]

Hari 1 : 5 Fakta Menarik Tentang Ruby.MY

Ruby.MY

Menyahut cabaran rakan blogger dari #KelabBloggerBenAshaari untuk menulis 1 artikel tentang ruby. Macam tahu-tahu aje ruby ni dah sendu nak tulis cerita personal di blog. Hahaha. Okaylah untuk … [Teruskan Membaca]

Harry Houdini

Harry-Houdini-History

Sebelum kelahiran Blaine dan Copperfield, lelaki yang menciptakan silap mata melepaskan diri iaitu Harry Houdini. Seorang lagenda terkemuka dunia. Houdini adalah seorang yang suka buat aksi di luar … [Teruskan Membaca]

Pemenang No 8 di Philips Cooking Challenge

Pemenang No 8 di Philips Cooking Challenge

Ini adalah pengalaman pertama kali menyertai Philips Cooking Challenge dan ia juga pengalaman pertama kali memasak yang ada juri! Juri pula chef terkenal. Memang menggigil lutut ni. Boleh pula masa … [Teruskan Membaca]

Aplikasi Diabetis Glucerna Challenge Me

Aplikasi Diabetis Glucerna Challenge Me

Diabetes, ini adalah punca kematian utama di Malaysia. Sebabnya? Pemakanan dan penyakit keturunan. Kita pun tidak boleh menolak maut, tetapi sebagai manusia kita ada peluang untuk menjaga kesihatan. … [Teruskan Membaca]

Rawat Ruam Bayi Dengan Sudocrem

Sudocream

Semasa lepas bersalin, Ruby tidak sediakan lagi keperluan Adam. Macam minyak telon, krim ruam dan mandian pun belum sempat nak sediakan! Hahaha! 32 minggu dah bersalin, memang tidak jangka. … [Teruskan Membaca]

Sponsored Video : Cornetto Hikayat Po and Lang

Hikayat-Po-Lang-1

Siapa tidak suka air krim Cornetto? Rugi la kalau tidak suka. Hahaha. Kalau ikutkan bila mula-mula ruby makan ais krim Cornetto adalah pada darjah 1. Masa tu pertama kali ke sekolah rendah dan abah … [Teruskan Membaca]

Tips Membela Ikan Emas

Tips Membela Ikan Emas

Penulisan ini berdasarkan pengalaman ruby. Hahaha. Beberapa hari lalu ruby beli ikan emas dekat pasar tani. Dalam banyak-banyak ikan yang ruby tengok. Ikan emas menjadi pujaan hati ku. Bila tanya … [Teruskan Membaca]

Konsert You Me At Six Di KL Live

You Me At Six

Bila bercerita berkenaan konsert. Dah lama ruby tidak ke konsert. Buat liputan mengenai konsert memang best sebab masa ni baru tahu tahap kehebatan seseorang penyanyi. Tidak kira la penyanyi … [Teruskan Membaca]

Beli Baju Raya Di Zalora

Zalora

Pengalaman membeli baju secara dalam talian memang ruby tidak pernah buat. Takut nak beli. Buatnya salah saiz dan sendat macam mana? Naya je. Dah le badan tak tentu hala kejap kecil kejap membesar. … [Teruskan Membaca]

Oriderm Malaysia Produk Berasaskan Hasil Marin

Oriderm Malaysia

Hari ini nak bincang pasal kecantikan dan produk dari Oriderm Malaysia. Hehehe. Asas kecantikan wajah adalah penjagaan kulit wajah. Apa produk penjagaan kulit yang kita guna dari pelbagai jenama tidak … [Teruskan Membaca]

Bertenaga Dengan Semburan Rexona Freshprotect™

Bertenaga dengan Rexona for Women with Freshprotect

Ruby telah menggunakan Rexona sejak zaman sekolah lagi. Masa sekolah dulu memang aktif bersukan. Hoki, bola tampar, bola baling dan segala jenis sukan ruby akan cuba. Permulaan menjadi pengguna setia … [Teruskan Membaca]

Pemenang Wilayah Selatan Shell FuelSave Challenge 2014

Pemenang Wilayah Selatan Shell FuelSave Challenge 2014

Tahniah kepada pemenang. Ruby pun masih berusaha untuk menyelesaikan semua soalan! Kena cepat ni, kerana pemenang wilayah selatan Shell FuelSave Challenge 2014 telah diumumkan. Cabaran Shell FuelSave … [Teruskan Membaca]