Perjalanan Ke Agrofarmstay @ Skill-Tech

wpid-iw-209201425845829.jpg

Ruby menerima jemputan dari #KelabBloggerBenAshaari untuk beriadah bersama rakan-rakan blogger. Perjalanan Ke Agrofarmstay @ Skill-Tech bermula pada 19 Sept 2014 jam 3 petang Ruby sekeluarga sudah … [Teruskan Membaca]

Puree Lobak Merah Makanan Pertama Adam

wpid-iw-1892014142958163.jpg

Puree lobak merah makanan pertama Adam. Yay!! Adam dah 8 bulan. Inilah waktunya Adam mula makan makanan tambahan dia. Puree! Kenapa 8 bulan baru mula? Sebab Adam Preemie, jadi doktor jarak kan 2 bulan … [Teruskan Membaca]

Cuci Muka Dengan Philips VisaPure

Cuci Muka Dengan Philips VisaPure

Rutin harian Ruby untuk pembersihan muka adalah 2 kali sehari sahaja. Hahaha. 2 kali ini adalah pada waktu pagi selepas bangun tidur dan sebelum tidur. Miahahaha. Walaupun dah keluar jalan-jalan, … [Teruskan Membaca]

Ping Blogpost Di Aplikasi Android EDISI BLOG

Ping Blogpost Di Aplikasi Android EDISI BLOG

Dah lama ruby tidak menggunakan apa-apa medium untuk ping blog selain di facebook, twitter dan google plus. Nak tambah visitor blog, tetapi taknak la sampai sarat iklan sana sini. Jadi ruby masih … [Teruskan Membaca]

Cukur Dan Gunting Rambut Bayi

Cukur Dan Gunting Rambut Bayi

Masa Adam lahir, rambut dia memang banyak. Genap umur Adam 21 hari, ruby dan suami buat projek cukur dan gunting rambut bayi. Sebab Adam ni lahir awal 32 minggu, jadi kami tidak buat apa-apa majlis. … [Teruskan Membaca]

Jom Ke Zoo Negara Malaysia

Jom Ke Zoo Negara

Zoo Negara? Hurmm seingat Ruby pernah datang Zoo Negara Malaysia pada tahun 1993, 1999 dan 2002 je. Hehehe. Walaupun Zoo Negara belakang rumah je. Tapi nak datang melawat Zoo Negara tiada masa pula. … [Teruskan Membaca]

Magic Fest Putrajaya Di PICC

Magic Fest Putrajaya

Pertunjukan silap mata sentiasa tidak membosankan, malah ia adalah hiburan yang menguji mata anda. Bagaimana ia dilakukan dan jika anda ingin melihat tips dan trick sesuatu silap mata, anda wajib ke … [Teruskan Membaca]

Mini Akuarium JEBO QR128

Mini Akuarium JEBO QR128

Sejak akhir-akhir ni dah berubah hobi dengan membela ikan, ruby dah kemaruk nak belikan barang-barang perhiasan ikan. Malah rumah ikan pun ruby dah beli yang baru! Memperkenalkan┬áMini Akuarium JEBO … [Teruskan Membaca]

Koleksi COLORLITE Dari CROCS

Koleksi COLORLITE Dari CROCS

Bagi peminat tegar koleksi kasut-kasut keluaran CROCS. Kali ini CROCS akan memberi kejutan kepada anda dengan koleksi yang lebih segar. 5 kata-kata yang ruby boleh gambarkan untuk koleksi COLORLITE … [Teruskan Membaca]

Hari 11 : Kenangan Lucu Zaman Kecik

Family Jumbo Moment 22

Kenangan Lucu Zaman Kecik ruby memang banyak. Sebab bila dah besar ni, terkenang memori itu pasti gelak sorang-sorang pastu cakap kat diri sendiri "bengongnyaaa". Hahaha. Ruby masa kecil dibesarkan di … [Teruskan Membaca]

Original Ray-Ban New Wayfarer Classic Dari GlassesOnline

Original Ray-Ban New Wayfarer Classic

Ruby memang suka sangat dengan jenama Ray-Ban. Sebab jenama ini senang untuk didapati tetapi risiko untuk mendapat tiruan memang senang la kan. Berlambak di pasar malam. Jadi, jika anda suka kan … [Teruskan Membaca]

Hari 10 : Apa Di Dalam Handbag

Dalam Bag

Apa Di Dalam Handbag? Macam-macam ada. Tapi bila ditanya apa di dalam hand bag kan, ada juga bezanya isi kandungan dalam bag ketika remaja, bekerja dan bila dah ada anak ni ha. Memang banyak beza. … [Teruskan Membaca]

Hari 9 : 5 Lelaki Yang Menarik Perhatian

belon

5 Lelaki Yang Menarik Perhatian?? Semua orang suka lelaki/perempuan yang baik kan? Tetapi tak kan baik aje yang kita tengok. Mana la tau ada sesuatu yang terlindung ke? Nak tahu perangai seseorang, … [Teruskan Membaca]

BabyZen YOYO Stroller Adam

BabyZen YOYO

Sejak Adam dah mula bertambah kilo. Memang rasa tulang ni dah tak larat nak dukung dia. Nak bawa dalam Boba Wrap pun ruby tak larat juga. Tambahan waktu dia tidur di dalam Boba. Berat! Sebelum ruby … [Teruskan Membaca]

Hari 8 : 5 Lagu Cinta Kegemaran

muzik

5 Lagu Cinta Kegemaran?? Masa zaman remaja dulu takda la tangkap cintan dan jiwang-jiwang karat sangat. Tapi ruby suka dengar lagu melayu dan inggeris. Sebab dua bahasa je ruby faham. Hahaha. Yelah, … [Teruskan Membaca]

Apa Itu flexWorkLife.my

flexWorkLife-my-1

Sebagai ibu muda dan kekurangan pengalaman tentang pekerjaan memang takut untuk bekerja selepas berkahwin. Ruby faham situasi dalaman sesuatu pejabat yang tidak semua rakan kerja dan majikan faham … [Teruskan Membaca]