Ais Krim Korea Jipangi Kini Di Sunway Pyramid

wpid-wp-1421695202346.jpeg

Siapa yang suka travel ke Korea, pasti pernah cuba ais krim Jipangi ni. Ia berasal dari negara Korea. Kalau jalan-jalan di sekitar Seoul, mesti ada kedia ais krim berbentik J ini dijual oleh penduduk tempatan. Jipangi adalah ais krim berbentuk tongkat sebenarnya. Nama Jipangi juga bermaksud tongkat. Kon ais krim berbentuk J ini adalah dari [Teruskan Membaca]

Perkembangan Adam 12.0

wpid-wp-1421693190830.jpeg

Alhamdulillah dah 12 bulan dah anak ibu. Ini bermaknan Adam dah 1 tahun! Hehehe. Perkembangan Adam masa usia 12 bulan ni agak mencabar bagi ruby. Jom baca perkembangan Adam 12.0 ni. Hehehe. Bulan Disember kebiasaanya ruby buat kerja tutup report untuk blog ni. Yelah tahun 2014 ni memang banyak sangat kerja. Bila dah ada anak, [Teruskan Membaca]

GROUPON Melancarkan ‘MY KL By Lisa Surihani’

GROUPON Melancarkan ‘MY KL By Lisa Surihani'

Lisa Surihani, siapa yang tidak kenal? Ruby dari sekolah rendah memang nampak muka akak ni je dekat iklan majalah. Iklan Lip Ice paling ruby ingat sampai sekarang. Cantik Lisa Surihani ni, aura dia memang tersendiri. Malah bila ruby tahu umur dia jauh lebih muda dan memiliki wajah cantik mulus gebu. Pastinya beliau memiliki ramai peminat [Teruskan Membaca]

MILO® Cans Next Games Badminton

MILO® Cans Next Games Badminton

MILO® Cans Next Games Badminton? Sebelum ini kempen MILO® Cans Next Games telah memberi sentuhan baru kepada permainan sukan kegemaran ramai dengan memperkenalkan elemen unik dan memasukkan beberapa peraturan tambahan untuk merancakkan permainan. Pendekatan berani ini telah mengilhamkan pelbagai elemen yang benar-benar kreatif, khususnya MILO® Cans Twisted Football dengan tiang goal “berpintal” dan berlapis, dan Futsal 3 pihak, yang [Teruskan Membaca]

Alcatel Onetouch Flash #BEaFlasher

Alcatel_Flash_Poster_1

Baru-baru ini jenama Alcatel Onetouch telah mengeluarkan siri baru mereka iaitu Alcatel Onetouch Flash. Harga amat berpatutan dan sesuai untuk mereka yang inginkan telefon pintar yang murah tetapi menawarkan teknologi terkini Android 4.4.  Telefon pintar ini dilancarkan pada awal Disember 2014 yang lalu. Sistem Pemprosesan : Android 4.4 Dimensi : 152.1 x 76.2 x 8.1mm iaitu [Teruskan Membaca]

Empire City Damansara Perdana, Pusat Gaya Hidup Terkini

Empire-City-Party-Of-The-Century-My-5

Empire City Damansara Perdana, Pusat Gaya Hidup dan Hiburan Terkini. Kawasan 30 ekar ini meliputi pembangunan bercampur di Damansara Perdana. Anda bakal menyaksikan kemegahan lokasi eksklusif ini pada 23 Jan 2015. Sesuatu yang menarik bakal membuatkan anda teruja!  Terletak di tempat yang sentiasa menjadi perhatian pengunjung, selepas Mutiara Damansara menjadi tempat wajib ruby menghabiskan masa dengan [Teruskan Membaca]

Sambut Ulangtahun Perkahwinan Di Novotel KLCC

Kejutan-Ulangtahun-Perkahwinan-Di-Novotel-KLCC-19

Wah lama juga ruby kepam artikel sambut ulangtahun perkahwinan di Novotel KLCC ni. Bukannya apa, ruby tunggu semua setel. Yay video pun dah siap. Weehuuu. Tapi sebelum nak tunjuk video tuuuu. Nak suruh anda semua baca kejutan yang ruby buat untuk encik suami. Kahkahkahkah. Macam tak berapa menjadi je kejutan tu sebab ruby tak dapat [Teruskan Membaca]

Perkara Yang Anda Perlu Tahu Tentang Pelayaran Islamik

Pelayaran Islamik

Ramai yang ingat naik kapal besar iaitu Kapal Star Cruise Libra adalah untuk bersuka ria hu ha hu ha sepanjang masa. Tetapi kita lupa bahawa kita adalah manusia yang boleh mengubah apa sahaja majlis kepada majlis yang berguna. Tiap lokasi majlis blogger yang ruby pernah kunjungi pastinya melibatkan lokasi “minuman keras dan pork free”. Tetapi pihak penganjur [Teruskan Membaca]

AK Food Adventure di Avenue K Shopping Mall

AvenueK-Food-Adventure-Kuala-Lumpur-4

Hahahaha, apa-apa pun ketawa dulu. Sebab ruby lambat sangat kemaskini blogpost berkenaan AK Food Adventure di Avenue K Shopping Mall yang berlansung pada 29 November 2014. Tahun lepas! Hahaha. Bukannya tak nak update tapi busy sangat dengan kerja. Jadi, tahniah kepada pemenang best blog post ya. Ruby kalah tanpa bertanding. Memalukan! Azam tahun 2015 ruby nak on [Teruskan Membaca]

Jatuh Cinta Dengan Keenakan Budieylicious

wpid-dsc_0276.jpg

Ruby kalau bab pastries ni memang memilih. Tambahan makanan western. Kalau boleh nak selera cara Malaysia. Pedas tu yang penting. Hahaha. Hari ini tanpa plan, ruby buat kejutan picnic di Taman Metropolitan Kepong tu bawa makanan yang ditempah dengan Budieylicious. Hehehehe. Ruby dan suami jatuh cinta dengan keenakan Budieylicious punya makanan! Ngap sekali dah ummmmmmmmmmm. [Teruskan Membaca]

Teater Sirah Rasulullah Tahajjud Cinta

Teater Sirah Rasulullah Tahajjud Cinta

Sepatutnya hari ini ruby bersama #kelabbloggerbenashaari akan ke Istana Budaya untuk menonton Tayangan Perdana Teater Teater Sirah Rasulullah Tahajjud Cinta. Tetapi disebabkan ada perkara lain perlu diselesaikan, Ruby terkocoh-kocoh dan akhirnya lupa tentang teater ini. Aduyai. Tetapi tidak mengapa, wakil rakan blogger turut hadir. Ben, Fatin, Angah, Ida, Yaya dan Nadia. Mereka kata teater ni sesuai [Teruskan Membaca]