Asas Pembuatan Kompang

wpid-iw-1102014113853628.jpg

Teringat masa zaman sekolah dulu kalau main kompang, seronok sangat. Tetapi tidak terfikir pula bagaimana kompang dihasilkan. Nampak seperti senang, tetapi hari ni Ruby dapat belajar dan ketahui asak … [Teruskan Membaca]

Cara Jimat Tisu Basah Untuk Adam

wpid-iw-3092014202245165.jpg

Ruby tak tahu la macam mana anda berjimat dengan tisu basah. Ruby berjimat dengan bandingkan harga dan kira kadar penggunaan. Alhamdulliah banyak sangat jimatnya! Jom ruby kongsikan cara jimat tisu … [Teruskan Membaca]

Cemas Pertama Kali Menaiki Kereta Lembu

wpid-iw-3092014145114432.jpg

Kereta lembu? Ini adalah sejarah dalam hidup Ruby, kali pertama menaiki kereta lembu! Hahaha. Cemas pertama kali menaiki kereta lembu. Sebab gegaran roda melalui jalan tanah merah dan tar membuatkan … [Teruskan Membaca]

Trip KCC1M Pertama Adam Bersama Gaya Travel

wpid-iw-309201483347986.jpg

Selamat pagi! Hari ini Ruby akan ke Melaka. Macam mana dengan Adam? Ruby bawa la sekali. Hehehe. Tak senang hati kalau tinggalkan Adam dengan pengasuh. Lagi pula Adam masih menyusu badan. Jadi, ini … [Teruskan Membaca]

Kusyen Stroller Babyhood Hug A Babe

wpid-iw-2992014231554380.jpg

Masa beli stroller BabyZen YOYO ni, nampak Adam macam tak nyenyak tidur je. Lagi pula serba serbi gelap. Hahaha. Jadi, Ruby pun cari la kusyen untuk stroller. Bila cari beriya-iya tak jumpa pula. … [Teruskan Membaca]

Sakit Gigi Geraham Bongsu Tumbuh

wpid-gg.jpg

Gigi Geraham Bongsu baru nak tumbuh? Memang sakit gila. Ini bukan artikel blog berkenaan Adam. Ini berkenaan Ruby. Hahaha. Ruby dah setahun dua ni duk menahan sakit nak tumbuh gigi. Kemuncaknya pagi … [Teruskan Membaca]

Latih Adam Minum Guna Cawan

wpid-iw-29920143106788.jpg

Adam ni dari NICU dia minum susu guna cawan kecil yang diberi oleh jururawat. Sebab masa tu susu Ruby belum ada lagi. Bila susu badan dah ada. Ruby simpan EBM di hospital dan Adam masih lagi minum … [Teruskan Membaca]

Suntikan MesoLipo Dari Klinik Premier

wpid-iw-279201423515747.jpg

Suntikan MesoLipo Dari Klinik Premier? Suntikan MesoLipo cairkan lemak.? Ya betul! Hahaha. Ruby nak cerita pengalaman Ruby semasa melakukan rawatan MesoLipo ni. Pada mulanya tergoda dengan slimnya mak … [Teruskan Membaca]

Shopping Spek Mata Di Vision Spa Sunway Mentari Lama

wpid-iw-289201432111796.jpg

Sekarang ni Adam asik nak kokak spek mata Ruby. Jadi Ruby pun nak mencari spek mata baru sebab dah senget benget spek mata yang sedia ada ni. Perkenalan Ruby dengan Vision Spa melalui seorang teman, … [Teruskan Membaca]

Baju Fesyen Baby Dari H&M AvenueK

wpid-iw-2692014134537188.jpg

Buat pertama kali nak beli baju fesyen untuk baby Adam. Hahahaha. Kenapa awal-awal ruby dah gelak? Sebab terkejut tengok harga pakaian baby! Yelah pertama kali kan! Memang terperanjat. Tapi sambil … [Teruskan Membaca]

Terminus X-Series Backpack Dah Sampai

wpid-received_m_mid_1411619362767_972f60d7a4fc8b4640_0.jpeg

Terminus X-Series Backpack Dah Sampai!! Ingat lagi entry blog ruby berkenaan Bag Terminus? Jika belum baca, boleh baca di sini. Hehehe. Nak cerita dengan anda semua, pagi tadi ada posmen datang ke … [Teruskan Membaca]

Bilik Baby Di AvenueK

wpid-iw-269201411251339.jpg

Dah jadi mak-mak ni semua benda ruby rasa seronok bila blog berkenaan baby Adam. Mood dia lain dari kita blog berkenaan personal life. Hahaha. Adam Ooh Adam penaik semangat ibu terus menulis. Semalam … [Teruskan Membaca]

Bawa Adam Jalan-Jalan Naik LRT

wpid-iw-26920140755103.jpg

Bawa Adam Jalan-Jalan Naik LRT. Pertama kali! LRT memang tidak boleh pisahkan dengan Ruby. Dari darjah 4 dah naik LRT. Hehehe. Kebetulan hari ini ada acara di Avenue K. Ruby malas nak memandu kereta. … [Teruskan Membaca]

Set Penjagaan Wajah Hada Labo

wpid-iw-229201412552614.jpg

Ramai cakap jenama Hada Labo ni bagus, cuma harga dia mahal! Tapi kalau kena pada waktu promosi? Diskaun sampai 30% pun ada! Murah giler! Ruby pergi Guardian Isnin lalu. Beli barang keperluan. Syampu, … [Teruskan Membaca]

RASA Kandaq The Curve

wpid-iw-2492014214054448.jpg

Ruby mula-mula makan di RASA The Curve dah terus suka kiosk KANDAQ ni.  RASA Kandaq The Curve ni paling sedap ruby makan adalah Mee Rojak. Harga RM 5 segunung pinggan. Memang makan berkongsi dua orang … [Teruskan Membaca]

Walker Mamalove Untuk Adam

wpid-img_20140924_135318.jpg

Ruby minta maaf sebab beli walker. Walaupun dalam google dan kawan-kawan kata tidak perlu. Tapi Adam dah melasak. Sakit pinggang nak dukumg selalu. Jadi Ruby beli Walker jenama Mamalove. Walker … [Teruskan Membaca]