Malaysia Best Blog 2015

Malaysia Best Blog - 2015

Awal-awal tahun dah ada carta Malaysia Best Blog 2015! Awal betul ruby dah mengharapkan para blogger yang ruby pilih dibawah ini akan tetap menggungguli carta Malaysia Best Blog bagi tahun 2015 ya! Walaupun ini adalah contest dari OhDuit! Tetapi ruby menyahut cabaran kak Akma Omar untuk cuba join contest SEO bagi mengetahui sendiri apa yang ruby boleh [Teruskan Membaca]

Tonton Wayang Di Rumah Dengan BenQ Home Cinema

BenQ Home Cinema

Tonton Wayang Di Rumah Dengan BenQ Home Cinema? Teringat dulu masa waktu zaman sekolah tonton filem baru semasa hari kantin. Hehehe. Cikgu benarkan kami gunakan projector untuk hari tersebut. Tetapi ketika itu gambar tidak cantik. Kabur dan bosan, sebab tonton di sekolah dengan ramainya orang. Kemudian ruby tonton filem di pawagam pula masa remaja, saat [Teruskan Membaca]

Aksesori Zaman 1920’s Great Gatsby

wpid-img_20150125_153655.jpg

Aksesori Zaman 1920’s Great Gatsby ni memang meriah. Ada yang cakap sama seperti Christmas Tree sebab meriah dan cantik seperti pokok itu. Memang ya pun, semua tertumpu kepada anda jika menggayakan aksesori Zaman 1920’s Great Gatsby. Jom kita mulakan dari atas hingga ke bawah ya. Aksesori yang anda perlu ada adalah flappers headbands / headpiece [Teruskan Membaca]

Fesyen Zaman 1920’s Great Gatsby

wpid-tear-drop-sequined-black-flapper-dress.jpg

Fesyen Zaman 1920’s Great Gatsby? Sejak dapat jemputan Party Of The Century dua minggu yang lalu. Selama dua minggu ruby buat research berkenaan fesyen zaman 1920’s atau lebih mesra dengan fesyen Great Gatsby. Bila melihat fesyen mereka, ruby terkejut dengan jenis-jenis labuci yang mereka gunakan. Sepanjang ruby hidup, ruby ingatkan orang Malaysia je yang tahu [Teruskan Membaca]

Kelebihan Kad Sunway Pals

wpid-dsc_0934.jpg

Baru-baru ni ruby ke Sunway Pyramid untuk ambil tuxedo di Padini. Jalan-jalan nak ke mesin ATM sebelum ke Padini tu, ada promoter Sunway Pals panggil ruby. Ruby pun dengar penerangan dan apa kelebihan yang ruby dapat. Paling best kelebihan kad sunway pals ini adalah tidak perlu renew! Seumur hidup gunalah kad itu. Best kan? Kad [Teruskan Membaca]

Tips Pakai Heels Dan Penjagaan

wpid-heels.jpg

Kenapa tetiba nak update blog tips pakai heels dan penjagaan? Sebabnya ruby dah kembali pakai heels 5 inch ni. Wakakaka. Masa hamil sehinggalah Adam dah umur 1 tahun, mana ada ruby pakai heels. Bila ada event Party Of The Century, ruby gigih buka gobok kasut heels. Banyak sangat dan sayang sangat-sangat. Ruby bab heels ni [Teruskan Membaca]

Ais Krim Korea Jipangi Kini Di Sunway Pyramid

wpid-wp-1421695202346.jpeg

Siapa yang suka travel ke Korea, pasti pernah cuba ais krim Jipangi ni. Ia berasal dari negara Korea. Kalau jalan-jalan di sekitar Seoul, mesti ada kedia ais krim berbentik J ini dijual oleh penduduk tempatan. Jipangi adalah ais krim berbentuk tongkat sebenarnya. Nama Jipangi juga bermaksud tongkat. Kon ais krim berbentuk J ini adalah dari [Teruskan Membaca]

Perkembangan Adam 12.0

wpid-wp-1421693190830.jpeg

Alhamdulillah dah 12 bulan dah anak ibu. Ini bermaknan Adam dah 1 tahun! Hehehe. Perkembangan Adam masa usia 12 bulan ni agak mencabar bagi ruby. Jom baca perkembangan Adam 12.0 ni. Hehehe. Bulan Disember kebiasaanya ruby buat kerja tutup report untuk blog ni. Yelah tahun 2014 ni memang banyak sangat kerja. Bila dah ada anak, [Teruskan Membaca]

GROUPON Melancarkan ‘MY KL By Lisa Surihani’

GROUPON Melancarkan ‘MY KL By Lisa Surihani'

Lisa Surihani, siapa yang tidak kenal? Ruby dari sekolah rendah memang nampak muka akak ni je dekat iklan majalah. Iklan Lip Ice paling ruby ingat sampai sekarang. Cantik Lisa Surihani ni, aura dia memang tersendiri. Malah bila ruby tahu umur dia jauh lebih muda dan memiliki wajah cantik mulus gebu. Pastinya beliau memiliki ramai peminat [Teruskan Membaca]

MILO® Cans Next Games Badminton

MILO® Cans Next Games Badminton

MILO® Cans Next Games Badminton? Sebelum ini kempen MILO® Cans Next Games telah memberi sentuhan baru kepada permainan sukan kegemaran ramai dengan memperkenalkan elemen unik dan memasukkan beberapa peraturan tambahan untuk merancakkan permainan. Pendekatan berani ini telah mengilhamkan pelbagai elemen yang benar-benar kreatif, khususnya MILO® Cans Twisted Football dengan tiang goal “berpintal” dan berlapis, dan Futsal 3 pihak, yang [Teruskan Membaca]

Alcatel Onetouch Flash #BEaFlasher

Alcatel_Flash_Poster_1

Baru-baru ini jenama Alcatel Onetouch telah mengeluarkan siri baru mereka iaitu Alcatel Onetouch Flash. Harga amat berpatutan dan sesuai untuk mereka yang inginkan telefon pintar yang murah tetapi menawarkan teknologi terkini Android 4.4.  Telefon pintar ini dilancarkan pada awal Disember 2014 yang lalu. Sistem Pemprosesan : Android 4.4 Dimensi : 152.1 x 76.2 x 8.1mm iaitu [Teruskan Membaca]