Sertai Hari AIDS Sedunia 2012 Bersama Red Ribbon Celebrity Support (RRYS) Di Berjaya Time Square

Assalammualaikum uols, Seperti biasa apabila bulan Disember kembali lagi, makanya Hari AIDS Sedunia juga disambut. Hari AIDS Sedunia ini bukanlah menggalakkan AIDS berlaku di sekeliling kita tetapi memberi sokongan kepada mereka yang menghidap AIDS. Jalan kehidupan kita berbeza, walau mereka menghidap AIDS tetapi mereka tetap juga manusia. Kali ini sambutan Hari AIDS Sedunia diadakan di […]

Perhiasan Eksklusif dari Suen Jewellers Bangsar

Assalammualaikum uols, Perhiasan yang memiliki batu permata memang tidak dapat dipisahkan dengan wanita. Aura sebutir batu permata sahaja boleh menarik seorang wanita untuk mengetahui apakah benda yang berkilauan dari jauh. Suen Jewellers terletak di Jalan Maarof Bangsar. Lihatlah beberapa koleksi cincin, rantai dan perhiasan lain yang berjaya menarik perhatian aku. Yang paling utama aku suka […]

Hidangan Japanese, Thai Dan Fusion Dari Shikiya Plaza Low Yat

Assalammualaikkum dan hai uols, Permulaan hari yang baik apabila first blog untuk hari ini adalah berkenaan makanan. Hehehe. Terima kasih kepada malaysia.com dan Moola kerana bersama-sama kongsi pengalaman “food review” dengan stail yang ringkas dan mudah tetapi sangat happening!     Shikiya merupakan restoran yang menyediakan hidangan Japanese, Thai dan Fusion. Diantara menu yang kami […]

Halal Gelatine Untuk Kek Keju

Assalammualaikum dan hai uols, Setelah berumahtangga ni kan. emmmm. Aku rasa nak buat kek untuk suami sempena hari lahir dia. Tapi saya taknak guna pengukus atau oven. Sebab malas betul nak kecah-kecah dapur tu. So, inisatif lain adalah buat kek menggunakan bantuan dari Gelatine. Hanya menggunakan peti ais sahaja. Hehehe. So nak dapatkan Gelatin memang […]

4G WiFi MX230 Terkini Dari P1

Assalammualaikum | Good Day Semakin hari semakin bertambah teknologi terkini dan paling ketara adalah dari P1. Bila bab WiFi ni, orang yang paling gembira adalah blogger seperti aku. Takpun macam uols yang lifestyle macam aku. Hehehe. P1 WiFi MX230 adalah MiFi “to go” yang memberi kepuasan maksimum bagi pengguna yang mempunyai gadget banyak dan menginginkan […]

Ketahui Penjagaan Kulit Sensitif Di Avène Skincare Beauty Workshop

Assalammualaikum | Good Day  uols,   Jenama Avène sangat terkenal seantero dunia sehinggakan kebanyakan acara untuk beauty blogger mesti setiap dari kami membawa satu botol kecil Avène Thermal Spring Water. Produk ATSW (Avène Thermal Spring Water) aku ketahui pada tahun 2005 sewaktu menunggu panggilan untuk sambung belajar di Universiti. Masa tu aku kerja separuh masa di Watson’s […]

Hotel Murah Dan Selamat Di Camellia Budget Inn

Assalammualaikum uols, Dah lama rasanya tidak berkongsi berkenaan tempat-tempat menarik yang saya pernah pergi. Kekangan masa yang tidak berapa sesuai untuk saya menulis membuatkan otak ni terlupa tentang penulisan itu. Wuwuwuwuwu. Bukannya apa, lepas bercuti pastinya badan letih malahan kena pula menguruskan diri ini yang banyak bebenor kerja. Hahaha. So, sebelum nak cerita pasal percutian […]

Koleksi Edisi Terhad Wangian L’Occitane Musim Perayaan 2012

Assalammualaikum uols, Tup tup dah nak akhir tahun dah ni. Banyak la Mega Sale, End of Year Sale dan macam-macam lagi sale. Tapi bagi penggemar wangian macam aku ni. Wajib la cuci mata untuk wangian next year. Aku jarang guna wangian yang sama setiap tahun. Tetapi tidak mustahil wangian yang sebelum-sebelum ini kembali menjadi pilihan […]

Ronasutra Mineral Makeup Kemasan Natural

Assalammualaikum uols, Kali ini nak kongsi dengan uols tentang Mineral Makeup yang memang kebanyakan wanita gojes mencari. Yelah, selalu kalau search dekat google atau tonton video di youtube, pasti mineral makeup dari luar negara sahaja. Dan harga sangatlah mahal. Kalau uols orang kaya boleh la nak order seberang lautan sana. Hahaaha. Tapi sebagai wanita yang […]

Kasut Pengantin Murah Dan Gojes dari Payless

Assalammualaikum semua, Bermulalah aku nak bercerita satu persatu persiapan wedding aku. Hahaha! Saje nak share, mana la tahu boleh memudahkan B2B atau pengapit ke nanti. So, aku memang tidak menggunakan perkhidmatan bridal untuk busana pengantin aku dan suami. Bajet kecik je. So inisiatif yang aku ambil adalah beli! Nak cari tempat untuk beli kasut yang […]