FruitDing Lazat Dari Syou1 Desert Store

Apa itu FruitDing? Apakah ia jeli seperti nata di coco? atau buah dalam tin seperti cocktail? Anda semua salah! Hahaha. Okaylah hari ini saya nak share satu desert store baru dibuka oleh orang Malaysia sendiri. Bukan dari Taiwan, tetapi dari Malaysia. Beliau adalah orang utara yang tidak berputus asa mencuba dan mencuba kombinasi diantara Fruit […]

Don’t Lose It All Episode 3

Bila cinta datang dan pergi, sudah pasti kita akan cuba bahagiakan hidup kita. Mungkin dengan sibukkan diri kita dengan kerja kita, atau terima kehadiran insan lain di hati kita. Dia memberi semangat baru dan sentiasa ada bersama kita tatkala kita sedih dan gembira. Seperti kisah mereka ni. Kehadiran ex boyfriend, apa uols akan lalukan? Layan […]

Selera Timur Tengah di Marosh Restaurant, BB Park

Seringkali saya menonton Spice Routes di TV3 dan beberapa kali menelan air liur disebabkan enaknya makanan Middle Eastern ni. Senang cerita makanan dari timur tengah. Saya pula manalah berkesempatan untuk ke negara-negara luar seperti Turki untuk menikmati makanan tersebut. Alhamdulillah saya berada di Malaysia dan kebanyakan restoran arab banyak dan mudah didapati terutamanya di Bukit […]

Manjakan Diri Anda Sebelum Hari Bahagia Tiba di Anjung Jelita Spa & Beauty Centre

Zaman sekarang, wanita dan lelaki mengutamakan penjagaan diri dari dalam dan luaran. Pilihan mereka pastinya Spa yang selesa dan servis yang tip top. Saya ingin kongsikan pengalaman saya pertama kali manjakan diri di Spa. Betul, ini adalah pertama kali saya manjakan diri di Spa. Saya tidak akan ke Spa jika tiada yang bercerita keseronokan dilayan […]

Peraduan Tayangan Perdana Lawak Ke Der 2

Amaran keras bahawa peraduan ini untuk kamu yang suka ketawa berdekah-dekah tanpa segan silu. Apa nak malu, gelak dalam panggung wayang je. Dulu kat Panggung Sari Istana Budaya boleh gelak sakan, ini gelak guling-guling je pun. Pecah perut. Hahahaha! Okaylah, peraduan ini di atas usahama ruby.my bersama Excellent Pictures dan Tall Order Productions untuk menjemput […]

Cloud Atlas

Pagi nan indah begini saya review filem terbaru saya tonton. Filem tersebut adalah Cloud Atlas. Saya dapat special screening dari NuffnangMY. Actually masa tonton trailer filem ini, saya masih tidak faham apa lah yang dimaksudkan dengan Cloud Atlas. Sekejap tunjuk orang Persian, lepas tu macam mahluk asing pun ada, tiba-tiba tunjuk zaman teknologi tinggi pula. […]

Paramore Gegarkan Kuala Lumpur Buat Kali Ke-2

Pertama kali saya sertai konsert adalah sewaktu Paramore Live In KL pada 19 October 2010 sebaik sahaja selepas hari ulangtahun kelahiranku. Besday pada 18 October 2010. Kiranya macam hadiah jugalah dari Nuffnang. Pada 17 Feb 2013 yang lalu, Paramore kembali mengegarkan Stadium Negara, Kuala Lumpur. Kesemua lagu yang dinyanyikan oleh Hayley Williams adalah pilihan lagu hit […]

Nandos Malaysia Butterfly Love

Baru- baru ini saya sekali lagi menikmati menu hidangan dari Nando’s. Kali ini lokasi restoran Nando’s di Bukit Bintang. Sebab cawangan Nando’s di Bukit Bintang ni teramatlah selesa. Saya suka. Terima kasih kepada Nando’s kerana memberi dua voucher istimewa ini. So, jom kita review menu baru tersebut. 🙂 So, makanan yang bakal kami nikmati adalah […]

Scented Vanity Trove February 2013 Debut Trove

Wanita atau lelaki pasti suka produk penjagaan diri, tidak kira dari skin care, hair care atau pun hygiene. Kali ini VanityTrove tiba di rumah menggunakan perkhidmata Kangaroo Ekspress. Sebelum ini saya menerima VanityTrove melalu event Pink Carpet pada awal January 2013 yang lalu. Ini adalah “debut trove” kerana pada bulan ini adalah sambutan Tahun Baru […]

Kedai Kopi Pak Din, Kampar, Perak

Kebiasaan orang Malaysia ni kalau sarapan pagi, pastinya Nasi Lemak, Roti Canai, Nasi Kerabu dan Nasi Dagang. Hehehe. Kali ini saya nak ubah selera dengan mencuba menu aneka mee. Mee yang sedap tau. Bukan sebarang mee. Hehehe. Mee Kari dari Kedai Kopi Pak Din tidak menggunakan santan yang banyak, just nice. Bebola ikan, Fish Cake, […]