Sajian Bijak Raya Kimball

Sajian Sempoi Sahur Kimball

Sajian Sempoi Sahur Kimball. Assalammualaikum semua, selamat pagi! Sedang bersiap-sedia makanan untuk Sahur ke? Hehehe. Ruby tengah runsing fikir nak masak apa pagi ini. Sedar tidak sedar dah 4 Ramadan! Cepat je masa berlalu. Bagaimana Puasa anda? Pastinya seronok dan dipernuhi dengan amal ibadat yang bermanfaat untuk akhirat kelak. InsyaAllah. Untuk isteri-isteri sekalian, bulan Ramadan ini […]

Sajian Bijak Raya Kimball

Berjimat Dengan Sajian Bijak Raya Kimball

Berjimat Dengan Sajian Bijak Raya Kimball. Assalammualaikum semua, selamat berpuasa! Hari ini Ruby ingin kongsikan sesuatu yang diinginkan oleh tiap ibu-ibu. Jimat dalam menyediakan masakan enak! Anda boleh berjimat dengan hanya RM 100, anda boleh sediakan 5 jenis masakan enak dan boleh dimakan oleh 8 orang ahli keluarga! Yayy!! Jimat banyak dan sangat bijak. Semasa […]

Beaconhouse Family Day 2017

Beaconhouse Family Day 2017

Beaconhouse Family Day 2017. Assalammualaikum semua, Ruby ingin berkongsi dengan anda tentang Beaconhouse. Beaconhouse adalah salah satu rangkaian sekolah swasta yang terbesar di dunia. Ditubuhkan pada November 1975 sebagai Montessori Academy Les Anges untuk kanak-kanak, Beaconhouse telah berkembang ke dalam rangkaian global sekolah swasta, institusi dan universiti, memberi pendidikan kepada lebih 274,000 pelajar dari pra-sekolah untuk post-graduation. […]

Tawaran Volkswagen Raya Kini Lebih Baik

Tawaran Volkswagen Raya Kini Lebih Hebat

Tawaran Volkswagen Raya Kini Lebih Hebat. Assalammualaikum semua, ruby ingin kongsikan berita gembira buat anda semua yang sedang mencari kereta baru. Jenama Volkswagen memang tidak asing lagi. Ramai mengenalinya dari dulu lagi. Buat anda yang sudah mengidam kereta Volkswagen, ini lah masanya untuk anda! Volkswagen Malaysia sedang mengadakan jualan hebat. Harga berpatutan, kualiti hebat, banyak […]

Kelab Sahabat Persaudaraan Anjur Kempen Jom Derma Buku

Kelab Sahabat Persaudaraan Anjur Kempen Jom Derma Buku

Kelab Sahabat Persaudaraan Anjur Kempen Jom Derma Buku. Assalammualaikum semua, hari ini ruby berkesempatan untuk berkongsi dengan anda semua satu kempen baru. Ia adalah usaha yang sangat murni. Ini kerana Kempen Jom Derma Buku bukanlah seperti yang kebiasaan kita lihat, iaitu menderma buku-buku lama. Tetapi Jom Derma Buku telah menerima 5 penaja yang akan menderma […]

Trauma Saksi Kemalangan Jalan Raya

Trauma Saksi Kemalangan Jalan Raya

Trauma Saksi Kemalangan Jalan Raya. Assalammuaaikum semua, ruby shut down sekejap semalam selepas lihat kemalangan jalan raya. Depan ruby! Astaghfirullahalazim. Mengucap dua khalimah syahadah dibuatnya. Panik dan terpaku. Semalam ruby keluar jam 8 malam untuk bawa kawan blogger dari Australia pergi makan di Kampung Baru. Dari rumah ruby ke hotel mereka tidak jauh pun menerusi […]

Waktu Bersahur Dan Berbuka Puasa Ramadhan 2017

Waktu Bersahur Dan Berbuka Puasa Ramadhan 2017

Waktu Bersahur Dan Berbuka Puasa Ramadhan 2017. Assalammualaikum semua, Subhanallah dah tiba hari yang kita sebagai umat Islam nantikan. Menyambut kehadiran bulan Ramadhan sememangnya sangat indah dan masa inilah kita berebut untuk memperbanyakkan amal ibadat. Melebihkan akhirat dan berpada-pada tentang duniawi. Sepanjang bulan Ramadhan ini ruby sudah plan sebaiknya diantara kerjaya dan keluarga. Ada juga kempen […]

Perkembangan Adam Dan Alif : Menangis Berirama

Perkembangan Adam Dan Alif : Menangis Berirama

Perkembangan Adam Dan Alif : Menangis Berirama. Assalammualaikum semua, ruby dah lama nak menulis tentang perkembangan anak-anak ni. Cuma sibuk sangat sampai masa pun dah berlalu dan Adam dah besar, Adik pun dah berjalan. Cepatnya masa! Sebelum ruby makin lupa dengan pengalaman berharga sebagai ibu. Ruby nak menulis disini. Agar suatu masa bila anak dah […]

Simple Dimple Superman Limited Edition Diaper Bags

Simple Dimple Superman Limited Edition Diaper Bags

Simple Dimple Superman Limited Edition Diaper Bags. Assalammualaikum semua. Hari ni ruby nak kongsikan pengalaman membeli bag untuk mudah travel dengan anak-anak dan suami. Travel ni bukan setakat melancong ke luar negara, pergi tepi pantai, tempat sejuk, makan-makan, balik kampung dan semua yang seronok tu. Ia melibatkan pergi pasar, pergi bayar bil utiliti, pergi kerja, […]

Philips All In One Pressure Cooker

Ruby sebagai Chef Jemputan di Pelancaran Philips All In One Pressure Cooker

Ruby sebagai Chef Jemputan di Pelancaran Philips All In One Pressure Cooker. Assalammualaikum semua, hari ini ruby ingin kongsikan berita gembira yang ruby bersyukur sehingga ke hari ini. Ruby diberi peluang untuk menjadi Chef Jemputan pada hari pelancaran Philips All In One Pressure Cooker khamis lalu di Yellow Apron, Petaling Jaya. Persediaan untuk menjadi chef jemputan […]